Marcel Ghergu, prima conferință de după reinstalarea ca președinte la Chindia. A avut săgeți către predecesori, a spus ce datorii are clubul și care este noul plafon salarial

Ionuț MARIN 26 Jul. 2024, 21:37 Liga 2
Marcel Ghergu, prima conferință de după reinstalarea ca președinte la Chindia. A avut săgeți către predecesori, a spus ce datorii are clubul și care este noul plafon salarial

Noul președinte al Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, în fapt omul cu nouă sezoane la activ până să fie demis mișelește de la club de președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan, la o lună după retrogradarea din prima ligă, petrecută vara trecută, a susținut vineri, 26 iulie 2024, o conferință de presă – maraton, întinsă pe durata a peste 75 de minute.

Tensionat și crispat în prima parte a întâlnirii cu jurnaliștii – dintre care doar trei-patru au pus întrebări, ceilalți au stat pe Facebook, pentru ca spre final să se plângă de foame, la modul propriu, cu aluzii către președinte – Ghergu a încheiat pe un ton mai relaxat, totuși resemnat.

A fost clar că noul conducător al clubului dâmbovițean a fost obligat de autorități, asociații Chindiei, să iasă public, după scandalul de la meciul amical cu FC Pucioasa, când spectatorii au stat în soare, oficialii la umbră, iar un fotoreporter a fost izgonit de pe stadion de același Ghergu, probabil la comanda partidului aflat la conducerea municipiului și județului.

Ce-ai făcut, Boriga? Marcel Ghergu, la revenirea ca președinte la Chindia: ”Clubul avea peste 7 milioane de lei datorii”

În mesajul de adio, după despărțirea de Chindia, fostul președinte al clubului și fost primar al Târgoviștei, suspendat din funcție după o condamnare pentru acte de corupție, Gabriel Boriga, se lăuda că ”s-au mai stins din datorii”.

Realitatea îl contrazice flagrant. ”Pe 15 iulie, când am revenit ca președinte, clubul avea peste 7 milioane de lei datorii. Cresc de la o zi la alta, e vorba despre taxe la stat, penalități, bani care trebuie plătiți la foști jucători sau antrenori, datorii către furnizori, plus, evident, salariile celor rămași”, a vorbit Marcel Ghergu.

Primăria și CJ Dâmbovița s-au angajat să vireze luna aceasta aproximativ 720.000 de euro (320.000 – Primăria și 400.000 – CJD), o infuzie de capital uriașă, la reinstalarea lui Ghergu, în ale cărui ultime luni de mandat (ianuarie – mai 2023) nu dăduseră niciun leu către club.

3.000 de euro, noul plafon salarial al Chindiei. Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc vor fi sancționați disciplinar

Marcel Ghergu a anunțat astăzi că, în afara jucătorilor găsiți cu prelungiri de contracte și cu salarii mari, nu vor exista salarii peste 3.000 de euro în sezonul 2024-2025.

Conform surselor noastre, Pesic, Zivkovic și Ursu depășesc acest prag, primul cu 7.000 de euro, al doilea cu 5.500, ultimul cu 4.000 de euro.

”Nu pot să vă confirm aceste sume, dar pot să spun că nici în Liga 1 nu am avut contracte de 7.000 de euro. În Liga a 2-a nu poți să dai banii ăștia”, a vorbit, astăzi, Ghergu.

În această notă, înseamnă că nou-veniții Daniel Florea și Mădălin Martac, cele mai importante nume achiziționate, ultima dată în prima ligă, nu ar trebui să aibă salariu mai mare de 3.000 de euro.

Tot la capitolul jucători, un anunț interesant, Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc, cărora le-au fost plătite salariile, după decizia CNSL, vor fi sancționați disciplinar pentru absența de la antrenamente. Moldovenii, deși sub contract cu clubul, nu s-au prezentat la antrenamente de o lună, de la reunirea lotului, când fuseseră anunțați de Gabriel Boriga.

Legat de ei, Ghergu a spus că nu s-a întâmplat în mandatul său să fie plătite taxe de transfer pentru jucători, cum a procedat Chindia pentru cei doi.

Amical cu viitoarea colegă AFC Câmpulung Muscel. Se poate sta și la umbră!

Chindia va juca sâmbătă, de la ora 10:30, pe teren propriu, cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar ambele tribune vor fi deschise publicului.

Asta după ce la jocul cu FC Pucioasa, de miercuri, spectatorii au fost obligați să stea în soare, la tribuna veche, în timp ce șefii Chindiei și apropiații lor au stat la tribuna acoperită, la umbră.

”A fost o greșeală, o recunoaștem, mâine vor fi deschise ambele tribune”, a vorbit Ghergu.

În altă ordine de idei, nu există, la acest moment, un plan de ticketing pentru noul sezon. Se așteaptă, probabil, aprobarea factorilor PSD pentru prețurile propuse la bilete și abonamente.

Chindia va evolua în deplasare în primele două runde ale noului sezon, la Clinceni și Craiova.

Noul ofițer de presă, PSD-ist de la Ocnița

Controlul PSD asupra clubului din Târgoviște este total.

Administratorului stadionului ”Eugen Popescu” este văr al primarului, la fel ca noul antrenor principal din acte, Marin Vătavu.

Până și ofițerul de presă numit de curând, Florin Manea, este activist al partidului care conduce județul Dâmbovița din 2012. Manea s-a aflat în negocieri cu mai-marii PSD pentru a candida la Primăria Ocnița, localitatea natală. A fost scos din cărți după ce s-a aflat că anterior negociase cu AUR. Există fotografii cu noul ofițerul de presă al Chindiei în acțiuni electorale ale AUR, unde a fost prezent și portarul echipei, Andres Brînzea!

Propus crainic al stadionului în februarie de către Irinel Voicu, Manea a fost respins de Gabriel Boriga, din simplul motiv că apăruse în cadre cu AUR. ”Nu am mai ajuns la microfon din motive personale. Am renunțat eu”, s-a bâlbâit Manea, în conferința de presă a lui Marcel Ghergu, prima a sa în noua calitate, pe care a început-o cu ”conferință de fotbal”.

Prima conferință de presă a lui Marcel Ghergu de după revenirea la Chindia:

Foto: Marius Tudor
Video: Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN 26 Jul. 2024, 21:37 Liga 2
Pe aceeași temă