Petrolul se umple de străini! Un olandez și un malian completează și ei lotul pregătit de Viorel Moldovan

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 20:42 Liga 2

Startul noului sezon al Ligii 2 se apropie cu pași repezi, iar Petrolul, care are meci abia marți seară, pe teren propriu, cu Farul, continuă să facă noi achiziții pentru a-și completa lotul subțiat după ratarea pentru al doilea an consecutiv a promovării în Liga 1. Un fundaș central olandez, Bart Meijers, și atacantul malian, Sorry Ibrahim Diarra, sunt cele mai recente achiziții ale echipei antrenate de Viorel Moldovan, care astăzi, într-un amical cu Metalul Buzău (scor 3-1) a testat și alți jucători.

Campania de achiziții condusă în această vară de președintele Costel Lazăr s-a bazat aproape în întregime pe jucători străini. Noii aduși în lotul Petrolului sunt Bart Meijers și Sorry Ibrahim Diarra.

Bart Meijers și Sorry Ibrahim Diarra au semnat cu Petrolul

Bart Meijers (23 de ani) este un fundaș central olandez care până acum a evoluat doar în țara natală, iar ultima dată a jucat la Almere City, în liga a doua, pentru care a avut 9 meciuri și un gol. A mai jucat pentru NAC Breda, în prima și a doua ligă, și Helmond Sport, club de unde Petrolul l-a adus și pe belgianul Joeri Poelmans.

Sorry Ibrahim Diarra (20 de ani) vine de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, din Liga 3, unde a ajuns în toamna trecută, este atacant și este component al naționalei U20 a statului Mali.

”Lotul „galben-albaștrilor” a primit întăriri, după ce doi noi jucători au semnat, în această după-amiază, cu gruparea noastră. Astfel, fundașul central olandez Bart Meijers și atacantul malian Sorry Ibrahim Diarra vor evolua pentru FC Petrolul Ploiești în viitorul sezon!

În vârstă de 23 de ani, Meijers vine din eșalonul secund olandez, acolo unde a evoluat, pe parcursul stagiunii precedente, pentru Almere City. Anterior, fundașul central jucase pentru NAC Breda, club cu care a bifat 13 prezențe în prima ligă batavă, și Helmond Sport.

La rândul său, Sorry Ibrahim Diarra (20 de ani), component al reprezentativei „U20” a statului Mali, nu este la prima experiență în fotbalul românesc, el aflându-se, din toamna anului trecut, la CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Bun venit, Bart Meijers și Sorry Ibrahim Diarra!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Alți patru jucători străini au semnat cu Petrolul

Cu Petrolul au mai semnat și portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003. Pe lângă spaniolul Pol Roige, ”lupii” au mai prelungit contractele și jucătorilor Serge Ekollo, Raul Avram, Antoniu Manolache, Cezar Lungu și Amando Vajushi.

Alte noi achiziții ale ”lupilor” sunt mijlocașii israelieni Nir Lax (ex Hapoel Tel Aviv) și Ben Levy (ex Hapoel Petah Tikva), atacantul Valentin Balint (ex CS Mioveni), Amidu Salifu (27 de ani, mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit) și Joeri Poelmans (25 de ani, fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda).

În amicalul cu Metalul Buzău, de astăzi, Viorel Moldovan i-a testat și pe fundașul central Harallamb Qaqi (26 ani, ultima dată în Cipru, la Alki Oroklini), jucător născut în Albania, dar având și cetățenie greacă, mijlocașul suedez Mirza Halvadzic (24 ani, ultima dată la BK Lunds), mijlocașul moldovean Eugen Zasavitschi (27 ani), cât și pe Alexandru Dumitru, un mijlocaș născut în 2001, care și-a făcut junioratul în Spania.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-invins-metalul-buzau-inaintea-debutului-in-noul-sezon-viorel-moldovan-a-testat-si-un-albanez-un-suedez-si-un-moldovean-a-debutat-si-belgianul-poelmans-19145704

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă