Florin Plămadă, prima achiziție a Chindiei pentru Liga 2: ”Am avut mai multe contacte, dar m-am simțit dorit cu adevărat la Târgoviște” | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 10:41 Liga 2
Florin Plămadă, prima achiziție a Chindiei pentru Liga 2: ”Am avut mai multe contacte, dar m-am simțit dorit cu adevărat la Târgoviște” | EXCLUSIV

Chindia Târgoviște a realizat prima achiziție sub noua conducere, administrativă, cât și tehnică. Primul jucător care semnează cu echipa dâmbovițeană retrogradată din prima ligă este unul dintre căpitanii nou-promovatelor din Liga 2 în această vară și nu se încadrează deloc în ceea ce transmitea noul președinte Andrei Cordoș.

Florin Plămadă, un fundaș central de 31 de ani originar din Rădăuți (Suceava), care în ultimele două sezoane a evoluat în Liga 2 pentru Poli Iași, a semnat cu trupa din Târgoviște.

Florin Plămadă, prima achiziție a Chindiei după retrogradarea în Liga 2

Florin Plămadă este un jucător cu multă experiență cel puțin la nivelul Ligii 2. În ediția recent încheiată a evoluat în 19 din cele 29 de jocuri disputate de Poli Iași, campioana ediției 2022-2023 a eșalonului secund, și a înscris 2 goluri.

În cariera sa a reușit două promovări în prima ligă cu Poli Iași, în 2014 și 2022.

În prima ligă a evoluat pentru Poli Iași (24 meciuri în 2014 și 2015) și FC Botoșani (57 meciuri în 2016, 2016, 2017, 2018, 2020 și 2021), iar în Liga 2 a jucat pentru CS Otopeni, Rapid CFR Suveava, ACSMU Poli Iași, Petrolul și Metaloglobus.

”Am inceput in forță. Primul transfer
Bine ai venit, Florin Plămadă ! Fundaș
Căpitanul echipei Poli Iași, alaturi de care a promovat în SuperLiga, vine la Chindia Târgoviște.
A mai jucat la FC Botoșani, Metaloglobus, Petrolul Ploiești, Rapid Suceava și Otopeni.
Are peste 80 de meciuri jucate în SuperLiga și 115 meciuri jucate în Liga 2 din România. Ultima echipa la care a evoluat este Poli Iași alaturi de care a promovat în SuperLiga, din postura de căpitan al echipei.
Mult succes la Chindia Târgoviște!”, arată comunicatul haotic al Chindiei, în care nu se prezintă perioada pe care a semnat.

Florin Plămadă, după ce a semnat cu Chindia: ”M-am simțit dorit cu adevărat la Chindia”

La zece zile de la despărțirea de Politehnica Iași, echipă cu care a promovat în SuperLigă, fundașul central Florin Plămadă a fost prezentat oficial, joi, la Chindia Târgoviște.

Stoperul în vârstă de 31 de ani a semnat un contract pe un sezon cu Chindia, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, iar ținta sa este să readucă echipa din Târgoviște în primul eșalon, de unde a retrogradat direct la finalul stagiunii trecute.

La scurt timp după ce a semnat cu Chindia, fundașul central Florin Plămadă a explicat pentru Liga2.ro motivele pentru care a ales să joace la formația din Târgoviște.

”Au fost discuții cu mai multe echipe, dar am ales Chindia, deoarece m-am simțit dorit cu adevărat acolo. Am văzut o schimbare de generații, au venit oameni tineri, dornici de a face lucruri bune. Nu ascund și faptul că a contat prezența domnului Andrei Cordoș, cu care am fost coleg o perioadă la FC Botoșani. Am vorbit cu dumnealui, am discutat și cu noul antrenor Dragoș Militaru și am ales să continui la Chindia. M-au convins cu tinerețea și entuziasmul lor și sunt convins că putem face lucruri frumoase împreună”, a declarat Florin Plămadă pentru Liga2.ro.

Calificarea în play-off, apoi promovarea

Cum de regulă o echipă retrogradată în liga secundă este privită automat ca o pretendentă la promovare, și la Târgoviște se vorbește despre revenirea în SuperLigă. Iar stoperul Florin Plămadă speră să bifeze a doua promovare consecutivă în elită, după cea cu Poli Iași.

”Acesta ar fi obiectivul final, promovarea. Dar până acolo mai sunt două obiective intermediare. Primul ar fi calificarea în play-off, iar după aceea să prinzi fie primele două poziții, fie o poziție de baraj care te poate duce în prima ligă. Nu putem spune că pornim cu prima șansă, pentru că o luăm cumva de la zero, este o reconstrucție. Eu zic că multe echipe pornesc cu șanse egale la play-off. E prematur să spui ce și cum, pentru că echipele sunt încă în căutări. Nu aș vedea o echipă care să fie favorită. În afară de Brașov sau Miercurea Ciuc, care au o oarecare omogenitate, toate celelalte au șanse egale. Eu sper ca la finalul sezonului să promovăm în prima ligă. Mi-aș dori să promovez doi ani la rând. Dar până acolo mai e mult, e mult de muncă. Sper, acolo țintim cu toții, dar luăm pas cu pas”, a completat Florin Plămadă.

Plămadă se bate pentru loc în play-off cu un fost coleg

În aceeași zi în care Plămadă a fost prezentat la Chindia, Viorel Lică, fostul său coleg din centrul defensivei la Poli Iași, a fost anunțat la nou-promovata Corvinul Hunedoara.

”Am văzut că Viorel Lică a semnat și el cu Corvinul Hunedoara. Mă bucur pentru el, sunt sigur că va face o treabă foarte bună acolo și abia aștept să ne revedem pe teren. Ne vom bate împreună pentru un loc în play-off. Va fi o luptă echilibrată pentru cele șase locuri. În sezonul trecut locurile 3 și 4 au promovat în SuperLigă, în ultimele doi ani o echipe din Liga 2 a promovat după baraj, iar asta denotă că al doilea eșalon nu e chiar atât de slab baloric cum se spune”, a punctat fundașul central Florin Plămadă, noul jucător al Chindiei.

Prima achiziție a Chindiei, jucător din județul Suceava! Cordoș și-a început mandatul de președinte pe dos față de ceea ce vorbea

Revenind la prima achiziție a Chindiei, aceasta nu se încadrează deloc în ceea ce transmitea noul președinte al clubului că va încerca în prima fază să realizeze la Târgoviște.

Întrebat despre modul în care trupa de lângă Turnul Chindiei își va forma noul lot, având în vedere că buget ei este format din bani publici de la Consiliul Local și Consiliul Județean, Andrei Cordoș spunea că mai întâi se vor uit în propria curte, apoi în județ și ulterior se va mări aria de selecție.

Iar a doua zi după prezentarea noii conduceri, prima achiziție a Chindiei vine… din județul Suceava!

”Avem trei-patru jucători la care ne gândim și care au rămas. Ne dorim să rămână alături de noi, pentru că sunt dâmbovițeni și atunci vom avea discuții cu ei în acest sens. Nu am putut într-o zi-două să le facem pe toate, dar urmează să le stabilim.

Ne dorim foarte mult să valorificăm jucătorii din județul Dâmbovița. Sigur, ne-am dori să avem la echipă, să găsim la echipa de juniori, la academie, soluții, pentru că, după cum bine știți, la Liga a 2-a vom avea nevoie de doi juniori în teren. Dar, dacă nu va fi posibil, va trebui să mărim aria de selecție.

Nume nu putem să dăm în acest moment, pentru că așteptăm să semnăm toate contractele. Astăzi vom anunța anumiți jucători. Totul va fi la vedere. Ne dorim să creăm o imagine cu ceea ce înseamnă ca și jucători. În funcție de cum vom reuși să ne mișcăm, cu siguranță vom avea și mulți juniori din pepiniera noastră, pentru că, vă v-a spune și domnul Militaru (n.r. – antrenorul Dragoș Militaru), noi luni vrem să începem pregătirea și avem nevoie de un lot cu care să putem să începem”, a spus Andrei Cordoș.

Singurii jucători care mai au contracte cu Chindia după retrogradare sunt Adrian Ioniță (23 ani, fundaș), Andrei Șerban (22 ani, mijlocaș), francezul Jeremy Corinus (26 ani, fundaș) și Mihai Eșanu (24 ani, portar). Ultimii doi nu-și mai doresc să continue cu trupa târgovișteană.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/capitanul-florin-plamada-dezamagit-dupa-despartirea-de-poli-iasi-plec-impacat-ca-mi-am-facut-datoria-am-luptat-doi-ani-pentru-a-aduce-echipa-in-superliga-si-mi-as-fi-dorit-sa-joc-in-prima-19677867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-prezentat-oficial-de-chindia-targoviste-19275652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cordos-este-sigur-ca-va-readuce-chindia-in-elita-fotbalului-romanesc-avea-sansa-de-a-dezvolta-un-proiect-practic-de-la-zero-politica-de-transferuri-si-cei-patru-jucatori-car-19275631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-oficial-noua-conducere-administrativa-si-tehnica-presedintele-cj-dambovita-pornim-la-targoviste-reconstructia-micului-ajax-surpriza-un-italian-cunoscut-in-19275599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-prima-achizitie-dupa-numirea-lui-andrei-prepelita-19275739

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 10:41 Liga 2
Pe aceeași temă