Andrei Rus nu rămâne nici de această dată la Petrolul. Fundașul a fost cedat unei alte echipe din Liga 2 ”campioană” la transferuri în această vară

Marius ANGHEL 18 Sep. 2020, 11:51 Liga 2
Andrei Rus nu rămâne nici de această dată la Petrolul. Fundașul a fost cedat unei alte echipe din Liga 2 ”campioană” la transferuri în această vară

După victoria la scor cu Ripensia (5-0), președintele Petrolului, Costel Lazăr, anunța că va discuta cu Viorel Moldovan pentru a vedea care sunt tinerii jucători din lot pe care nu se va baza și pe care îi vor direcționa către alte echipe, unde ”să-și manifeste calitățile și să poată crește”. Fundașul dreapta Andrei Rus este care pleacă. Acesta a semnat deja cu Dunărea Călărași.

Andrei Rus nu rămâne nici de această dată la Petrolul și ajunge la Dunărea Călărași

Timișoreanul Andrei Rus (19 ani) nu l-a convins nici pe Viorel Moldovan și nu este păstrat în lotul Petrolului nici pentru această primă parte a sezonului, astfel că va fi împrumutat din nou, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată de când a semnat cu echipa ploieșteană. Fundașul a ajuns la gruparea prahoveană în vara lui 2018, iar de atunci a fost cedat la CS Afumați, SCM Gloria Buzău (ambele în Liga 3), CSM Reșița și UTA.

Sezonul trecut de Liga 2 l-a început la CSM Reșița, unde a apucat să joace câteva minute de prelungiri într-un meci, ca apoi să fie luat de agentul său și dus la UTA Arad. La campioana en-titre a eșalonului secund a apucat să joace în 13 meciuri, 11 ca titular, cel mai mult în cariera sa petrecută la seniori.

Cum UTA nu i-a prelungit împrumutul și pentru Liga 1, Rus a revenit în această vară la Petrolul, club de care aparține contractual și unde spera să prindă în sfârșit meciuri. Nu s-a întâmplat așa, iar acum a fost direcționat către Dunărea Călărași.

”Va trebui să stăm de vorbă cu stafful tehnic, să găsim soluții pentru trei-patru jucători mai tineri, pe care dorim să-i îndrumăm către alte echipe, să-și manifeste calitățile și să poată crește”, spunea președintele Petrolului, Costin Lazăr, la finalul meciului cu Ripensia.

17 achiziții noi făcute de de Petrolul pentru noul sezon de Liga 2

Petrolul este campioana achizițiilor în Liga 2 în această vară. Echipa ploieșteană și-a adus nu mai puțin de 17 noi jucători.

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș) și Jhon Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys / Peru).

13 jucători aduși de Dunărea Călărași

Și Dunărea Călărași a făcut o mulțime de transferuri înaintea noului sezon de Liga 2.

Dunărea i-a achiziționat pe Teodor Caragea (mijlocaș, ex CSM Reșița), Marius Fotescu (atacant, ex Axiopolis și Ripensia), Mădălin Calu (mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău), Sorin Sava (mijlocaș, ex Axiopolis), Alexandru Ciucur (mijlocaș, ex UTA), Andrei Mihăiescu (atacant, ex Steaua), Kamil Wiktorshi (fundaș, ex MKS Chojniczanka Chojnice / Polonia), Valentin Alexandru (atacant, ex Rapid), Cristian Bud (atacant, ex Minaur Baia Mare), Codruț Anghel (mijlocaș, ex Dacia Unirea Brăila), Adrian Bedea (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare) și Robert Candrea (mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău). Cu Andrei Rus ajunge la 13 noi achiziții.

După trei etape, Dunărea Călărași ocupă locul 3 în Liga 2, cu șase puncte. Etapa următoare, echipa lui Cristian Pustai urmează să stea, iar în runda a 5-a o întâlnește în deplasare pe Petrolul, pe 26 septembrie, de la ora 18:45. Ieri, Dunărea l-a numit în funcția de director tehnic pe Ionel Ganea.

Marius ANGHEL 18 Sep. 2020, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă