Petrolul a mai făcut două transferuri. Un mijlocaș austriac și un român format de Atletico Madrid au semnat cu ploieștenii

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2020, 16:19 Liga 2

Austriacul Manuel Botic (mijlocaș, 21 de ani) și Alexandru Dumitru (mijlocaș, 18 ani) au semnat cu Petrolul vineri, 4 septembrie. Cei doi au făcut junioratul la echipe importante, care investesc în tineri. Botic s-a format la Admira Wacker și chiar a apucat să joace câteva minute în prima ligă din Austria, la 18 ani. Apoi, la seniori, a mai evoluat pentru echipa a doua a celor de la Admira.

Alexandru Dumitru s-a format în curtea echipei Atletico Madrid 

Alexandru Dumitru a făcut junioratul la Academia Atletico Madrid, acolo unde trăia de 10 ani. Este un obișnuit al echipelor ”under” ale naționalei României, acumulând peste 15 partide pentru reprezentativele sub 16, sub 17 și sub 18 ani.

Încă doi tineri jucători s-au alăturat „lupilor galbeni”, austriacul Manuel Botic (1998) și românul Alexandru Dumitru (2001) semnând angajamentele cu FC Petrolul Ploiești, după ce au fost testați, în ultima perioadă, de către Viorel Moldovan.

În vârstă de 21 de ani, Manuel Botic evoluează pe postul de mijlocaș central și s-a format la academia clubului Admira Wacker. A trecut pe la toate echipele de juniori ale grupării austrice, aflându-se, pentru o perioadă, și în anturajul primei formații, cu care, de altfel, a și debutat, în 2017, în primul eșalon. Ulterior, a fost detașat la formația satelit, Admira II.

La rândul său, (18 ani) este, de asemenea, un jucător de profil ofensiv, putând evolua pe mai multe posturi în linia mediană. Component al naționalelor  U16, U17 și U18, Dumitru s-a născut la Craiova, dar locuiește, din 2010, în Spania, acolo unde și-a făcut, de altfel, junioratul, la academia celebrei Atletico Madrid.

Bun venit, Manuel Botic și Alexandru Dumitru”, precizează FC Petrolul.

Petrolul ar fi ajuns la un acord cu portarul Nicolae Cebotari 

Petrolul s-ar pregăti și de aducerea unui portar, se pare. Potrivit cotidianului Fanatik din Republica Moldova, ploieștenii ar fi ajuns la un acord cu Nicolae Cebotari (23 de ani), legitimat la echipa FC Sfîntul Gheorghe. Nicolae Cebotari a jucat de-a lungul carierei pentru echipe din Republica Moldova, Sheriff Tiraspol, Academia Chișinău și Dacia Buiucani, din Bulgaria, POFK Botev Vratsa, și Portugalia, Uniao de Leiria. Portarul de 1.84 m născut la Chișinău are și un trofeu în palmares, titlul cu Sheriff Tiraspol în sezonul 2017/2018.

Petrolul a schimbat radical lotul comparativ cu sezonul precedent 

Cu Petrolul au semnat în această vară, în primă fază, portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003. Alte noi achiziții ale ”lupilor” sunt mijlocașul Ben Levy (ex Hapoel Petah Tikva), atacantul Valentin Balint (ex CS Mioveni), Amidu Salifu (27 de ani, mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit) Joeri Poelmans (25 de ani, fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Eugen Zasavițchi (27 ani, mijlocaș, ex Minaur Baia Mare) și Nir Lax (26 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv).

Foto: FC Petrolul Ploiești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-mai-bifat-un-transfer-a-adus-un-portar-din-republica-moldova-19146554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nir-lax-a-semnat-cu-petrolul-mijlocasul-a-jucat-in-ultimii-trei-ani-la-hapoel-tel-aviv-19146447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-vorbit-deschis-despre-sansele-petrolului-la-promovare-e-prematur-sa-discutam-dar-normal-ca-imi-doresc-asta-au-fost-doi-ani-pierduti-din-diferite-motive-nu-vreau-sa-comen-19146403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-farul-meciul-care-inchide-prima-etapa-din-liga-2-echipele-de-start-19146327

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2020, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă