Militaru după Militaru la Chindia! Al patrulea jucător fost la Unirea Dej care ajunge la Târgoviște, după fostul antrenor

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2023, 13:48 Liga 2
Militaru după Militaru la Chindia! Al patrulea jucător fost la Unirea Dej care ajunge la Târgoviște, după fostul antrenor

Mijlocașul central Alex Militaru revine în Liga 2. La o lună și jumătate după ce a semnat cu nou-promovata Politehnica Iași, jucătorul în vârstă de 20 de ani se întoarce în eșalonul secund, fără să fi debutat în SuperLigă.

Acesta va trece sub formă de împrumut la noua echipă a fostului său antrenor de la Unirea Dej, Dragoș Militaru, aflat acum la Chindia Târgoviște.

Alex Militaru, împrumutat de Poli Iași la Chindia Târgoviște

Mijlocașul central în vârstă de 20 de ani a semnat la mijlocul lunii iunie un contract pe trei sezoane cu Poli Iași, echipă nou-promovată în SuperLigă, dar va juca în sezonul viitor tot în eșalonul secund. Sub comanda aceluiași Dragoș Militaru, dar nu la Unirea Dej, echipă de la care a ajuns în Copou, ci la Chindia Târgoviște.

Având șanse mici să joace la Iași, concurența pe postul său fiind extrem de mare, oficialii Politehnicii au decis să-l împrumute pe tânărul jucător la Chindia, unde a fost dorit de fostul său antrenor de la Dej.

  • Când a activat la Unirea Dej, Alex Militaru era împrumutat acolo de către CFR Cluj.

A prins o singură data lotul Iașiului în SuperLigă, fără să debuteze

În primele trei etape din SuperLigă, Alex Militaru a prins lotul Politehnicii doar în deplasarea de la Farul Constanța (3-1 pentru Iași), însă fără să fie utilizat. În celelalte două meciuri, cu CFR Cluj și FC Hermannstadt, Militaru a fost lăsat în afara lotului de către antrenorul Leo Grozavu.

Noul jucător al Chindiei a jucat la Dej în ultimele două sezoane, echipă pentru care a marcat 3 goluri în 45 de meciuri. În stagiunea trecută, mijlocașul central născut în data de 24 mai 2003 a evoluat în 23 de meciuri pentru Unirea Dej, 22 în campionat (15 în sezonul regular și 7 în play-off) și unul în Cupa României, bifând 1.166 de minute pentru gruparea ardeleană.

Poli se va despărți și de alți jucători

Altfel, Poli Iași îl va împrumuta și pe atacantul Bogdan Istratie, cel mai probabil tot la o formație din Liga 2. De asemenea, în cazul în care Silviu Lung Jr. va sosi în Copou, el fiind așteptat vineri sau sâmbătă, Iașiul va renunța și la unul din cei doi portari străini din lot, Risto Jankov sau Dumitru Celeadnic. Unul din ei va pleca fie împrumut, fie își va rezilia angajamentul cu Poli.

În schimb, vizați și ei la un moment dat pentru a fi cedați sub formă de împrumut, tinerii Diego Farcaș, Alexandru Hrib și Antonio Dumitru au fost păstrați în Copou. Cei trei se vor antrena cu echipa mare, iar dacă nu vor prinde lotul echipei de seniori vor merge să joace la Elite.

Al patrulea jucător fost la Unirea Dej care nu ajunge la Chindia în această vară

Revenind la Chindia, la echipa retrogradată în această vară din prima ligă au ajuns în această campanie de achiziții alți trei jucători pe care Dragoș Militaru i-a avut sub comanda sa la Unirea Dej. Este vorba despre Dorian Railean, Alexandru Gîț și Răzvan Matiș. Târgoviștenii și-au luat tot în această vară și un alt jucător pus pe liber de Poli Iași, căpitanul Florin Plămadă.

În această vară, Chindia Târgoviște i-a prezentat oficial ca noi achiziții pe Florin Plămadă (fundaș, ex Poli Iași), Roberto Romeo (fundaș, ex FK Miercurea Ciuc), Vlad Prejmerean (mijlocaș, ex Unirea Slobozia), Dorian Railean (portar, ex Unirea Dej), Gabriel Dodoi (atacant, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Gîț (fundaș, ex Unirea Dej), Iustin Popescu (portar, ex CS Mioveni), Andrei Marc (fundaș, ex FC Brașov), Andrei Blejdea (atacant, ex Gloria Buzău), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Unirea Dej), Robert Moldoveanu (atacant, ex Petrolul), Matteo Fedele (mijlocaș, ex Birkirkara FC – Malta), Ionuț Anișorac (fundaș, UTA), Alberto Călin (mijlocaș, U Craiova), Luca Manolache (mijlocaș, FCSB), Alin Boțogan (mijlocaș, Petrolul, ex Unirea Slobozia), Cătălin Golofca (atacant, ex FC Botoșani) și Alex Militaru (mijlocaș, ex Unirea Dej, împrumutat de la Poli Iași).

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița), Politehnica Iași și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pune-in-vanzare-biletele-pentru-meciul-cu-steaua-al-doilea-in-care-va-juca-in-nocturna-la-targoviste-dambovitenii-au-un-nou-sponsor-19278667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatori-de-la-uta-in-liga-2-19278636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pluseaza-in-ofensiva-cu-doi-jucatori-cu-meciuri-in-prima-liga-unul-prezentat-vine-de-la-fc-botosani-celalalt-a-fost-ultima-data-la-unirea-constanta-19278351

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2023, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă