Ziua și transferul la Petrolul. Ploieștenii au achiziționat un portar

Răzvan STÎNGĂ 11 Sep. 2020, 14:00 Liga 2
Ziua și transferul la Petrolul. Ploieștenii au achiziționat un portar

Petrolul este cea mai activă echipă din Liga 2 pe piața transferurilor în ultimele zile. Ploieștenii au mai făcut o achiziție vineri, 11 septembrie, când l-au prezentat oficial pe portarul din Republica Moldova, Nicolai Cebotari (23 de ani). Contractul este valabil un sezon, dar prevede și o clauză specială de prelungire care se activează automat, în cazul în care Petrolul promovează în Liga 1.

Nicolai Cebotari are un titlu în Republica Moldova 

Nicolai Cebotari a jucat de-a lungul carierei pentru echipe din Republica Moldova, Sheriff Tiraspol, Academia Chișinău și Dacia Buiucani, din Bulgaria, POFK Botev Vratsa, și Portugalia, Uniao de Leiria. Portarul de 1.84 m născut la Chișinău are și un trofeu în palmares, titlul cu Sheriff Tiraspol în sezonul 2017/2018.

Portarul Nicolai Cebotari este ultimul sosit în tabăra galben-albastră, el semnând, cu FC Petrolul Ploiești, un angajament valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire în cazul promovării.

În vârstă de 23 ani, Cebotari (1.84 metri) s-a născut la Chișinău, având și cetățenie română, iar ultima parte a junioratului a făcut-o în Portugalia, la Leiria. De acolo a trecut, pentru o scurtă perioadă, în 2017, la gruparea bulgară Botev Vratsa, după care a revenit în țara natală, la FC Sfîntul Gheorghe.

După o primă experiență în România, la Farul Constanța, a fost transferat, în 2018, de către Sheriff Tiraspol și, mai apoi, împrumutat la FC Sfântul Gheorghe, formație pentru care a fost titular în ultimele două stagiuni ale primului eșalon din Republica Moldova. Cu selecții la reprezentativele de juniori și U21 ale țării sale, Cebotari a făcut parte, la începutul acestei luni, din lotul naționalei de seniori a Moldovei pentru meciurile cu Kosovo și Slovenia, din cadrul UEFA Nations League, fiind rezervă la ambele întâlniri.

Recent, noul goalkeeper al formației noastre a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei dintre Shakhtior Soligorsk (Belarus) și FC Sf. Gheorghe, contând pentru turul întâi preliminar al Europa League. Moldovenii s-au calificat după loviturile de departajare, Cebotari reușind să pareze unul dintre penaltiurile executate de către gazde.

Bun venit, Nicolai Cebotari!”, anunță FC Petrolul.

Despre transferul lui Nicolai Cebotari la Petrolul se vorbea încă de la începutul lunii septembrie, când mai multe agenții de presă din Republica Moldova anunțau că părțile s-au înțeles, iar semnarea contractului este o chestiune de timp. La o săptămână distanță de la acele informații, ploieștenii au reușit să-l legitimeze.

Petrolul a schimbat substanțial lotul în acest sezon 

Cu doar o zi înainte, pe 10 septembrie, Petrolul a mai anunțat un transfer. L-a împrumutat pe Răzvan Matiș (19 ani) de la Viitorul Constanța, până la finalul acestui sezon. Anul fotbalistic precedent, mijlocașul de bandă l-a petrecut tot în Liga 2. Echipa de la malul mării din Liga 1 l-a cedat în aceleași condiții ca acum, dar la Campionii FC Argeș. Piteștenii au promovat, iar împrumutul lui Răzvan Matiș a fost inițial prelungit și pentru actualul sezon.

Cu Petrolul au semnat în această vară, în primă fază, portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003. Alte noi achiziții ale ”lupilor” sunt mijlocașul Ben Levy (ex Hapoel Petah Tikva), atacantul Valentin Balint (ex CS Mioveni), Amidu Salifu (27 de ani, mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit) Joeri Poelmans (25 de ani, fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Eugen Zasavițchi (27 ani, mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Nir Lax (26 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv/ Israel), Manuel Botic (21 de ani, mijlocaș, ex SC Delta/ Austria) și Alexandru Dumitru (18 ani, mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19).

Foto: FC Petrolul Ploiești 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Sep. 2020, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă