Optimism în tabăra Chindiei înaintea meciului cu CSM Slatina: “Mergem să câștigăm!” Dragoș Militaru are la antrenamente încă un jucător pe care l-a avut elev la Unirea Dej

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 11 Aug. 2023, 19:11 Liga 2
Optimism în tabăra Chindiei înaintea meciului cu CSM Slatina: “Mergem să câștigăm!” Dragoș Militaru are la antrenamente încă un jucător pe care l-a avut elev la Unirea Dej

Chindia va juca sâmbătă, de la ora 12:00, la Slatina, în runda a 2-a a campionatului Ligii 2, meci cu intrarea liberă la care se anunță o asistență numeroasă pe stadionul 1 Mai.

Va fi prima deplasare a trupei târgoviștene de la revenirea în liga secundă, dar și o partidă la fel de grea ca cea de acasă cu Steaua, CSM Slatina întărindu-se în această vară și fiind considerată una dintre formațiile puternice din campionat.

Dragoș Militaru, înainte de jocul cu CSM Slatina: ”Știu că acolo se câștigă destul de greu, dar primește și gol foarte greu”

Târgoviștenii vin după o remiză cu Steaua, 1-1 marți în nocturnă lângă Turnul Chindiei, în timp ce CSM Slatina a început în forță sezonul, cu un succes fără emoții în deplasarea de la nou-promovata CS Tunari, scor 3-1, după ce în minutul 14 avea 2-0.

”O să avem un meci destul de dificil, ca și în prima etapă. Întâlnim o echipă care joacă foarte bine acasă și a început cu dreptul în acest sezon. Și-a întărit lotul față de sezonul trecut. Am jucat acolo în sezonul trecut, în martie, (n.r – cu Unirea Dej, încheiat 1-1) și știu că acolo se câștigă destul de greu. Nu numai asta, dar primește și gol foarte greu. Dar mergem încrezători că putem să scoatem maximum din această deplasare și să știm să gestionăm mult mai bine anumite situații din joc, să nu mai avem situațiile pe care le-am avut marți și nu am putut să profităm de ele și să nu câștigăm cele trei puncte. Este foarte scurt timpul dintre meciul cu Steaua și cel de sâmbătă. Nu ne favorizează atât de mult, pentru că, sincer, după meciul de marți seară nu am mai avut timp decât miercuri, o zi de refacere, dar până la urmă avem meciuri, ne-am pregătit șase săptămâni fără meciuri oficiale și a fost o pauză destul de lungă și cred că toată lumea aștepta, până la urmă, meciurile oficiale. Înttr-un fel e bine că avem meciuri, avem meci apoi în Cupă, apoi cu Buzău în campionat. Sper ca toți să fie bine, pentru că toți vor avea oportunitatea de a juca și de a contribui la evoluții cât mai bune ale echipei și de acumulări de cât mai multe puncte”, a prefațat jocul antrenorul Chindiei, Dragoș Militaru, într-un interviu fără întrebări, găzduit de pagina de Facebook a clubului, în condițiile în care site-ul oficial este închis de săptămâni bune pentru mentenanță.

Legat de imagine, Chindia nu și-a prezentat nici acum lotul pentru noul sezon, deși campionatul a început de o săptămână, iar inscripționarea greșită a tricourilor a făcut înconjurul României, gafă greu de întâlnit la acest nivel.

Dorian Railean, MVP cu Steaua: ”Mergem la Slatina să batem”

Goalkeeperul Chindiei a fost cel mai bun om de pe teren în meciul de marți, încheiat 1-1. Railean a parat ocazii mari ale bucureștenilor, dar s-a văzut învins dintr-o poziție suspectă de offside, în minutul 7 al prelungirilor.

”A fost un debut destul de reușit. Păcat că am luat gol la ultima fază. Dar, aia e, a fost prima etapă. Am întâlnit un adversar care cu siguranță se va bate pentru primele locuri. Nu m-am așteptat la o asemenea atmosferă, vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit în număr atât de mare și ne-au susținut. Au fost, practic, al 12-lea jucător. M-am simțit ca la un meci mare din Liga 1. Încă o dată, le mulțumim!

Mergem la Slatina să batem, să luăm cele trei puncte. Am mai fost la Slatina, știu cum e să joci acolo. E un adversar foarte greu, stă foarte bine în teren. Cu siguranță ne așteaptă o partidă foarte grea, dar noi mergem încrezători. Mergem să câștigăm”, a declarat Railean.

Mihai Kereki, la antrenamentele Chindiei

La ultimul antrenament susținut de Chindia la Târgoviște, înainte de deplasarea la Slatina, sub comanda lui Dragoș Militaru s-a antrenat și un jucător pe care clubul nu l-a prezentat până acum, însă nici nu se mai ascunde în privința lui.

În imaginile publicate de club apare un fotbalist îmbrăcat într-un echipament cu numărul 6. Îl recunoaștem pe Mihai Kereki, fundaș de 26 de ani fost la Unirea Dej, pe care clubul nu l-a inclus în lotul prezentat săptămâna trecută, însă nici nu a anunțat nimic în privința sa, dacă a plecat.

Din informațiile Liga2.ro, Kereki a primit acceptul clubului din Dej să se antreneze cu Chindia, însă momentan nu a semnat contractul.

El nu a fost la reunirea Unirii, fiind anunțat de către club în recuperare după o accidentare. În sezonul recent încheiat a evoluat în 14 jocuri și a înscris 2 goluri, dintre care unul în egalul cu Concordia Chiajna, când a marcat chiar de ziua sa, la aniversarea a 26 de ani. Ultima partidă oficială a fost în decembrie 2022, în 1-1 acasă cu Minaur.

În sezonul 2021-2022 a avut 23 de apariții și a înscrie tot două goluri, iar în cariera sa a mai activat la juniorii de la CFR Cluj, la Unirea Jucu și la Cetate Deva.

  • De la Chindia a plecat, în schimb, Matteo Fedele, descoperit cu probleme la inimă, iar campania de achiziții nu este încheiată.

Dacă va semna cu Kereki, atunci Chindia va ajunge să aibă în lot cinci jucători foști elevi ai lui Dragoș Militaru la Unirea Dej, restul fiind Dorian Railean (portar), Alexandru Gîț (fundaș), Răzvan Matiș (mijlocaș) și Alex Militaru (mijlocaș).

Probleme cu biletele la meciul cu Steaua

Altfel, Chindia a jucat cu stadionul plin la meciul de debut în Liga 2, cu Steaua, însă a avut din nou probleme cu biletele, așa cum se întâmplase și cu FC Voluntari, pe 19 mai, când s-a retrogradat chiar la debutul pe noul ”Eugen Popescu”. Ba, chiar mai rău! Au fost mulți suporteri care nu și-au regăsit locurile de pe bilet și în tribună, partenerul clubului pe acest domeniu omițând, din nou, să corecteze erorile de pe harta cu locuri. Chindia l-a delegat pe fostul arbitru ”deghizat” Silviu Posteucă să se ocupe de ticketing la acest meci. Același Posteucă care greșise imprimeurile de pe tricouri, ba chiar al celui mai important asociat, Consiliul Județean Dâmbovița, de unde i-au venit proptelile politice pentru parafarea colaborării cu clubul.

”A avut acces la toată baza de date, a printat și bilete, și invitații, a scos oaspeților în toate sectoarele stadionului, iar la intrarea în sectorul Stelei, angajații firmei de ticketing au avut probleme serioase cu fanii din Sud, unii fugind cu tot cu scannere”, povestesc sursele noastre.

  • 7386 de spectatori au asistat la meciul dintre Chindia și Steaua, din prima etapă a Ligii 2, jocul de la Târgoviște având cel mai mult public din cele nouă partide disputate în această rundă.

Foto și video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-dragos-militaru-dupa-chindia-steaua-1-1-19279563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-descrie-robert-moldoveanu-faza-penalty-ului-contra-stelei-19279498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-ales-unde-joaca-meciul-de-acasa-cu-metaloglobus-cum-si-de-ce-a-picat-varianta-targoviste-as47-ii-mitraliaza-pe-cei-care-au-dus-fcsb-in-ghencea-oare-sunt-oripilat-19279621

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 11 Aug. 2023, 19:11 Liga 2
Pe aceeași temă