CSM Alexandria a produs surpriza și i-a administrat Stelei prima înfrângere a iernii. Portarul Dragoș Balauru a fost în mare formă și a pus umărul la succes

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 16:02 Liga 2
CSM Alexandria a produs surpriza și i-a administrat Stelei prima înfrângere a iernii. Portarul Dragoș Balauru a fost în mare formă și a pus umărul la succes

Steaua și CSM Alexandria au disputat un meci amical sâmbătă, 10 februarie, pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua. Întâlnirea a fost transmisă de gruparea lui Daniel Oprița pe YouTube, care a pierdut surprinzător contra unei formații care se află în luptă pentru salvarea de la retrogradare.

La finalul celor 90 de minute, CSM Alexandria, pregătită de Eugen Trică, s-a impus cu 1-0.

CSM Alexandria, victorie în amicalul cu Steaua, scor 1-0

Partida a început într-o notă echilibrată, cu ambele formații având posesia, dar și cu destule baloane pierdute la mijlocul terenului. Prima șansă importantă a aparținut Stelei, în urma unei faze care a dus norocos balonul la Heras Garcia, cea mai recentă achiziție a ”militarilor”, dar, din poziție singur cu portarul Alexandriei, Balauru a ieșit bine din poartă, a blocat unghiul și a deviat în corner.

Au urmat faze legate de ambele părți, iar CSM Alexandria a reușit să aibă momente de posesie, cu pase lucrate, dar în preajma careului de 16 metri al Stelei s-au oprit, de cele mai multe ori, elevii lui Eugen Trică. Gazdele s-au împotmolit la ultima pasă, dar de câteva ori au și fost surprinse în poziție de offside, adversarii ieșind bine din apărare și lăsând fotbaliștii Stelei în afara jocului.

Steaua și CSM Alexandria au încheiat prima repriză la egalitate

A fost nevoie de intervenția medicilor pe teren de câteva ori, pentru că de ambele părți au fost intrări dure. De altfel, în prima repriză s-au făcut trei schimbări, două în dreptul Stelei (au ieșit Adrian Ilie și David Maftei accidentați și au intrat Alin Raicu și Alexandru Brumă) și una în dreptul oaspeților (a ieșit Diogo Izata și a intrat Florin Răsdan).

Apoi, o altă fază importantă de gol a aparținut aceluiași Heras Garcia, foarte activ în atac, cu demarcări bune și punând pe picior greșit apărarea adversă.

În minutul 34, noua achiziție a lui Daniel Oprița a încercat să reia din săritură o centrare din partea dreaptă, dar balonul s-a dus pe lângă poarta apărată de Balauru. Cu toate acestea, antrenorul formației din Ghencea a fost nemulțumit de anumite momente de joc iar la o întrerupere, în minutul 37, a intrat pe teren ca să le atragă atenția câtorva fotbaliști.

Ștefan Cană, singura reușită a amicalului

Referitor la CSM Alexandria, până la pauză s-a remarcat cu câteva acțiuni în viteză, dar și cu baloane aruncate pe jucătorii din față. Un randament bun l-a dat Maxim, care a fost creativ și le-a pus probleme mijlocașilor și fundașilor laterali adverși.

S-a intrat la cabine cu 0-0, dar partea secundă a debutat în forță, în minutul 46 Deian Beța având prima șansă de gol. A șutat din afara careului, dar portarul Alexandriei a intervenit din nou bine și a menținut rezultatul alb. În primele 10 minute din repriza a doua Steaua a controlat partida la capitolul posesie, dar teleormănenii s-au apărat bine, aglomerând zona ultimilor 20 de metri.

Baloanele aruncate de Steaua în careu nu și-au găsit ținta, chiar dacă și numărul cornerelor a fost unul ridicat (terminând partida cu peste 10 cornere). Dintr-o fază fixă, de nicăieri, a venit și golul clubului din Teleorman, în minutul 57. A fost o lovitură liberă din flancul stâng, de la aproximativ 30 de metri de poartă, iar Ștefan Cană a reușit să șuteze din preajma careului mic nemarcat, după ce balonul a ricoșat norocos la el, după ce a lovit în spate un jucător de la Steaua.

Ultime 20 de minute echilibrate, iar CSM Alexandria a ratat o ocazie mare

A ieșit apoi la atac trupa din Ghencea, a dominat la capitolul posesie și a obligat Alexandria să se apere, în anumite momente să comaseze chiar toată echipa în ultimii 30 de metri. Cu toate acestea, jucătorii de atac nu au reușit să fie decisivi în ultimii metri, iar prima mare șansă în urma deschiderii scorului a picat în urma unui șut de la distanță, abia în minutul 64.

Alin Raicu a tras violent de la aproximativ 35 de metri, spre vinclu, iar Balauru a deviat în bară execuția și CSM Alexandria a scăpat iar fără gol, în urma unui reflex spectaculos al portarului. Tot un șut de la distanță a adus următoarea șansă a Stelei, în minutul 70, dar execuția lui Paulino Miguelez, deloc grozavă, în urma unei lovituri libere, a fost respinsă în corner de Balauru.

În ultimele 20 de minute partida s-a echilibrat vizibil în privința posesiei, iar CSM Alexandria a început să mai conteze pe faza de construcție. A încercat câteva baloane lungi către atacanți, iar în minutul 88 chiar putea marca pentru 2-0. Alberto Călin a fost angajat excelent cu o pasă de la centrul terenului pe culoar, a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul Horia Iancu, dar Brumă a venit din spate și a trimis în corner.

S-a terminat 1-0 pentru CSM Alexandria, care a bifat a treia victorie în amicalele iernii. De partea cealaltă, Steaua s-a aflat la primul eșec de când a reluat pregătirile.

  • Steaua: Frânculescu (Iancu 69′) – Maftei, Beța, Vîrtej, Ceceri, Ilie (Brumă 22′) – Mancuso (Ioniță 74′), D. Matei (Alin Raicu 11′), Miguelez – Chunchukov (Florea 62′), Nacho.
  • CSM Alexandria a început în formula: Balauru – Acuna, Cană, Avram, Nedelea, Izata, Desabato, Călin, Maxim, Omoh, Yameogo.

Steaua, primul eșec în amicale

Din acest moment, Steaua va mai disputa un meci amical până la reluarea Ligii 2. Va mai întâlni Campionii FC Argeș, sâmbăta următoare, 17 februarie. În primul test al iernii, ”militarii” au trecut cu 5-0 de Agricola Borcea. Apoi, au învins Progresul Spartac, scor 4-0, FC Bolintin Malu Spart, scor 9-0, și au rmizat cu CSM Slatina, scor 0-0, până la duelul contra CSM Alexandria.

După acest test, următorul pentru CSM Alexandria, ultimul de altfel, va fi în compania unei echipe din Liga 3, Cetatea Turnu Măgurele (17 februarie), formație cu care echipa lui Eugen Trică împarte terenul pentru meciurile de pe teren propriu, la arena Municipală din Turnu Măgurele.

CSM Alexandria, la al treilea succes

Formația din Teleorman a mai disputat patru meciuri amicale anterior: a trecut de Petrolul Potcoava cu 5-1, a pierdut contra Concordia Chiajna, scor 1-5, după care a cedat în fața formației CSM Slatina, scor 1-2, și a învins Gilortul Târgu Cărbunești, scor 1-0.

Meciul integral dintre Steaua și CSM Alexandria

https://www.youtube.com/watch?v=A0b8FzvTb_E

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-invins-agricola-borcea-intr-un-amical-19299307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-georgienii-de-la-fc-rustavi-19299300

https://liga2.prosport.ro/multimedia/ignacio-heras-garcia-a-semnat-cu-steaua-19299296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-petre-s-a-intors-in-liga-2-pentru-a-si-relansa-cariera-fostul-golgheter-al-celor-de-la-uta-se-va-lupta-cu-noua-sa-echipa-pentru-evitarea-retrogradarii-19299243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/hysen-memolla-a-semnat-cu-chindia-19299269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-infrangere-la-scor-contra-unei-formatii-din-polonia-19299271

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 16:02 Liga 2
Pe aceeași temă