Numai dâmbovițeni și tineri nu aduce Chindia Târgoviște. Una au zis, alta fac stafful tehnic și conducerea. După ce au achiziționat un sucevean, au ”trecut granița” și au legitimat un italian

Andrei PASCU 23 Jun. 2023, 16:12 Liga 2
Numai dâmbovițeni și tineri nu aduce Chindia Târgoviște. Una au zis, alta fac stafful tehnic și conducerea. După ce au achiziționat un sucevean, au ”trecut granița” și au legitimat un italian

Chindia Târgoviște duce o campanie de achiziții diferită de ceea ce a anunțat, nu mai târziu de zilele trecute, Andrei Cordoș, noul președinte al clubului. Anume, numai jucători din județ nu semnează cu echipa retrogradată în Liga 2.

După ce a semnat cu un fotbalist din Rădăuți (județul Suceava), cu Florin Plămadă, Chindia Târgoviște a legitimat un jucător care nici măcar nu e din România, pe italianul Roberto Romeo (33 de ani).

Chindia Târgoviște, acord cu italianul Roberto Romeo

În vârstă de 33 de ani, Roberto Romeo este un fotbalist cu mare experiență, care cunoaște fotbalul românesc, întrucât a îmbrăcat tricoul fostului club Gaz Metan Mediaș de 149 de ori în opt ani și jumătate. 128 de prezențe au fost bifate în prima ligă.

Chiar dacă poziția de bază a italianului este cea de fundaș dreapta, poate juca și ca mijlocaș dreapta, fiind un fotbalist versatil, care va ajuta cu siguranță Chindia Târgoviște.

Odată cu acest contract semnat cu formația din Liga 2, italianul ajunge la patru echipe în fotbalul românesc, în care joacă din urmă cu aproape 10 ani, din septembrie 2013. A petrecut opt ani și jumătate la fosta Gaz Metan Mediaș, iar la ”U” Cluj a ajuns în ianuarie 2022. Înainte să semneze cu Chindia Târgoviște, a jucat pentru FK Miercurea Ciuc, pentru jumătate de sezon.

Roberto Romeo este un fotbalist care a mai fost de interes pentru cel puțin o echipă din Liga 2. La finalul play-out-ului trecut, Liga2.ro nota faptul că italianul putea ajunge la CS Comunal Șelimbăr.

Andrei Cordoș și Roberto Romeo, la a doua colaborare la Chindia Târgoviște

Aducerea italianului la Chindia Târgoviște leagă iar colaborarea acestuia cu președintele Andrei Cordoș. Romeo și Cordoș s-au aflat la același club și în urmă cu mai puțin de un an, la Universitatea Cluj, când acesta din urmă îndeplinea rolul de manager general.

Benvenuto, Roberto Romeo! Fundas

Cu bucurie va anuntam ca ”Italianul care joaca de peste 10 ani in Romania”, a semnat astazi cu Chindia Targoviste!

Roberto Romeo are peste 130 de meciuri jucate in SuperLiga.

Echipele la care a mai evoluat: Csikszereda, U Cluj, Gaz Metan si Reggina

In bocca a lupo!”, a anunțat Chindia Târgoviște pe pagina de Facebook.

A schimbat peste noapte politica de transferuri Chindia Târgoviște?

Chindia Târgoviște va miza, se pare, pe jucători cu experiență din această vară, pentru revenirea în SuperLiga României, chiar dacă Andrei Cordoș anunța că echipa se va axa, în principal, pe tineri, pe jucători din zonă, din județ.

Poate că și-au schimbat părerea stafful tehnic și conducerea peste noapte, pentru că lucrurile erau clare, aparent, în momentul conferinței de presă de zilele trecute.

Ne dorim foarte mult să valorificăm jucătorii din județul Dâmbovița. Sigur, ne-am dori să avem la echipă, să găsim la echipa de juniori, la academie, soluții, pentru că, după cum bine știți, la Liga a 2-a vom avea nevoie de doi juniori în teren. Dar, dacă nu va fi posibil, va trebui să mărim aria de selecție.

Nume nu putem să dăm în acest moment, pentru că așteptăm să semnăm toate contractele. Astăzi vom anunța anumiți jucători. Totul va fi la vedere. Ne dorim să creăm o imagine cu ceea ce înseamnă ca și jucători. În funcție de cum vom reuși să ne mișcăm, cu siguranță vom avea și mulți juniori din pepiniera noastră, pentru că, vă v-a spune și domnul Militaru, noi luni vrem să începem pregătirea și avem nevoie de un lot cu care să putem să începem”, sunt cuvintele lui Andrei Cordoș de la conferința de presă.

Florin Plămadă a fost primul jucător adus de Chindia Târgoviște după retrogradare, anunțat printr-un comunicat pe Facebook, joi, 22 iunie.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-remize-cu-farul-si-poli-iasi-in-triunghiularul-de-la-ghimbav-dan-alexa-a-primit-o-veste-buna-si-doua-proaste-19275798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-achizitinat-un-portar-cu-multa-experienta-19275786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-retrogradati-cu-cs-mioveni-si-unul-dintre-jucatorii-care-mai-aveau-contract-cu-steaua-au-semnat-cu-campionii-fc-arges-unul-dintre-ei-a-avut-parte-de-videoclip-de-prezentare-19275775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-face-noua-echipa-a-concordiei-pe-schelet-de-la-u-cluj-cei-patru-jucatori-care-au-semnat-cu-ilfovenii-exlcusiv-19275688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-programat-nu-mai-putin-de-11-amicale-vara-aceasta-inclusiv-cu-cfr-cluj-si-doua-in-ungaria-si-serbia-19275769

 

 

 

Andrei PASCU 23 Jun. 2023, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă