Chindia Târgoviște a adus încă un fotbalist cu experiență. Recent retrogradata în Liga 2 a ajuns la nouă achiziții

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 14:19 Liga 2
Chindia Târgoviște a adus încă un fotbalist cu experiență. Recent retrogradata în Liga 2 a ajuns la nouă achiziții

Chindia Târgoviște nu contenește cu achizițiile și anunță fotbaliști zilnic. Miercuri, 28 iunie, clubul recent retrogradat în Liga 2 a făcut publică aducerea unui fotbalist experimentat, a extremei Andrei Blejdea.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a evoluat sezonul trecut tot în Liga 2, dar la Gloria Buzău, alături de care a bifat barajul de menținere/promovare în SuperLiga României, cu UTA, dar pe care l-a pierdut.

Chindia Târgoviște a anunțat aducerea lui Andrei Blejdea!

Noua extremă a Chindiei Târgoviște a evoluat mai întâi în Elveția (FC Wil), Slovenia (NK Zarica Kranj) și Germania (Eintracht Braunschweig II) înainte să se întoarcă acasă, în România, la Academica Clinceni, în vara lui 2017.

Trei ani și jumătate a petrecut Blejdea în afara României, pentru că în 2014 pleca de la echipele ”under” ale clubului Dinamo la formația din ”țara cantoanelor”.

Blejdea a jucat în prima parte a sezonului 2021/2022 pentru ”U” Cluj, iar în a doua, de la începutul anului 2022, pentru FC Hermannstadt. Ambele echipe au promovat în prima ligă la finalul acelei stagiuni, însă el nu a rămas la niciuna. 16 meciuri și două goluri a avut Blejdea la ”U” Cluj în prima parte a sezonului respectiv de Liga 2, iar la FC Hermannstadt a prins patru partide și a înscris un gol.

Andrei Blejdea, noul jucător al echipei Chindia Târgoviște, trei goluri în sezonul trecut de Liga 2

Ulterior, în vara trecută, a semnat cu Gloria Buzău, pentru care în stagiunea precedentă de Liga 2 a bifat 20 de partide și a marcat de numai trei ori. De-a lungul carierei, extrema născută la București a mai fost legitimat la  Pandurii, Campionii FC Argeș și Dinamo.

Bine ai venit, Andrei Blejdea!

Andrei are 2 promovari la activ +100 meciuri in Liga2 si +20 meciuri in SuperLiga din Romania.

Echipe la care a mai evoluat: Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj, NK Kranj, FC Arges, FC Hermannstadt, Pandurii Targu Jiu si FC Buzau

Mult succes la Chindia Targoviste!”, a anunțat Chindia Târgoviște pe pagina de Facebook.

Chindia
Chindia a reușit abia la a noua achiziție din această vară să o prezinte cu o fotografie în care jucătorul nu este îmbrăcat în echipamentul unui alt club.

Achizițiile perfectate până acum de Chindia Târgoviște

Anterior aducerii lui Andrei Blejdea, Chindia Târgoviște i-a mai legitimat, după retrogradarea în Liga 2, pe Florin Plămadă (fundaș, ex Poli Iași), Roberto Romeo (fundaș, ex FK Miercurea Ciuc), Vlad Prejmerean (mijlocaș, ex Unirea Slobozia), Dorian Railean (portar, ex Unirea Dej), Gabriel Dodoi (atacant, ex Viitorul Pandurii), Alexandru Gîț (fundaș, ex Unirea Dej), Iustin Popescu (portar, ex CS Mioveni) și Andrei Marc (fundaș, ex FC Brașov).

Răzvan Matiș, ultima dată la Unirea Dej, este și el la antrenamentele Chindiei, acolo unde s-a alăturat și Cornel Dinu, căpitanul echipei târgoviștene, care a primit din partea noii conduceri, la presiunea suporterilor, o ofertă de a continua.

”Capitanul ramane alaturi de noi! #CornelDinu
Cornel Dinu, 12 ani alaturi de Chindia Targoviste si 193 de meciuri jucate in tricoul echipei noastre, a semnat prelungirea contractului cu echipa lui de suflet.
Ne bucuram ca are incredere in noul proiect!
Mult succes, Capitane!”, a sunat anunțul Chindiei în privința prelungirii contractului cu Cornel Dinu.

Dragoș Militaru, încrezător că poate face lucruri mărețe la Chindia Târgoviște

Dragoș Militaru încearcă să formeze o echipă care să se lupte pentru calificarea în play-off, chiar dacă formația din Târgoviște a rămas fără foarte mulți jucători după retrogradare, iar multe echipe din Liga 2 au reluat antrenamentele înainte ei.

Militaru, un antrenor tânăr, de 33 de ani, se arăta, la conferința de prezentare, entuziasmat de noul proiect început, după ce a făcut adevărate ”minuni” la Unirea Dej.

E un mediu în care pot să îmi exprim ideile pe care le am, să continui munca pe care am făcut-o în ultimii trei-patru ani de zile foarte bine. Am ales să vin aici pentru că e un obiectiv și mereu mi-am dorit lucruri mărețe.

Asta am vrut oriunde am fost, în special în ultimii ani. Am fost la o echipă nu foarte cunoscută, dar unde am încercat să am un anumit standard, anumite pretenții de la mine și de la echipă”, spunea Dragoș Militaru la conferința de prezentare.

Foto: Chindia Târgoviște, Andrei Pițigoi și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-perfectat-o-noua-achizitie-inainte-de-plecarea-in-cantonament-este-al-treilea-jucator-fost-la-minaur-baia-mare-care-a-ajuns-sub-comanda-lui-daniel-oprescu-19276289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-fc-brasov-semneaza-cu-o-echipa-condusa-de-un-antrenor-cu-care-a-mai-lucrat-la-alte-trei-formatii-19276284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-total-de-12-despartiri-19276279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-s-a-reunit-cu-15-jucatori-19276243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-2-cu-doua-noi-achizitii-dar-si-cu-un-alt-jucator-cunoscut-targovistenilor-suporterii-veniti-la-stadion-controlati-drastic-19276159

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă