Nir Lax a semnat în cele din urmă cu Petrolul. Mijlocașul a jucat în ultimii trei ani la Hapoel Tel Aviv

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2020, 18:28 Liga 2
Nir Lax a semnat în cele din urmă cu Petrolul. Mijlocașul a jucat în ultimii trei ani la Hapoel Tel Aviv

Petrolul a rezolvat miercuri transferul mijlocașului Nir Lax (26 de ani). Israelianul a ajuns la Ploiești și a semnat în cele din urmă, deși mutarea era anunțată încă de la 17 august. Totul era pus la punct de mai mult timp, dar nu fusese parafat contractul. Astfel, din etapa cu numărul doi a Ligii a 2-a, Viorel Moldovan va mai avea la dispoziție un fotbalist.

Nir Lax, 18 meciuri sezonul trecut pentru Hapoel Tel Aviv

Nir Lax a evoluat în ultimii trei ani la Hapoel Tel Aviv, iar anterior a jucat pentrut alte echipe din Israel, Ihud Bnei Sakhnin și Beitar Tel Aviv Bat Yam. În sezonul trecut a prins 18 partide, 17 în campionat și una în cupă.

Mijlocașul israelian Nir Lax a definitivat acordul cu FC Petrolul Ploiești, urmând să evolueze pentru formația noastră în actualul sezon competițional.

În vârstă de 26 de ani, Lax se află la prima experiență a carierei într-un alt campionat decât cel al Israelului, acolo unde a jucat pentru trei echipe: Beitar Tel Aviv (2014-2015), Hapoel Tel Aviv (2015-2016 și 2017-2020) și Bnei Sakhnin (2016-2017).

În precedenta stagiune, actualul component al galben-albaștrilor a adunat 17 prezențe, cu Hapoel Tel Aviv, în prima ligă din Israel, fiind, totodată, și unul dintre căpitanii uneia dintre cele mai titrate formații de club a fotbalului israelian.

Bun venit, Nir Lax!”, precizează FC Petrolul.

Transferurile efectuate de Petrolul în această vară 

Cu Petrolul au semnat în această vară, în primă fază, portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003. Alte noi achiziții ale ”lupilor” sunt mijlocașul Ben Levy (ex Hapoel Petah Tikva), atacantul Valentin Balint (ex CS Mioveni), Amidu Salifu (27 de ani, mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit) Joeri Poelmans (25 de ani, fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda) și Eugen Zasavițchi (27 ani, mijlocaș, ex Minaur Baia Mare).

Programul Petrolului în primele 10 etape

Pentru Petrolul, după meciul cu Farul de pe teren propriu (scor 1-2), urmează partida cu CSM Reșița din deplasare, de duminică, ora 13:00. Apoi, Petrolul va juca împotriva celor de la Ripensia (etapa 3, acasă), FK Csikszereda (etapa 4, deplasare), Dunărea Călărași (etapa 5, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 6, deplsare), CSM Slatina (etapa 7, acasă), Fotbal Comuna Recea (etapa 8, deplasare), U Craiova 1948 SA (etapa 9, acasă). În etapa a 10-a Petrolul va sta.

Foto: FC Petrolul 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-vorbit-deschis-despre-sansele-petrolului-la-promovare-e-prematur-sa-discutam-dar-normal-ca-imi-doresc-asta-au-fost-doi-ani-pierduti-din-diferite-motive-nu-vreau-sa-comen-19146403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-farul-meciul-care-inchide-prima-etapa-din-liga-2-echipele-de-start-19146327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-invins-in-ultimele-minute-petrolul-dar-ianis-zicu-nu-e-surprins-nu-sunt-inca-o-echipa-omogena-si-nu-au-un-nivel-de-pregatire-foarte-bun-ma-bucur-ca-am-castigat-19146382

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2020, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă