Trei jucători din lotul Petrolului, împrumutați în Liga 3. CSM Reșița și CS Blejoi și-au luat ”lupi galbeni”

Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 15:45 Liga 2
Trei jucători din lotul Petrolului, împrumutați în Liga 3. CSM Reșița și CS Blejoi și-au luat ”lupi galbeni”

Trei dintre jucătorii care se despart de Petrolul în această iarnă, și o fac sub formă de împrumut, și-au găsit noi echipe unde să aibă posibilitatea să evolueze mai mult decât au făcut-o la trupa ploieșteană.

Fundașul Antoniu Manolache a ajuns la CSM Reșița, în Liga 3, iar mijlocașul Mihai Nițescu și fundașul Aris Oprea merg la CS Blejoi, tot în cel de-al treilea eșalon fotbalistic.

  • Inițial, Petrolul anunțase că îl va ceda sub formă de împrumut și pe mijlocașul Alexandru Saim Tudor, însă s-a decis mai apoi să-l mențină în lot. Și portarul basarabean Nicolae Cebotari ceruse conducerii să-l lase să meargă în altă parte pentru a juca, dar și el încă este la antrenamentele echipei ploieștene.
  • În schimb, ”lupii” au reziliat contractele cu Andrei Rus și Constantin Stoica, în timp ce Armando Vajushi și Darius Buia au fost anunțați că nu mai sunt doriți la echipă.
  • La capitolul achiziții, Petrolul îi are, momentan, pe fundașul stânga Mihai Velisar, readus definitiv de la Gaz Metan Mediaș, și pe mijlocașul stânga Dragoș Gheorghe, adus de la Astra.

Antoniu Manolache a fost împrumutat de Petrolul la CSM Reșița

Antoniu Manolache (22 de ani, la 30 ianuarie) a fost utilizat în doar 5 meciuri în acest sezon de Liga 2 la Petrolul, timp de 374 de minute. Cu echipa prahoveană a semnat în vara anului 2017, când a revenit la Ploiești după ce a activat în Olanda, la Groningen U19, și la ACS Poli Timișoara, în Liga 2, unde a fost adus de Valentiu Răchită.

Manolache a fost împrumutat pentru restul sezonului la CSM Reșița, echipă care în această iarnă i-a mai achiziționat pe atacantul brazilian Pedro Henrique (30 de ani, ex Se Do Gama / Brazilia) și de fundașul Cornel Ardei (20 ani, ex Aerostar Bacău). ”Ne mai dorim un fundaș central cu experiență. Sper să reușim să-l găsim în această perioadă de transferuri, pentru că avem doi fundași centrali foarte tineri. Este vorba despre Ardei și Rimovecz, un produs al centrului de juniori, care joacă meci de meci câte 90 de minute. Dar lângă acești doi fundași ne trebuie și unul cu experiență mai mare pentru a putea crește sănătos”, spunea, la finalul anului trecut, pentru Liga2.ro, președintele Reșiței, Cristian Bobar.

Fundașul dorit a devenit acum Manolache, cel care în două sezoane și jumătate la Petrolul a evoluat în 38 de meciuri de Liga 2 (23+10+5) și a marcat un gol.

”Bine ai venit, Antoniu Manolache!
Antoniu, în vârstă de 22 de ani, evoluează pe postul de fundaș central și vine la echipa noastră sub formă de împrumut de la formația Petrolul Ploiești.
Fost căpitan la Petrolul, acesta a mai evoluat la echipe precum ACS Poli Timișoara, Groningen U19, Groningen U21.
Îți dorim mult succes în Valea Domanului!”, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook, la această postare răspunzând și Manolache: ”Mulțumesc! Să ne bucurăm de promovare la vară!”

Dan Alexa a absentat de la reunire, Cristian Bobar spune că echipa merge în cantonament în Antalya

Ieri după-amiază, 17 ianuarie, CSM Reșița a avut prima ședință de pregătire din 2022. Echipa se vor pregăti pe plan local, la baza din Valea Domanului, pentru ca în luna februarie să efectueze un stagiu de pregătire de zece zile în Turcia, în Antalya.

De la reunire a lipsit însă antrenorul Dan Alexa, care luni și-a consumat ultima zi de stat în carantină, după ce s-a întors dintr-o vacanță efectuată în afara țării. Antrenamentul a fost condus de ceilalți membri ai staffului tehnic.

”La primul antrenament din acest an au fost prezenți 24 de jucători, iar alți doi sunt învoiți. Este vorba despre Mediop și Pedro Henrique. Ultimul a fost depistat pozitiv pe aeroport în Brazilia și va lipsi două săptămâni. La capitolul achiziții aș vrea să menționez faptul că am semnat cu fundașul central Antoniu Manolache. Aveam nevoie de încă un jucător în centrul apărării, iar Manolache este un fotbalist tânăr, în vârstă de 21 de ani, împrumutat de la Petrolul Ploiești. Acesta a fost și căpitanul acestei echipe și sper să ne ajute să ne atingem obiectivul, adică promovarea.

Programul de pregătire din această iarnă este făcut și sperăm să nu ne încurce această pandemie. Săptămânile acestea ne vom antrena la baza proprie din Valea Domanului. Legat de jocurile amicale, pe data de 24 ianuarie vom disputa un meci de pregătire cu Buziaș, iar pe 5 februarie vom întâlni Poli Timișoara. Ambele jocuri le vom disputa acasă. Pe data de 11 februarie vom pleca în cantonament timp de zece zile în Antalya, unde vom mai disputa încă trei sau patru meciuri amicale. Nu avem încă stabilite adversarele, urmează să vedem ce echipe vor fi disponibile. În acea perioadă vor fi foarte multe echipe în pregătire acolo, din Rusia și din alte țări, unde campionatele încep un pic mai târziu. Este posibil să jucăm și împotriva unei echipe din România din Liga 3, deoarece și Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se vor afla în pregătire în Antalya. Am ales această destinație pentru pregătirea de iarnă pentru că sunt terenuri bune și avem nevoie să pregătim sezonul ca și când am fi la Liga 2. Acest lucru le-am spus și jucătorilor. Chiar dacă suntem încă în Liga 3, condițiile de la echipă atât financiare, cât și cele legate de infrastructură sunt pentru Liga 2.

Nu avem voie să ratăm promovarea, deoarece atunci va fi o problemă foarte mare pentru club, dar și pentru jucători. După ce vom veni din Turcia s-ar putea să mai efectuăm un amical, dar acest lucru vom mai vedea. Totul depinde de cum este mulțumit Dan Alexa de jucători. Am stat puțin de vorbă cu jucătorii și le-am transmis faptul că ei trebuie să realizeze că sunt într-un club unde toată lumea își dorește performanță. Avem suporteri, iar dacă vom ajunge în Liga 2 vom juca meciurile de acasă cu câteva mii de oameni în tribună.

Deocamdată au plecat de la echipă patru jucători, este vorba despre Stăiculescu, Iana, Matiș și Cătălin Ion. Vom mai vedea în zilele următoare dacă vom mai rezilia cu unul sau doi jucători. Suntem în discuții cu încă un fundaș central, dar vom vedea în această săptămână dacă îl vom aduce sau nu”, a declarat Cristian Bobar, citat de Caraș Online.

La primul antrenament au fost prezenți jucătorii: Sebastian Micu, Cristian Zimmermann, Paul Mereu, Marius Avram, Sergiu Rimovecz, Cornel Ardei, Ștefan Bărboianu, Iulian Ciobotaru, Bogdan Szijj, Nicușor Fota, Alexandru Sima, Ion Cioinac, Amir Jorza, Călin Cristea, Laurențiu Breșneni, Sebastian Velcotă, Marian Drăghiceanu, Ion Vasluian, Valentin Munteanu, Andrei Mura, Alexandru Negru, Aboubakar Gakou, Antoniu Manolache și Veka.

  • CSM Reșița ocupă locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 43 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind singura calificată matematic în play-off-ul acestei serii cu trei etape înainte de finalul sezonului regular.

Mihai Nițescu și Aris Oprea au fost cedați de Petrolul la CS Blejoi

Revenind la ceilalți doi jucători împrumuți de Petrolul în Liga 3, Mihai Nițescu și Aris Oprea, aceștia au fost prezenți la reunirea echipei prahovene CS Blejoi, acolo unde activează și alți jucători care aparțin de clubul ploieștean, ca de exemplu Marinache, Nicolae, Enache sau Licsandru.

Mijlocașul Nițescu (20 de ani) este un produs al clubului Petrolul, care în acest sezon a debutat în Liga 2, campionat în care a fost folosit însă doar în două meciuri, a doua repriză a jocului cu FK Miercurea Ciuc (2-0) și puțin peste o jumătate de oră în partida cu FC Hermannstadt (0-1).

În schimb, fundașul Oprea, și el produs al Petrolului, a prins doar un meci la prima echipă a clubului, 8 minute, cumulându-le și pe cele de prelungiri, în jocul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (3-0).

  • Cu echipa din Blejoi care s-a reunit luni seară, 17 ianuarie, a mai semnat și Tudor Țăranu, fost la CSO Plopeni, iar la capitolul despărțiri sunt acum cinci jucători, lui Cătălin Cotolan și Cezar Mihalache alăturându-se Eduard Preda, Theo Bojoagă și Eugen Rudaru.

”În aceasta seară, echipa s-a reunit pentru sezonul de primavară.
Între cei prezenƫi, au fost şi trei noutăƫi ȋn lot: Aris OPREA, Mihai NIŢESCU (ambii Petrolul) şi Tudor ŢĂRANU (CSO Plopeni)
La capitolul plecări, pe lângă mai vechii Eduard PREDA, Theo BOJOAGĂ, Cătălin COTOLAN şi Cezar MIHALACHE, este de menƫionat despărƫirea de Eugen RUDARU, care s-a transferat la CSO Plopeni.
Lotul prezent la reunire:
Portari: Petru MARINACHE, Adrian GHEORGHE
Fundaşi: Răzvan CATANĂ, Andrei ŞERBAN, Claudiu STOICA, Adrian NICOLAE, Tudor ŢĂRANU, Mădălin GHINEA, Octavian MĂNESCU, Aris OPREA
Mijlocaşi: Mădălin RĂILEANU, Robert ENACHE, Cristian LICSANDRU, Cosmin MUNTEANU, Vlad BADEA, Ionuƫ CHIŞI, Dragoş MĂNESCU, Mihai NIŢESCU
Atacanƫi: Cosmin LAMBRU, Dănuƫ IANCU, Alex COCOŞ
Colectivul tehnic: Răzvan VLAD şi Emil COŞIERU (antrenori), Irinel DUMITRU – team manager
Se vor continua antrenamentele la Blejoi (stadion şi sală) şi terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest
Program meciuri amicale:
2 februarie: CS Blejoi – Petrolul U19
5 februarie: Tricolorul Breaza – CS Blejoi (sintetic Câmpina)
Cantonament 11-19 februarie – Sighişoara (cu un meci amical)
26 februarie: Metalul Buzău – CS Blejoi
4 martie: CSM Râmnicu Sărat – CS Blejoi
Se cauta adversar pentru 29 ianuarie, dupa ce amicalul cu CS Cornu a fost anulat”, a comunicat CS Blejoi pe pagina sa de Facebook.

Echipa care l-a numit ca manager sportiv pe Cristian Vlad, fostul jucător, respectiv președinte al Petrolului, s-a reunit încă din 4 ianuarie pentru a onora un amical de lux cu Dinamo, însă testul programat în 8 ianuarie nu a mai avut loc, fiindcă la momentul acela condițiile meteorologice au împiedicat disputarea sa.

  • CS Blejoi se află pe locul 5 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 21 de puncte acumulate în 15 meciuri, având șanse reduse să mai prindă play-off-ul, acolo unde sunt matematic AFC Odorheiu Secuiesc (34 puncte), FC Pucioasa (32 puncte) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (32 puncte), unde cel mai probabil va merge și Olimpic Cetate Râşnov (28 puncte).
Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă