Eugen Trică, gata de lupta pentru salvarea de la retrogradare: ”Am o echipă legată, dornică, are atitudine bună.” Cum a ratat șansa să-și antreneze fiul și cum a catalogat perioada de pregătire a Alexandriei

Andrei PASCU 19 Feb. 2024, 18:18 Liga 2
Eugen Trică, gata de lupta pentru salvarea de la retrogradare: ”Am o echipă legată, dornică, are atitudine bună.” Cum a ratat șansa să-și antreneze fiul și cum a catalogat perioada de pregătire a Alexandriei

CSM Alexandria începe cursa pentru salvarea de la retrogradare. Reia Liga 2 de pe penultima poziție, dar după o perioadă de pregătire cu un nou antrenor, cu Eugen Trică.

”Principalul” echipei din Teleorman a vorbit pentru Liga2.ro despre cum apreciază evoluția din perioada de pregătire, dar și care sunt șansele ca lotul să mai fie întărit, chiar dacă au fost schimbări numeroase în această iarnă.

În același timp, Eugen Trică a recunoscut că a vrut să îl aducă pe fiul său, Atanas Trică, la CSM Alexandria, doar că atacantul semnase deja cu adversara acesteia în lupta pentru evitarea retrogradării, CS Tunari.

Eugen Trică, analiza perioadei de pregătire și cum vede șansele salvării

Penultima clasată din Liga 2 nu a început prea bine perioada de pregătire cu meciuri amicale, pierzând contra formațiilor din aceeași divizie pe care le-a întâlnit, pe Concordia Chiajna și CSM Slatina.

Ultimele trei amicale au fost mulțumitoare însă pentru Eugen Trică, atunci când jucătorii săi au reușit să obțină trei victorii la rând, printre care și cea contra Stelei. Începe să se omogenizeze echipa la CSM Alexandria, chiar dacă au fost rulați mulți jucători.

Mai sunt lucruri de pus la punct, dar Eugen Trică simte că se poate contura un lot solid, care să facă meciuri bune în sezonul regular, iar apoi în jocurile din play-out.

  • Formația din Teleorman a disputat șase meciuri amicale în această iarnă: a trecut de Petrolul Potcoava cu 5-1, a pierdut contra Concordia Chiajna, scor 1-5, după care a cedat în fața formației CSM Slatina, scor 1-2, a învins Gilortul Târgu Cărbunești, scor 1-0, iar în penultimul duel a învins Steaua la limită, scor 1-0. Ultimul test a fost și el câștigat, 1-0 contra Cetatea Turnu Măgurele

(N.r. – Despre perioada de pregătire) ”A fost o perioadă de pregătire bună, băieții au fost implicați. Am pus preț pe ultimele trei meciuri amicale. Chiar am discutat cu jucătorii, pentru că am început foarte prost, chiar dacă în primă fază încă eram în căutări. Jucătorii, unii au venit mai târziu, iar în primele meciuri rezultatele nu au fost cele mai bune.

Dar, a trecut timpul și am văzut altceva, o echipă legată, dornică, atitudine bună. Eu am speranțe pe viitor, eu zic că suntem pe un drum bun, lucrurile încep să meargă.

(N.r. – Despre jucătorii aduși) Legat de jucătorii veniți, timpul a presat un pic, pentru că a venit mai târziu o parte din ei. Unii au venit când am început pregătirile, alții după, mai târziu.

A fost un pic mai greu să îi integrez, dar mă declar mulțumit de ce am văzut, de perioada de pregătire, de meciurile amicale disputate. În primele trei meciuri amicale eram în căutări, să zic așa.

Eu cred că s-a omogenizat echipa cât de cât. Acum, nu e ușor, dacă schimbi jucători nu e ușor, trebuie să se adapteze. Timpul ne presează și obligatoriu trebuie să se acomodeze, să fie cât mai omogeni. Începe campionatul, noi nu avem timp de… am adus jucători cu experiență, care cred că ne vor ajuta. Automat a crescut calitatea lotului ”, a spus Eugen Trică în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

A mai vrut și alte achiziții, dar câțiva jucători au refuzat Alexandria

Eugen Trică a primit, în mare măsură, jucătorii pe care i-a dorit. Au fost și fotbaliști care au refuzat CSM Alexandria, pentru că au primit oferte mai bune din alte părți, dar e posibil ca și locul din clasament să fi fost un motiv pentru care anumite nume au spus nu formației lui Trică.

Nu este exclus, însă, ca la Alexandria să mai ajungă jucători, dar doar dacă sunt la punct cu condiția fizică. Antrenorul a confirmat că dacă va mai ajunge cineva sub comanda sa, trebuie să aibă o pregătire care să îi permită să joace cât mai curând, să poată ajuta echipa.

Am mai fost în discuții și cu alți jucători, dar nu s-au realizat transferurile. Au optat pentru alte echipe, probabil condiții mai bune, financiar poate mai bine. Jucătorii, în perioada de iarnă oricum e greu să îi aduci. Noi am cam reușit împreună cu președintele și cu cei care se implică în acest proiect să facem ce ne-am propus.

Deocamdată nu se pune problema să mai vină cineva, dar vedem. Dacă mai vine cineva, trebuie să fie la un nivel fizic bun, dacă nu sută la sută, 80-90 la sută”, a mai spus Eugen Trică în dialogul cu Liga2.ro.

L-a vrut și pe Atanas Trică

Referitor la achiziții, ”principalul” a recunoscut că pe listă s-a aflat și Atanas Trică, fiul său, dar acesta era deja înțeles cu CS Tunari. CSM Alexandria a vrut să facă un cuplu tată – fiu, dar atacantul își dăduse deja acordul să meargă la gruparea din județul Ilfov.

M-am gândit și la Atanas, am vrut să îl aduc, dar a fost prea târziu, semnase deja cu Tunari. Era o variantă bună și sunt ferm convins că m-ar fi ajutat, dar a fost prea târziu”, a confirmat Trică senior.

CSM Alexandria reia Liga 2 la Mioveni

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, CSM Alexandria va întâlni CS Mioveni (deplasare), CS Tunari (acasă), Chindia Târgoviște (deplasare) și Metaloglobus (acasă). Apoi, vor urma șase partide în play-out, în care noua echipă a lui Eugen Trică va încerca să se mențină în liga secundă.

În mare măsură, primul 11 al Alexandriei e deja stabilit de Trică, el confirmând că va fi o luptă grea pentru salvarea de la retrogradare. Și celelalte formații care vor să rămână în Liga 2 au umblat mult la lot, iar lupta va fi, ca mai mereu, una acerbă pentru evitarea retrogradării în Liga 3.

(N.r. – Dacă a stabilit primul 11) ”În mare, 95 la sută, am stabilit primul 11. Îl am stabilit în mare măsură, dar important e să fie bine jucătorii. Mai departe, lucrurile pentru mine sunt în regulă.

Nu-mi fac planuri pentru ultimele meciuri, mai sunt 30 de puncte puse în joc. Cât timp mai avem șanse, vom face tot ce vom putea să ne salvăm. Atât ei, jucătorii, cât și eu, ca antrenor. Vreau implicare și eu voi face la rândul meu tot ce ține de mine.

Vrem să ne menținem, dar nu va fi ușor. Depinde și ce vor face celelalte adversare, Tunari, Dej, Metaloglobus, cele cu care ne batem pentru evitarea retrogradării. Toate echipele s-au întărit. Au făcut transferurile pe care le voiau. Acum, totul se va decide pe teren.

Toată lumea speră să se salveze, noi sperăm la rândul nostru, de aceea am și făcut schimbările pe care le-am făcut. Vreau să văd dăruire și implicare din partea jucătorilor”, a încheiat Eugen Trică.

Întâlnirea Alexandriei contra CS Mioveni a fost programată pentru sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto), Cetatea Turnu Măgurele, CSM Alexandria, CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimul-amical-pentru-csm-alexandria-19299810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-bun-de-plata-catre-fosta-echipa-la-care-a-antrenat-19299761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

Andrei PASCU 19 Feb. 2024, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă