Schimbări în lotul Petrolului: Darius Buia nu mai intră în ”calculele staff-ului tehnic”, unul dintre jucătorii disponibili pentru împrumut va fi păstrat

Marius ANGHEL 14 Jan. 2022, 09:57 Liga 2

Petrolul s-a antrenat ieri la Câmpina, pe teren sintetic. În lotul condus de Nicolae Constantin s-a aflat și ultima achiziție, mijlocașul Dragoș Gheorghe, adus de la Astra.

La echipa ploieșteană s-au luat în aceste zile și alte decizii importante. De exemplu, mijlocașul Alexandru Saim Tudor nu va mai fi împrumutat, în timp ce în privința lui Darius Buia s-a luat decizia despărțirii.

Alexandru Saim Tudor nu va mai fi împrumutat de Petrolul

Renunțarea la Armando Vajushi se pare că i-a mai adus lui Alexandru Saim Tudor o șansă să demonstreze că se poate impune la Petrolul. Mijlocașul de 23 de ani originar din Râmnicu Sărat a fost jucător de bază la Petrolul în sezonul de Liga 3 și în primul de la promovarea în Liga 2, însă, ușor-ușor, a decăzut.

De exemplu, în acest campionat a prins doar 8 meciuri, două ca titular, în care a și fost schimbat, a totalizat doar 295 de minute pe teren și a marcat un gol, în victoria cu 2-0 cu Poli Iași, astfel că stafful condus de Nae Constantin luase decizia să renunțe la serviciile sale din această iarnă. Conducerea hotărâse să-l împrumute la o echipă unde să joace mai mult, iar Poli Iași și FC Buzău s-au arătat interesate de serviciile sale și l-au ofertat.

Petrolul s-a răzgândit însă în privința sa și a anunțat ieri, 13 ianuarie, că, în cazul său, s-a ”renunțat la varianta unui împrumut către o altă echipă”.

  • Pentru împrumut rămân disponibili, pentru moment, Antoniu Manolache, Mihai Nițescu și, posibil, Nicolae Cebotari.

Darius Buia nu mai e dorit la echipa ploieșteană

În schimb, numărul jucătorilor de care Petrolul se desparte definitiv se mărește. Darius Buia nu mai face parte din lot, mijlocașul ”nemaintrând în calculele staff-ului tehnic”, a comunicat echipa ploieșteană.

Buia (27 de ani) a semnat cu Petrolul în vara trecută, achiziționarea sa fiind una surprinzătoare, având în vedere faptul că nici la Viitorul Pandurii, ultima sa echipă, nu evoluase mult.

Pentru Petrolul, Darius Grazian Buia a prins 6 meciuri de Liga 2, în doar unul a început ca titular, dar a și fost schimbat, a totalizat 127 de minute pe teren și a marcat un gol, cel care a adus victoria echipei în partida cu Astra (scor 2-1).

În cariera sa a mai jucat pentru Dinamo 2, Dinamo, Academica Clinceni, Gloria Lunca Teuz Cermei, UTA, Sportul Snagov și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

”După ce, ieri dimineață, au efectuat vizita medicală, iar după-amiaza s-au pregătit la sala de forță amenajată, în această pauză competițională, la stadionul „Ilie Oană”, petroliștii au ieșit, azi, din nou pe teren, pentru un antrenament în care au lucrat și cu mingea. Cum, însă, din cauza temperaturilor extrem de scăzute, suprafețele cu gazon natural n-au putut fi folosite, staff-ul „lupilor” s-a reorientat și a mutat antrenamentul la Câmpina, pe „sintetic”, lucru ce le-a permis lui Nae Constantin și asistenților săi să-și atingă obiectivele propuse pentru ședința din această dimineață.

La antrenament a participat și ultimul venit în tabăra „galben-albaștrilor”, mijlocașul Dragoș Gheorghe, dar și Alexandru Saim Tudor, cel care s-a întors în efectivul „lupilor”, renunțându-se la varianta unui împrumut către o altă echipă. Pe de altă parte, Darius Buia nu mai face parte din lotul primei echipe, mijlocașul nemaintrând în calculele staff-ului tehnic al formației noastre.

Petroliștii vor continua să se pregătească în zonă, iar la finalul săptămânii următoare au programat și primul test, în compania formației de eșalon județean Tricolorul Breaza”, a transmis Petrolul

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dragos-gheorghe-a-semnat-cu-petrolul-modalitatea-transferului-de-la-astra-si-perioada-pe-care-a-semnat-19216286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-petrolului-incarcati-de-suporteri-takayuki-seto-e-prima-data-cand-mi-se-intampla-asa-ceva-mesajul-liderului-eugeniu-cebotaru-si-prima-impresie-a-lui-19216060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-cu-artificii-pentru-petrolul-suporterii-au-facut-show-la-primul-antrenament-din-2022-al-lupilor-surpriza-lui-nae-constantin-disponibilizarea-lui-armando-vajushi-19215952

Marius ANGHEL 14 Jan. 2022, 09:57 Liga 2
Pe aceeași temă