Chindia a început pregătirea sezonului de Liga 2 cu două noi achiziții, dar și cu un alt jucător cunoscut târgoviștenilor. Suporterii veniți la stadion, controlați drastic!

Bogdan ISTRATE 27 Jun. 2023, 10:45 Liga 2

Chindia Târgoviște a început luni după-amiază pregătirile pentru noul sezon, cu un lot format din 24 de jucători de fotbal, dintre care doar trei seniori din garnitura care a retrogradat în data de 19 mai în Liga 2, Andrei Șerban, Adrian Ioniță și Cosmin Atanase.

Jumătate dintre cei prezenți la primul antrenament al verii, condus de noul antrenor Dragoș Militaru și organizat cu porțile deschise, sunt jucători U21, proveniți de la Centrul de Copii și Juniori al clubului. Niciunul dintre aceștia nu a evoluat sezonul trecut măcar un minut la nivelul campionatului primei ligi, chit că trei dintre ei, Andres Brînzea (portar, prezentat de club eronat, Brînza), Alexandru Petre și Iulian Zamfir (mijlocaș) au mai fost cooptați în lot la anumite meciuri.

Iustin Popescu și Andrei Marc, cele mai recente achiziții ale Chindiei

Chiar înainte de reunire, Chindia a prezentat oficial alte două achiziții perfectate în această iarnă, Iustin Popescu și Andrei Marc, primul îmbrăcat în tricoul echipei CS Mioveni, iar al doilea în echipamentul lui Dinamo! De altfel, această practică a prezentării unor noi jucători în tricourile altor echipe a devenit normalitate în ultimele săptămâni la Chindia.

Iustin Popescu (29 de ani) revine pentru a treia oară la Chindia, pentru care a mai evoluat în perioadele 2012-2014, 2017-2018 (31 de meciuri în două sezoane), când echipa era în Liga 2. A continuat să fie în lotul târgoviștenilor și între 2019 și 2021, în prima ligă, însă nu a fost utilizat în niciun joc. În sezonul trecut a evoluat în 17 jocuri pentru CS Mioveni, în prima ligă, iar în iarnă a trecut la Concordia Chiajna, unde a apărat în 4 partide din cele nouă disputate de ilfoveni. În cariera sa, portarul craiovean a mai activat la Fortuna Poiana Câmpina, ACS Berceni, Dinamo, Petrolul și Unirea Tărlungeni.

Andrei Marc este originar din Piatra Neamț, are 30 de ani și este un fundaș central care în ultimul sezon a evoluat în 17 jocuri din 25 de Liga 2 pentru FC Brașov și a marcat un gol. În cariera sa a mai evoluat pentru Ceahlăul, Dinamo, Şanlıurfaspor (Turcia), Concordia Chiajna și FCSB.

Control corporal pentru suporteri la porți și sectoare încercuite de Poliție și stewarzi

La primul antrenament al Chindiei au ținut să fie prezenți aproximativ 200 de suporteri, care au avut acces în tribuna veche a stadionului, cea neacoperită, în câteva sectoare, păzite strașnic de stewarzi, dar și de polițiști.

Clubul s-a temut de o eventuală reacție virulentă a fanilor, în condițiile în care lotul arată departe de așteptări, astfel că s-a ordonat un control corporal strict, precum la meciurile oficiale din Liga 1 sau cupele europene.

Din informațiile noastre, câteva bannere pregătite de suporteri au fost confiscate de forțele de ordine, la porțile stadionului. Lumea s-a plictisit repede, astfel că după primul sfert de oră au mai rămas foarte puțini oameni în tribune, care nu au avut nici ei răbdarea să aștepte finalul ședinței de pregătire.

Cornel Dinu s-a întors, la fel și Răzvan Matiș!

Căpitanul echipei, Cornel Dinu, despre care am scris zilele trecute că a fost ignorat de noua conducere a clubului în primele sale zile după instalare, a fost prezent la antrenamentul de luni, dar nu s-a dezechipat.

Dinu ar fi ajuns până la urmă la un acord cu Andrei Cordoș, noul președinte al Chindiei.

Din garnitura de luni a făcut parte și Răzvan Matiș, clujean la origine, care a evoluat anterior pentru Unirea Dej, sub comanda actualului antrenor al Chindiei, Dragoș Militaru. Mijlocașul central de 22 de ani a jucat în sezonul recent încheiat de Liga 2 în 11 meciuri pentru Gloria Buzău, în care a înscris și 2 goluri, apoi a trecut la Unirea Dej, unde a avut 10 prezențe din 13 posibile și unde în cele șapte partide în care a început ca titular a și fost înlocuit. A mai evoluat pentru Campionii FC Argeș, Petrolul, Viitorul Constanța (actuala Farul, de care a depins mult timp și de unde era împrumutat), Chindia și Concordia Chiajna.

A mai jucat pentru Chindia în prima parte a sezonului 2021-2022, în 13 partide de primă ligă.

Renzo Rossi tot n-a ajuns!

Renzo Rossi, italianul de 72 de ani anunțat director tehnic miercurea trecută, nu a ajuns încă la Târgoviște, nici măcar la primul antrenament al Chindiei cu noua conducere.

Rossi ar urma să coordoneze întreaga activitate sportivă a clubului, inclusiv Centrul de Copii și Juniori, de unde Nicolae Croitoru – actualul șef – ar fi spus că demisionează, supărat că nu a fost instalat el antrenor principal.

Croitoru fusese varianta din urmă a lui Andrei Cordoș, în cazul în care și Dragoș Militaru ar fi refuzat să vină la Târgoviște, așa cum o făcuseră anterior Alexandru Pelici, Bogdan Lobonț și Adrian Falub.

  • De la reunire nu au lipsit politicienii Corneliu Ștefan și Cristian Stan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, respectiv primarul Târgoviștei, instituțiile care sunt asociați și finanțatori ai clubului.

Lotul prezent la reunirea Chindiei Târgoviște:

Dorian Railean, Iustin Popescu, Andres Brînzea (n.r – nu Brinza, cum l-a ”botezat” clubul), Alexandru Gîț, Roberto Romeo, Florin Plămadă, Andrei Marc, Adrian Ioniță, Vlad Prejmerean, Răzvan Matiș, Gabriel Dodoi, Luca Manolache, Alberto Călin, Andrei Șerban, Cosmin Atanase, Iulian Zamfir, Alexandru Petrea, Ionuț Albu, Daniel Brătucu, Valentin Ioniță, Javier Fuiorea, Mihai Enache, Răzvan Tache și Iustin Cristea.

Foto și video: Corneliu Ștefan și Cristian Daniel Stan

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-achizitii-pentru-chindia-anuntate-cu-o-zi-inaintea-reunirii-schimbare-de-situatie-capitanul-dinu-in-carti-pentru-un-nou-sezon-la-targoviste-19276017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pluseaza-la-achizitii-cu-un-mijlocas-si-un-portar-fosti-la-unirea-slobozia-respectiv-unirea-dej-cum-a-fost-pus-presedintele-cj-dambovita-intr-o-situatie-stanjenitoare-si-ce-l-a-scos-din-fire-19275830

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-prima-achizitie-a-chindiei-pentru-liga-2-am-avut-mai-multe-contacte-dar-m-am-simtit-dorit-cu-adevarat-la-targoviste-exclusiv-19275764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-prezentat-oficial-de-chindia-targoviste-19275652

Bogdan ISTRATE 27 Jun. 2023, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă