Adrian Gîdea continuă în Liga 3 după despărțirea de CSM Alexandria. Mijlocașul a semnat cu un lider care a mai luat cinci jucători plecați din Liga 2 iarna aceasta

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 13:22 Liga 3
Adrian Gîdea continuă în Liga 3 după despărțirea de CSM Alexandria. Mijlocașul a semnat cu un lider care a mai luat cinci jucători plecați din Liga 2 iarna aceasta

FC Bihor Oradea continuă campania de achiziții din această iarnă și miercuri, 31 ianuarie 2024, a anunțat aducerea a încă unui jucător care vine din Liga 2.

Cu liderul Seriei a 8-a a Ligii 3 a semnat mijlocașul severinean Adrian Mihai Gîdea (23 de ani), ultima dată la CSM Alexandria.

Gîdea este a șaptea noutate a orădenilor și a șasea care ultima dată a evoluat într-un eșalon superior, în liga secundă.

Adrian Gîdea a ajuns la FC Bihor după despărțirea de CSM Alexandria

În prima parte a sezonului de Liga 2, Adrian Gîdea a fost utilizat la CSM Alexandria în 10 meciuri din cele 15 desfășurate până acum. A acumulat 431 de minute, destul de puțin, deoarece doar în patru jocuri a început ca titular și o singură dată a terminat ca integralist. A marcat și un gol în campionat, în succesul cu 3-1 cu Progresul Spartac.

A evoluat pentru teleormăneni și în această ediție a Cupei României, în toate cele cinci meciuri disputate de echipă, de patru ori fiind titular. A înscris de două ori, în 1-0 cu CSM Slatina și 2-1 cu prim-divizionara FC Botoșani.

În cariera sa a mai strâns meciuri la seniori pentru CFR Cluj (33 jocuri în Liga 1 și 1 gol și 4 jocuri în Cupa României), CFR Cluj 2 (în Liga 3) și SSU Politehnica Timișoara (9 jocuri în Liga 2 și 2 goluri).

Florin Farcaș, despre Gîdea: ”Are în ADN-ul lui un spirit de învingător”

La CSM Alexandria nu a mai intrat în calculele noului antrenor Eugen Trică, iar cu FC Bihor a semna un contract valabil pe doi ani și jumătate.

”Suntem încântați să anunțăm transferul jucătorului Adrian Mihai Gîdea, fotbalist cu o vastă experiență și cu două titluri cucerite în cadrul primei ligi din Romania, alături de o Supercupă a României.
Adrian Mihai Gîdea a semnat pentru o perioadă de doi ani şi jumătate cu clubul nostru şi s-a alăturat în această dimineață echipei. El contribuie, astfel, la consolidarea lotului în vederea obiectivului de promovare în Liga a 2-a.
Născut la 13 martie 2000, la Drobeta Turnu Severin, Adrian Mihai Gîdea evolueză pe postul de mijlocaş central sau mijlocaş lateral şi vine şi el din Liga a II-a, de la Alexandria.
Cu echipa CFR Cluj, Mihai a evoluat în primul eşalon fotbalistic al ţării din sezonul 2020-2021 până în sezonul 2022-2023, când a plecat la Poli Timişoara în Liga a II-a. De aici a ajuns la CSM Alexandria, echipă pentru care a jucat în prima parte a acestui sezon.
«Mihai este un jucător cu o experienţă destul de frumoasă la nivelul Ligii I. Este un jucător cu calităţi tehnice foarte bune. Are în ADN-ul lui un spirit de învingător, fiind că a jucat la CFR Cluj, la cel mai înalt nivel. Sperăm, astfel, să aducă un plus în angrenajul nostru», a declarat antrenorul Florin Farcaş.
Clubul FC Bihor îi transmite lui Adrian Mihai Gîdea bun venit în familia roş-albastră orădeană!”, sună anunțul FC Bihor Oradea.

Alexandru Sorian s-a despărțit de FC Bihor

Totodată, FC Bihor a anunțat rezilierea, de comun acord, a contractului cu jucătorul Alexandru Sorian, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști pe care îi avea în lot.

”Mulţumim Alex pentru întreaga ta activitate de la clubul nostru şi mult succes în cariera ta în continuare!”, a informat clubul bihorean.

”Îmi pare rău de decizia pe care a luat-o. Atât eu, cât şi colaboratorii mei au avut discuţii mai lungi cu el, pentru a-l face să înţeleagă că el este un jucător important pentru noi, pentru a ne atinge obiectivul. Sigur că a avut motivele lui şi şi-a dorit insistent să nu mai facă parte din grupul nostru, din motive de ordin personal”, a declarat antrenorul Florin Farcaş.

În cariera sa, Sorian a mai jucat pentru Liberty Salonta, fostul FC Bihor, Săgeata Năvodari, UTA BD, Luceafărul Oradea, Metalurgistul Cugir, CSC Sanmartin, SCM Zalău și Lotus Băile Felix.

Gîdea, a șaptea achiziție a bihorenilor și al șaselea jucător fost ultima dată în Liga 2

Pentru FC Bihor, echipă reunită la 10 ianuarie, Adrian Gîdea este a șaptea achiziție realizată în această iarnă, după Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr), Ionuț Tănase (ex CSC Dumbrăvița), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej), Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia) și Vlad Gîsă (ex CSC Dumbrăvița).

Altfel, FC Bihor a disputat până acum un amical, cu Unirea Dej, pierdut la scorul de 1-2, iar astăzi joacă la Simeria cu altă divizionară secundă, Corvinul Hunedoara. După meci, Farcaș își bagă jucătorii în cantonament la Băile Felix. Echipa va mai avea amicale cu Metropolitan Ișalnița (3 februarie, la Baza Sportivă Transilvania Academy), CSM Lugoj (6 februarie, la LPS Bihorul), CSM Sighetu Marmației (9 februarie, la Satu Mare), CSM Satu Mare (17 februarie, la Satu Mare), SCM Zalău (21 februarie, la Baza Sportivă Transilvania Academy), Victoria Carei (24 februarie, la Satu Mare) și CS Diosig (2 martie, la Diosig).

FC Bihor Oradea defilează în Seria 8, după primele 15 etape având 37 de puncte acumulate și iernând pe locul 1, la șapte puncte peste Poli Timișoara și CSC Peciu Nou.

Foto: Tudi (Sport Pictures) și FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-invins-clar-csm-alexandria-intr-un-amical-19298312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-a-semnat-cu-fc-bihor-19297713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-19298263

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 13:22 Liga 3
Pe aceeași temă