Fluier final în amicalele iernii pentru CSM Alexandria. A bifat un nou succes și va relua Liga 2 cu încredere

Andrei PASCU 16 Feb. 2024, 15:41 Liga 2
Fluier final în amicalele iernii pentru CSM Alexandria. A bifat un nou succes și va relua Liga 2 cu încredere

CSM Alexandria a învins la limită Cetatea Turnu Măgurele, echipă clasată pe locul 1 în Seria 7 din Liga 3. A fost 1-0 la final, într-o partidă de verificare care a avut loc la Turnu Măgurele, acolo unde și CSM Alexandria dispută meciurile de acasă, din Liga 2, pentru că arena proprie e încă în reconstrucție.

Abia în repriza secundă a venit golul care a adus o nouă victorie în amicale pentru trupa lui Eugen Trică. CSM Alexandria s-a aflat la ultimul joc de verificare înainte de reluarea Ligii 2.

Ultimul amical pentru CSM Alexandria

De acum, clubul din divizia a doua, unde se află pe penultimul loc, pe 19, se va concentra doar pe următorul joc din campionat, primul din 2024, când va merge pe terenul formației CS Mioveni.

CSM Alexandria a obținut victoria cu Cetatea Turnu Măgurele în urma unui gol semnat în minutul 52 de argentinianul nou-venit Leandro Desabato.

Gabriel Dodoi, unul dintre jucătorii care au scăpat de ”curățenia” lui Eugen Trică din această iarnă, mai putea marca în minutul 66, atunci când a avut o dublă ocazie importantă, dar portarul Vieru a fost la post.

Leandro Desabato a adus victoria contra Cetatea Turnu Măgurele 

Însă, și echipa din Liga 3 a fost periculoasă în câteva rânduri. O șansă importantă a avut în prima repriză, în minutul 33, dar Skerdi Xhixho a fost blocat de portarul Iosif Cristică. În minutul 74 gazdele au lovit și bara. A fost un șut expediat de Dumitrescu din afara careului, dar același Cristică a intervenit bine și a deviat balonul în bară.

  • Cetatea Turnu Măgurele: Jercălău – Iakabfi, Catrici, Pintilie, Dinu, Moumbagna, Ioniță, Manole, Xhixho, Ilie, Niță.
    În repriza secundă au intrat: Vieru – Dogaru, Suciu, Ciocoteală, Dinu (Cristea 74′), Nițu, Popescu, Pleșa, Xhixho (Dumitrescu 62′), Dane, Igninobaro.
  • CSM Alexandria: Cristică – Avram, Lumbu, Cană, Vl. Georgescu, Răsdan, Sala, M. Răducan, G. Crețu, Omoh, Dodoi.
    Au mai intrat: Acuna, Nedelea, Desabato, Alb. Călin, Laur. Maxim, Tîrnacop.

Două victorii în ultimele teste pentru CSM Alexandria

Acest test a fost ultimul pentru CSM Alexandria. Formația din Teleorman a mai disputat cinci meciuri amicale anterior: a trecut de Petrolul Potcoava cu 5-1, a pierdut contra Concordia Chiajna, scor 1-5, după care a cedat în fața formației CSM Slatina, scor 1-2, a învins Gilortul Târgu Cărbunești, scor 1-0, iar în penultimul duel a învins Steaua la limită, scor 1-0.

CSM Alexandria iernează în Liga 2 pe locul 19, penultimul, cu 8 puncte acumulate în 15 etape, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular. Sub ea este doar Progresul Spartac, cu 1 punct, ca și retrogradată. Primul loc care asigură salvarea este 16 și este ocupat de Metaloglobus, cu 18 puncte. Tot 18 puncte are și Campionii FC Argeș, ocupanta locului 15.

Duel cu CS Mioveni în prima rundă din 2024

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, începând cu 24 februarie, CSM Alexandria va întâlni CS Mioveni (deplasare), CS Tunari (acasă), Chindia Târgoviște (deplasare) și Metaloglobus (acasă). Apoi vor urma șase partide în play-out, în care noua echipă a lui Eugen Trică va încerca să se mențină în liga secundă.

Întâlnirea cu CS Mioveni a fost programată pentru sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11:00.

Foto: CSM Alexandria și Cetatea Turnu Măgurele

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-contra-unei-alte-echipe-din-liga-3-pentru-csm-slatina-19299801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-boriga-este-noul-presedinte-al-chindiei-19299794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/liga-3/multe-achizitii-pentru-sr-brasov-19299782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-invinsa-de-sgv-freiberg-19299775

Andrei PASCU 16 Feb. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă