Chindia plusează în ofensivă cu doi jucători cu meciuri în prima ligă. Unul, prezentat, vine de la FC Botoșani, celălalt a fost ultima dată la Unirea Constanța

Bogdan ISTRATE 29 Jul. 2023, 11:46 Liga 2
Chindia plusează în ofensivă cu doi jucători cu meciuri în prima ligă. Unul, prezentat, vine de la FC Botoșani, celălalt a fost ultima dată la Unirea Constanța

Chindia s-a înțeles, din informațiile Liga2.ro, cu Davide Massaro, un atacant italian de 25 de ani care a ajuns în România în vara anului 2019, iar de atunci a evoluat la CS Mioveni (Liga 2 și 1), Academica Clinceni (L1) și Unirea Constanța (L2).

Trupa dâmbovițeană l-a anunțat sâmbătă dimineață ca achiziție și pe Cătălin Golofca, reîntors în Liga 2 după ce a trecut în prima ligă pe la FC Botoșani, FCSB, CFR Cluj și Sepsi OSK.

Davide Massaro și Cătălin Golofca măresc concurența în ofensiva Chindiei

Davide Massaro, care și-a petrecut junioratul la Vicenza și Juventus, în țara natală, în timp ce la seniori, până să ajungă în România, a jucat pentru Carrarese, Ascona (ambele din Italia) și Tre Fiori (San Marino). În partea a doua a sezonului recent încheiat de Liga 2, în 2023, a evoluat în 9 meciuri pentru Unirea Constanța, pentru care a înscris și 4 goluri, două dintre ele fiind reușite în ultimele două etape din play-out, când ”lanterna roșie” a grupei a reușit victorii extrem de greu de anticipat, cu Ripensia Timișoara (2-0) și Concordia Chiajna (1-0), a urcat o poziție în clasament, dar tot a retrogradat.

În ceea ce-l privește pe Golofca, atacantul de 33 de ani originar din Suceava a evoluat în liga secundă pentru Rapid CFR Suceava, iar în 2016 a făcut pasul în prima ligă, la FC Botoșani. Pentru o scurtă perioadă de timp a fost la FCSB, s-a întors la Botoșani, apoi a ajuns la CFR Cluj, a urmat Sepsi OSK și din nou Botoșani. În ediția trecută de prima ligă a evoluat în 11 jocuri (doar 384 minute) pentru Sepsi și în 7 (doar 97 minute) pentru FC Botoșani. În actualul sezon de SuperLigă a evoluat 65 de minute în partida dintre FC Voluntari și FC Botoșani, scor 2-1, și a fost rezervă neutilizată în jocurile cu Petrolul (1-1) și Rapid (2-2), acesta din urmă desfășurat chiar aseară.

În palmaresul său are un titlu al României, în 2020, cu CFR Cluj, o Cupă a României și o Supercupă, în 2022, ambele cu Sepsi OSK.

2-0 cu FC Pucioasa în spatele porților închise

Altfel, echipa antrenată de Dragoș Militaru, care va evolua în epilogul primei runde a campionatului pe teren propriu, cu Steaua, marți, 8 august, ora 21:00, a susținut vineri seară penultimul meci de verificare dinainte de debutul în Liga 2.

Adversar i-a fost FC Pucioasa, formație de Liga 3 din Dâmbovița. În jocul în care Chindia s-a ascuns în spatele porților închise, refuzând pe stadionul ”Eugen Popescu” accesul publicului și jurnaliștilor, retrogradata din prima liă s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Roberto Romeo (38) și Luca Manolache (87).

Chindia: Ius. Popescu – Romeo, Leo Indio, Fl. Plămadă, Al. Petre, Fedele, Iul. Zamfir, L. Manolache, Andr. Șerban, I. Ioniță, Alb. Călin. Au mai intrat: Brânzea, Brătucu și Tache.

FC Pucioasa: Ghițescu – Marina, Vasilescu, Marin, Diță, Samoilă, Dragnea, Enache, Croitoru, Calofir, Albu
Rezerve: Stăncescu, Călin, Simion, Fuiorea, Serafim, Nicolae

În această perioadă de pregătire, Chindia a mai înregistrat următoarele rezultate în amicale: 0-1 cu Unirea Slobozia, 3-0 cu CSM Alexandria, 2-0 cu Sepsi OSK 2 și 1-1 cu Ceahlăul.

Ultimul test îl are astăzi, de la ora 11:00, acasă cu CSC Șelimbăr, în care spectatorii și jurnaliștii au din nou interzis.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-joaca-amicale-cu-portile-inchise-19278244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-patru-noi-achizitii-19278157

Bogdan ISTRATE 29 Jul. 2023, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă