Ovidiu Horșia continuă în Liga 3 după despărțirea de CSM Alexandria și e anunțat de echipă ca noutate ”de primă ligă”

Marius ANGHEL 25 Jan. 2024, 11:51 Liga 2
Ovidiu Horșia continuă în Liga 3 după despărțirea de CSM Alexandria și e anunțat de echipă ca noutate ”de primă ligă”

Prima achiziție a iernii pentru echipa lui Florentin Petre este un jucător cu meciuri inclusiv în prima ligă.

Ovidiu Horșia, ultima dată la CSM Alexandria, în Liga 2, a fost prezentat oficial la Unirea Ungheni, formație cu care va lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii 3, iar mai apoi pentru a prinde barajul de promovare.

Ovidiu Horșia a ajuns la Unirea Ungheni după despărțirea de CSM Alexandria

Clubul din Ungheni a titrat că are o noutate de primă ligă ca primă mutare la capitolul achiziții din această iarnă. Într-adevăr, Ovidiu Horșia are 74 de meciuri jucate în Liga 1 până la vârsta de 23 de ani, însă realitatea actuală este că forma sa sportivă este una în scădere de câțiva ani.

Trecerea sa la Unirea Ungheni, în Liga 3, aproape de casă, el fiind originar din Târgu Mureș, poate fi percepută mai degrabă ca o încercare de relansare a sa la un nivel fotbalistic și mai scăzut decât cel în care nu s-a impus în prima parte a sezonului aflat în curs.

Mijlocașul s-a despărțit de CSM Alexandria înainte de încheierea meciurilor oficiale din 2023, după ce nu a convins așteptările teleormănenilor. A prins 7 meciuri în Liga 2, un total de 315 minute, după ce de cinci ori a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. A marcat și un gol, în 1-1 cu Steaua, în Ghencea.

”Noutăți de ‘primă ligă’ în vestiarul C. S. Unirea Ungheni 2018!
În rândurile roș-albaștrilor din Ungheni a sosit zilele acestea OVIDIU HORȘIA, căruia îi spunem „Bun venit!” și la cât mai multe performanțe sub stindardul unghenean!
La cei 23 de ani ai săi, jucătorul originar din Târgu Mureș are un parcurs fotbalistic impresionant, având în istoric cluburi precum: FCSB, Academica Clinceni, Alexandria, Poli Iași, Gaz Metan, Unirea Constanța și U Cluj! Mai mult de atât, tânărul mureșean a făcut parte și din lotul U19 al Naționalei României!
Capacitatea sa de a juca atât aripă dreapta, cât și mijlocaș central/mijlocaș central ofensiv, oferă tehnicienilor noștri oportunități de a îl încadra în lot, în viitoarele noastre confruntări!
După experiența dobândită în Liga I, Liga a II-a și Cupa României, la cluburi titrate ale fotbalului românesc, noi nu putem decât să îl încurajăm și să îi urăm mult succes în activitatea pe care o va desfășura, acasă, la U.U.2018!
FORZZA UNIREA! FORZZA UNGHENI!”, sună anunțul clubului din Ungheni privind prima sa achiziție din această iarnă.

  • Ovidiu Horșia a fost la juniorii FCSB și la seniori a debutat la Academica Clinceni, în Liga 2, cu care a reușit promovarea, îcel sezon prinzând 28 de meciuri și marcând 5 goluri. În prima ligă nu a debutat însă cu ilfovenii, ci a fost împrumutat la Poli Iași, unde a prins cel mai bun sezon din cariera sa. A avut 34 de meciuri jucate și 5 goluri date. FCSB l-a inclus în lot, însă i-a oferit posibilitatea să joace doar într-un meci pentru ea în prima ligă, apoi l-a împrumutat la Gaz Metan Mediaș, pentru care a prins 23 de partide și a înscris un gol. Ulterior, a fost utilizat puțin pe la cluburile pe la care a jucat, 9 meciuri în Liga 1 la Gaz Metan (2021-2022), 3 jocuri la Unirea Constanța (Liga 2, 2022-2023), 7 la ”U” Cluj (Liga 1 2022-2023) și, în fine, cele 7 partide de la CSM Alexandria (Liga 2 2023-2024).

Unirea Ungheni și-a adus și un preparator fizic

O altă noutate la Unirea Ungheni este aducerea în stafful tehnic condus de Florentin Petre a preparatorului fizic Emanuel Florian Gugu. Acesta a activat ultima dată la Chindia Târgoviște, în debutul acestui sezon de Liga 2, despărțirea de sâmbovițeni petrecându-se după doar două luni de la instalarea sa și a staffului ”principalului” Dragoș Militaru.

Altfel, primul amical din 2024 al Unirii Ungheni are loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 11:00, la Baza Sportivă din localitatea Morești, contra echipei A&A Group Târnăveni, clasata pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 4 Mureș.

Trupa din Ungheni a început actualul sezon cu Flavius Sabău antrenor, de care s-a despărțit la finalul lunii octombrie 2023, în locul său numindu-l pe Florentin Petre. În acest moment, echipa se află pe locul 3 din 10 în Seria 9 a Ligii 3, cu 27 de puncte acumulate în 15 meciuri. Se luptă pentru accederea în play-off, unde este matematic prima clasată Gloria Bistrița Năsăud (36 puncte). Pentru celelalte trei poziții se luptă în ultimele trei runde ale sezonului regular cu ACS Mediaș (locul 2, 30 puncte), CS Universitar din Alba Iulia (l4, 24p), ACS Târgu Mureș (l5, 23p), CSM Unirea Alba Iulia (l6, 22p) și Metalurgistul Cugir (l7, 20p).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Ungheni

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adorian-himcinschi-noul-antrenor-al-echipei-industria-galda-19297768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-unirea-alba-iulia-are-doua-achizitii-din-liga-2-si-tinteste-si-altele-19297749

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-reziliat-contracte-si-a-blocat-salariile-19293656

Marius ANGHEL 25 Jan. 2024, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă