Un polonez fost la Rangers a semnat cu Dunărea Călărași, unde revine și fostul rapidist Valentin Alexandru. Care e situația financiară a clubului

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 17:23 Liga 2

Dunărea Călărași a mai perfectat două transferuri înainte de startul noului sezon, când joacă la nou-promovata CSM Slatina, sâmbătă, de la ora 11:00. Cu echipa antrenată de Cristian Pustai au semnat fundașul polonez Kamil Wiktorshi (27 de ani) și atacantul Valentin Alexandru (29 de ani), care revine, astfel, la echipa alături de care promova în 2018 în Liga 1.

Un polonez fost la Rangers a semnat cu Dunărea

Pe lângă cele cinci noi achiziții efectuate până de curând, Dunărea Călărași a mai semnat cu doi jucători în această săptămână.

Unul dintre ei este fundaşul central polonez Kamil Wiktorski, care a semnat un contract valabil pe un sezon. Ultima dată a făcut-o în ţara sa natală, la echipa de ligă secundă MKS Chojniczanka Chojnice, pentru care a avut 11 apariții. Anterior a mai jucat pentru Podbeskidzie Bielsko – Biala (2017 – 2020), Zaglebie Sosnowiec (2016 – 2017), Legionavia Legionowo (2016), Dolcan Zabkl (2014 – 2015), toate din Polonia, cât și în Scoția, la Rangers, când echipa era în liga a patra.

Bogdan Rusu pleacă, Valentin Alexandru revine pentru a treia oară la echipa din Călărași

Fiindcă se va despărți de Bogdan Rusu, Dunărea a căutat să își aducă încă un atacant în lot. Și la găsit imediat. Valentin Alexandru, pus pe liber de Rapid, a fost convins să revină la echipa din Călărași pentru care a mai jucat în două perioade, 2014-2016, respectiv 2017-2019, când a bifat promovări în Liga 2 și apoi în Liga 1. În Liga 1 a promovat și cu Chindia.

Atacantul din Popești Leordeni a mai jucat pentru Săgeata Năvodari, Victoria Brănești, Juventus București, CS Otopeni, ACS Buftea, Gloria Popești Leordeni, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște, SCM Gloria Buzău și Rapid.

În sezonul recent încheiat de Liga 2 a avut 19 prezențe, toate ca titular, și 10 goluri pentru SCM Gloria Buzău, iar la Rapid a prins 6 meciuri, în doar unul fiind titular, fără să marcheze.

Krell și Lopez continuă și ei cu Dunărea

Dunărea Călărași a prelungit contractele jucătorilor Bogdan Șandru, Ionuț Țenea, George Tudoran, Ionuț Sîrbu, Ariel Lopez și Stefan Krell și l-a adus de la juniori pe portarul Ionuț Alexandru.

Alte achiziții noi perfectate în această vară sunt: Teodor Caragea (20 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Marius Fotescu (25 de ani, atacant, ex Axiopolis și Ripensia), Sorin Sava (21 de ani, mijlocaș, ex Axiopolis), Alexandru Ciucur (30 de ani, mijlocaș, ex UTA) și Andrei Mihăiescu (18 ani, atacant, ex Steaua).

Altfel, Dunărea a disputat în această vară un singur meci amical, pe teren propriu, cu Farul Constanța, pierdut cu 4-0.

Doar promisiuni de finanțare din partea președintelui interimar al Consiliului Județean

Cât privește situația financiară a clubului, aceasta a fost reglată doar parțial. Președintele interimar al Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu, le-a promis jucătorilor că achită o parte din salariile restante, iar apoi ”se mai gândește” dacă va mai acorda finanțare sau nu. Cel mai probabil așteaptă data alegerilor, să vadă dacă are șanse la șefia CJ.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/straini-la-kilogram-pe-gazoanele-ligii-secunde-statistica-privind-jucatorii-de-alta-nationalitate-care-au-participat-in-editia-2019-2020-a-ligii-2-19145734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă