Încă un internațional moldovean la Chindia. A început sezonul în prima ligă din țara vecină, dar continuă la Târgoviște

Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 17:46 Liga 2
Încă un internațional moldovean la Chindia. A început sezonul în prima ligă din țara vecină, dar continuă la Târgoviște

Au trecut două etape din noul sezon al Ligii 2 și Chindia Târgoviște continuă campania de achiziții din această vară. În această săptămână, marți, clubul dâmbovițean și-a prezentat oficial un nou jucător.

Este vorba despre Victor Bogaciuc, un mijlocaș de 23 de ani originar din Moldova. Acesta vine de la Petrocub Hînceşti, de unde a fost luat și precedentul jucător prezentat de târgovișteni, Maxim Cojocaru.

Victor Bogaciuc a lăsat și el Petrocub Hînceşti pentru Chindia Târgoviște

Victor Bogaciuc a evoluat în precedentele sezoane pentru Zimbru Chișinău (11 meciuri din 2018 și 2019 în prima ligă din Moldova) și Petrocub Hînceşti (78 meciuri în prima ligă, între 2020 și 2023). Pentru aceasta din urmă a marcat și 8 goluri.

În ediția trecută de campionat a evoluat în 20 de jocuri și a înscris 5 goluri pentru Petrocub, iar în actualul sezon a prins 1 meci, în prima etapă, când echipa sa a pierdut cu scorul de 0-1 cu Sheriff Tiraspol. Tot în același joc a fost integralist și Maxim Cojocaru.

Bogaciuc are 3 meciuri disputate pentru naționala Moldovei, ultimul fiind cel cu Scoția (scor 0-2), din noiembrie 2021. Are convocări la națională și în 2023, patru la număr, dar nu a fost utilizat. Ultima selecție o are la jocul cu Polonia (scor 3-2), în care a rămas rezervă, spre deosebire de Cojocaru și Railean, care au fost integraliști. Sau Serafim Cojocari de la Unirea Slobozia, utilizat pe final.

Victor Bogaciuc, al treilea moldovean de la Chindia

La naționala de seniori a Moldovei, Victor Bogaciuc are 12 selecții și a fost utilizat în 3 partide, dintre care un a fost amicală.

În 2020 a câștigat Cupa Moldovei cu Petrocub, învingând la lovituri de departajare FC Sfîntu Gheorghe.

Bogaciuc a devenit al treilea basarabean din lotul Chindiei, după portarul Dorian Railean și atacantul Maxim Cojocaru.

”Victor Bogaciuc, Noul Mijlocas International al Chindiei Targoviste
Un Nou Capitol În Culorile Roșu-Albastru!
Bine ai venit!
Internațional din Republica Moldova (3 selecții)
9 selecții la U 17, u 19 și U21 Moldova
11 meciuri în UEFA EUROPA Conference League – Calificari
1 meci în Europa League – Calificari
Echipe la care a mai jucat: Zimbru Chisinau si FC Petrocub Hincesti.
Mult succes la Chindia Targoviste!”, a informat Chindia.

  • Ultimele achiziții Cojocaru și Bogaciuc nu au fost incluși în lotul Chindiei pentru meciul din Cupa României cu CS Blejoi.

”Mulțumim, Victor Bogaciuc!
Mijlocașul Victor Bogaciuc a semnat cu divizionara secundă Chindia Târgoviște, unde s-a transferat în această lună și Maxim Cojocaru. Alături de FC Petrocub, el a câștigat titlul de vicecampion în ultimele trei sezoane și Cupa Moldovei în 2020. A marcat 8 goluri în 77 de meciuri în Super Liga. În cupele europene a bifat 12 partide”, sună anunțul clubului Petrocub la despărțirea de Bogaciuc.

Multe achiziții pentru Chindia Târgoviște în această vară

În această vară, Chindia Târgoviște i-a mai prezentat ca achiziții pe: Florin Plămadă (fundaș, ex Poli Iași), Roberto Romeo (fundaș, ex FK Miercurea Ciuc), Vlad Prejmerean (mijlocaș, ex Unirea Slobozia), Dorian Railean (portar, ex Unirea Dej), Gabriel Dodoi (atacant, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Gîț (fundaș, ex Unirea Dej), Iustin Popescu (portar, ex CS Mioveni), Andrei Marc (fundaș, ex FC Brașov), Andrei Blejdea (atacant, ex Gloria Buzău), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Unirea Dej), Robert Moldoveanu (atacant, ex Petrolul), Ionuț Anișorac (fundaș, UTA), Alberto Călin (mijlocaș, U Craiova), Luca Manolache (mijlocaș, FCSB), Alin Boțogan (mijlocaș, Petrolul, ex Unirea Slobozia), Cătălin Golofca (atacant, ex FC Botoșani), Alex Militaru (mijlocaș, ex Unirea Dej, împrumutat de la Poli Iași) și Maxim Cojocaru (atacant, ex Petrocub).

Sosit și el în această vară la Chindia Târgoviște, Matteo Fedele a plecat după o scurtă perioadă, fiind descoperit cu probleme la inimă.

La antrenamentele Chindiei, încă în teste, este și Mihai Kereki, fost alev al lui Dragoș Militaru la Unirea Dej.

Foto: Petrocub și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presiune-pe-dragos-militaru-inaintea-dublei-cu-cs-blejoi-si-gloria-buzau-chindia-mutari-dubioase-la-juniori-19280610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-remiza-cu-csm-slatina-scor-0-0-19280211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-achizitionat-un-fotbalist-din-republica-moldova-19280064

Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă