CSM Alexandria, succes zdrobitor în primul amical al iernii. Trupa lui Eugen Trică a câștigat testul cu Petrolul Potcoava

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 18:11 Liga 2

CSM Alexandria a făcut spectacol în primul meci amical al iernii! Formația din Teleorman a întâlnit o echipă din Liga 3, pe Petrolul Potcoava, de care a trecut cu 5-1. La pauză rezultatul a fost însă egal, 1-1.

Confruntarea a avut loc joi, 25 ianuarie, cu o zi mai târziu decât a fost stabilită inițial, din cauza faptului că suprafața de joc a terenului din satul Poroschia (Teleorman) a fost înghețată. Testul a avut loc, în cele din urmă, la Craiova, pe Stadionul ”Aripi”.

CSM Alexandria, succes în primul amical al iernii, cu Petrolul Potcoava

CSM Alexandria a terminat la egalitate primele 45 de minute ale meciului cu Petrolul Potcoava (locul 9 în Seria 6 din Liga 3), întâlnire în care antrenorul Eugen Trică a rotit tot lotul și a folosit și câțiva jucători noi, poate aflați în teste, poate achiziționați dar momentan neprezentați de echipă.

Pentru CSM Alexandria a marcat în prima repriză Geani Crețu, fotbalist venit în vara trecută, de la Dinamo, ”care a prins vinclul porții adverse cu un șut de la 25 de metri”.

Petrolul Potcoava a revenit pe tabelă până la finalul primei părți, iar după pauză cei doi antrenori au schimbat major garniturile. Formația lui Eugen Trică a reușit să puncteze de patru ori și să se impună categoric într-un amical care a consemnat primul test al acestei perioade de pregătire.

CSM Alexandria a făcut diferența în repriza secundă

S-a făcut 2-1 în urma unui autogol, iar 3-1 a făcut un fotbalist pe nume Joshua, aflat în probe. Scorul a căpătat proporții în urma reușitei lui Acuna, iar tabela a fost închisă, 5-1, după reușita atacantului Petre Simon.

  • CSM Alexandria a început în formula: Balauru – Iakabfi, Acuna, Băican, Nedelea – Desabato, Răsdan, Crețu, Călin, Jerdea, Dodoi.
    În partea a doua au mai intrat: Cristică, Achirloaie – Lupoaica, Georgescu, Stancu, Maxim, Răducan, Joshua, Yameogo, Simon, Stavrositu, Neaga.

CSM Alexandria, schimbări numeroase de lot, dar mai urmează

Certitudini la capitolul achiziții pentru CSM Alexandria sunt Florin Răsdan (ex CSM Slatina), Alberto Călin (ex Chindia), Mario Răducan (ex Gloria Băneasa), Blaise Yameogo (ex Gloria Bistrița Năsăud), Leandro Desabato (ex Rotonda, liga a patra din Italia) și David Sala (împrumutat de la Universitatea Craiova).

La plecări sunt până acum confirmate următoarele nume: Ovidiu HorșiaConstantin MitulețuCiprian GrozaMihai Nițescu, Marius Ciobanu-Vanghele și Enrichi Finica.

Amicalul cu Concordia Chiajna, următorul pentru CSM Alexandria

CSM Alexandria va face pregătirea pe plan local, nemaifiind luat în calcul un stagiu de pregătire montan, așa cum era preconizat în primă fază. Doar în localitate au loc ședințele de pregătire, iar acum, după câteva zile, se dispută și primele meciuri amicale, după cum a decis Eugen Trică.

Astfel, următoarele teste vor fi cu formații din Liga 2, cu Concordia Chiajna (27 ianuarie), CSM Slatina (3 februarie), Steaua (10 februarie). Ultimul amical va fi în compania unei echipe din Liga 3, Cetatea Turnu Măgurele (17 februarie), formație cu care CSM Alexandria împarte terenul pentru meciurile de pe teren propriu.

CSM Alexandria luptă pentru salvarea de la retrogradare

CSM Alexandria va relua Liga 2 de pe locul 19, penultimul, cu 8 puncte acumulate în 15 etape, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular. Sub ea se află doar Progresul Spartac, cu 1 punct. Primul loc care asigură salvarea este 16, ocupat de Metaloglobus, cu 18 puncte.

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, CSM Alexandria va întâlni CS Mioveni (deplasare), CS Tunari (acasă), Chindia Târgoviște (deplasare) și Metaloglobus (acasă).

Foto: CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-fc-bacau-19298140

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-achim-team-manager-la-minaur-baia-mare-19298128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-somat-de-anaf-fiindca-echipa-fiului-lui-dragnea-nu-i-a-achitat-taxele-la-stat-ministerul-de-finante-sesizati-departamentul-antifrauda-19298126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-isi-pune-si-mai-mult-baza-in-tineri-19298112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buziuc-spera-sa-promoveze-cu-ceahlaul-19298107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-horsia-a-ajuns-la-unirea-ungheni-19298102

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă