Și Victor Bogaciuc a lăsat Chindia pentru o echipă din SuperLigă! Tot în prima ligă au ajuns și frații Stancovici, ultima dată la Unirea Dej

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 16:39 Liga 2
Și Victor Bogaciuc a lăsat Chindia pentru o echipă din SuperLigă! Tot în prima ligă au ajuns și frații Stancovici, ultima dată la Unirea Dej

Așa cum au ajuns la Chindia Târgoviște în vara trecută, așa au trecut acum, la un an distanță, la SC Oțelul Galați. La pachet! E drept că acum au făcut un pas în față, în prima ligă, chiar dacă la Liga 2 nu au avut rezultate care să-i promovaveze la un nivel superior. După Maxim Cojocaru, și Victor Bogaciuc a semnat cu trupa gălățeană antrenată de Dorinel Munteanu.

Altfel, tot la pachet au ajuns în Liga 1 și frații Stancovici. În sezonul trecut au retrogradat în Liga 3 cu Unirea Dej, iar acum au semnat cu Petrolul Ploiești, echipa orașului natal.

Victor Bogaciuc l-a urmat la SC Oțelul pe Maxim Cojocaru

Dați ”dispăruți” de Chindia în această vară, club care a achitat în urmă cu un an, în schimbul lor, cea mai mare sumă de transfer din istoria clubului, 30 de mii de euro către Petrocub Hînceşti, pentru aducerea lor la Târgoviște, basarabenii Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc au făcut acum pasul în prima ligă.

Cojocaru a fost primul prezentat de SC Oțelul, joi dimineață, iar Bogaciuc a fost anunțat oficial de gălățeni, în aceeași zi, dar seara.

Victor Bogaciuc (24 de ani) va juca și el mai aproape de țara sa, Moldova, la Galați, unde va avea ocazia să debuteze în prima ligă din România. Peste Prut a jucat în prima ligă pentru Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești, iar la Chindia a avut prima experiență pe meleag străin. La trupa din Târgoviște, mijlocașul a juca în 19 din cele 25 de meciuri din sezonul trecut de Liga 2, a strâns 1435 de minute pe teren și a înscris 4 goluri.

Bogaciuc a ajuns la Galați ca jucători liber de contract: ”Îi mulțumesc domnului Dorinel Munteanu că mi-a oferit această șansă

A avut rezultate mai bune decât conaționalul său Cojocaru, care ca atacant nu a înscris niciun gol pentru Chindia în cele 20 de jocuri în care a evoluat.

”Încă un internațional al Republicii Moldova a semnat un contract cu SC Oțelul Galați și va îmbrăca cel puțin pentru un sezon tricoul roș-alb-albastru. Este vorba de un mijlocaș central care poate activa atât cu sarcini defensive, cât și ofensive.

Mijlocașul central Victor Bogaciuc, 1.85 metri și 24 de ani, este unul dintre fotbaliștii de peste Prut care au bifat prezențe la toate reprezentativele țării sale: 1 la Under 17, 7 la Under 19, 1 la naționala Under 21 și 10 meciuri la prima reprezentativă a Republici Moldova pentru care a și marcat 2 goluri, ambele în meciuri amicale disputate în acest an. Ca echipe de club, Victor a făcut parte din lotul a două campioane ale țării natale, Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești. În perioada 2021-2023, pentru Petrocub, el a disputat nu mai puțin de 11 meciuri europene, toate în preliminariile UEFA Conference League. În cele mai multe a fost titular și integralist. Tot pentru Hîncești a bifat și o partidă în preliminariile UEFA Europa League în sezonul 2020-21.

Bogaciuc a ajuns în toamna anului trecut la Chindia Târgoviște, club de la care a fost declarat recent liber de contract. La gruparea dâmbovițeană și la cluburile din Moldova, în toate competițiile oficiale de seniori, noul oțelar a acumulat 132 de partide, iar realizările sunt remarcabile: 15 goluri și 11 assist-uri.

Victor Bogaciuc: „Mă bucur că am ajuns la Oțelul Galați, una dintre echipele de Superligă lăudate pe merit, o formație care a demonstrat deja că prin muncă poate să dărâme orice obstacol. Îi mulțumesc domnului Dorinel Munteanu că mi-a oferit această șansă.”

Mijlocașul vine liber de contract la Oțelul și a semnat o înțelegere valabilă pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an competițional.

Bine ai venit la Oțelul, Victore!”, sună prezentarea pe care SC Oțelul i-o face lui Bogaciuc.

Cojocacu și Bogaciuc au plecat liberi de contract de la Chindia și, cel mai probabil, a fost duși la SC Oțelul de impresarul lor, mai ales că în vară nu s-au pregătit cu trupa târgovișteană, refuzând să se mai prezinte la antrenamente și reclamând clubul pentru neachitarea salariilor, deci acum probabil fiind într-o stare fizică nu așa cum și-o dorește Dorinel Munteanu de la jucătorii săi.

La SC Oțelul a trecut în această vară și Iustin Popescu, portarul Chindiei în sezonul trecut.

Victor Stancovici și Vlad Stancovici, ultima dată la Unirea Dej, au ajuns la Petrolul

Altfel, tot în aceste zile, la o altă echipă din prima ligă, Petrolul Ploiești, au ajuns doi jucători care în sezonul trecut de Liga 2 au fost legitimați la Unirea Dej, echipă care a retrogradat în Liga 3.

Este vorba despre frații Victor Stancovici (18 ani) și Vlad Stancovici (17 ani), împrumutați de la FCSB.

Dacă Vlad nu a apucat să joace în niciun meci pentru trupa din Dej, fiind în câteva rezervă, în schimb, Victor a fost om de bază în echipa care a retrogradat.

Acesta a avut 24 de apariții în totalul de 25 de meciuri din campionatul Ligii 2 în sezonul 2023-2024, în 22 a început ca titular și în 15 a fost înlocuit. A strând 1798 de minute pe teren și nu a înscris niciun gol.

Cei doi frați, ambii mijlocași, au semnat cu Petrolul și sunt anunțați ca ”tineri de viitor”.

”FC Petrolul Ploiești a legitimat doi tineri de viitor, frații Victor și Vlad Stancovici fiind, de acum, jucătorii clubului nostru.
Crescuți de școala de fotbal ploieșteană Petrosport, Victor Marian Stancovici (18 ani, mijlocaș central) și Vlad Stancovici (17 ani, mijlocaș central) au mai jucat pentru Academia FCSB, iar în sezonul 2023-2024 au făcut parte din lotul divizionarei secunde Unirea Dej, Victor bifând 25 de apariții în ediția trecută de campionat. De asemenea, ambii au convocări la loturile naționale de juniori, Victor Stancovici fiind și “capitan” al reprezentativei “U18”.
Bun venit, Victor și Vlad Stancovici!”, sună anunțul Petrolului despre cei doi tineri.

Cel mai probabil, cei doi vor fi trimiși la echipa secundă a clubului, înființată în această vară și înscrisă în Liga 3.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Marius Tudor, SC Oțelul Galați și Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă