Petrolul a semnat cu un atacant crescut de Dinamo și trecut și pe la Rapid. Valentin Balint a devenit ”lup”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 11:40 Liga 2

Ziua și transferurile la Petrolul în această săptămână. După ce luni a anunțat prelungirea contractului cu mijlocașul spaniol Pol Roige, dar și faptul că a ajuns la un acord cu mijlocașii israelieni Nir Lax și Ben Levy, marți, trupa prezidată de Costel Lazăr l-a prezentat oficial pe Valentin Balint, atacant care ultima dată a jucat la CS Mioveni.

Valentin Balint a semnat cu Petrolul pe un sezon, cu drept de prelungire

Valentin Balint (26 de ani) era la CS Mioveni din februarie 2018 și a evoluat pentru echipa argeșeană în ultimele trei sezoane ale Ligii 2. În ediția trecută a avut 32 de meciuri și 15 goluri, iar în cea recent încheiată a avut 25 de prezențe și 5 reușite în porțile adverse.

În cariera sa, atacantul bucureștean crescut de Dinamo a mai evoluat pentru prima și a doua echipă a clubului din ”Ștefan cel Mare”, la Corona Brașov, Rapid, Ceahlăul Piatra Neamț și Dunărea Călărași, în liga secundă având meciuri doar pentru Dunărea și CS Mioveni. Pentru restul, în afară de Dinamo II, a jucat în Liga 1.

Cu Petrolul, Balint a semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul, în cazul în care se reușește promovarea.

Petrolul: ”Bun venit, Valentin Balint!”

”Clubul nostru a realizat, astăzi, o nouă mutare la nivelul lotului de jucători, ajungând la un acord cu vârful de atac Valentin Daniel Balint.

În vârstă de 26 de ani, Balint a evoluat în ultimele două sezoane pentru CS Mioveni, având 58 de apariții și 17 goluri marcate pentru divizionara secundă argeșeană. Anterior, noul echipier al „galben-albaștrilor” jucase pentru Rapid București, Dinamo București, Corona Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo II și Dunărea Călărași, adunând, de-a lungul carierei sale, 32 de prezențe în primul eșalon.

Vali Balint a semnat un angajament valabil până la finalul viitorului sezon, cu prelungire în cazul promovării, iar, de mâine, va intra în programul de pregătire al echipei lui Viorel Moldovan.

Bun venit, Valentin Balint!”, a anunțat Petrolul.

A cincea plecare de la CS Mioveni. Petrolul are cinci noi achiziții în total

Valentin Balint este al cincilea jucător care se desparte de CS Mioveni după ratarea promovării la barajul de promovare în Liga 1. Anterior, Dean Beța a semnat cu Steaua, Marian Anghelina a ajuns la ”FC U” Craiova, iar Andrei Hergheligiu și Cătălin Alexe au mers împreună la Concordia Chiajna.

Cu Petrolul au mai semnat și portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003. Pe lângă spaniolul Pol Roige, ”lupii” au mai prelungit contractele și jucătorilor Serge Ekollo, Raul Avram, Antoniu Manolache, Cezar Lungu și Amando Vajushi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-petrolul-i-a-prelungit-contractul-lui-rol-roige-si-isi-aduce-doi-mijlocasi-israelieni-unul-dintre-ei-vine-de-la-hapoel-tel-aviv-19144429

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 11:40 Liga 2
Pe aceeași temă