Victor Angelescu își face planuri pentru promovarea în Liga 1: ”Văd lucrurile mai ușoare.” Aspectele financiare de pe urma cărora Rapid va câștiga, situația lui Alexandru Ioniță II

Andrei PASCU 12 Feb. 2021, 19:20 Liga 2
Victor Angelescu își face planuri pentru promovarea în Liga 1: ”Văd lucrurile mai ușoare.” Aspectele financiare de pe urma cărora Rapid va câștiga, situația lui Alexandru Ioniță II

Rapid a pierdut un acționar în acest sezon, pe Liviu Goncea, care a renunțat la procentele pe care le avea. Acum, 97 la sută din acțiunile clubului sunt deținute de APS Holding și Victor Angelescu, dar lucrurile se pare că vor rămâne stabile. Angelescu a dat asigurări că Rapid va avea în continuare un buget generos pentru Liga 2.

Victor Angelescu, despre eventuala promovare în Liga 1 a Rapidului: ”Văd lucrurile mai ușoare, vom avea alți sponsori, drepturi TV” 

Omul de afaceri a vorbit și pe seama promovării în Liga 1, atât de des aduse în discuție de cei din cadrul clubului, dar în contextul părții economice. El este convins că accederea în prima divizie ar însemna o siguranță și mai mare din punct de vedere financiar pentru Rapid.

Pe lângă banii din drepturile TV pe care i-ar câștiga Rapid, Victor Angelescu este convins că mai mulți sponsori ar veni alături de echipă, dar și că fanii vor aduce în conturile clubului sume importante, în momentul în care se pot întoarce pe stadion.

”Până acum am făcut față cu brio în Liga 2, dar sezonul precedent am avut un buget foarte mare. La fel și anul acesta. La Liga 1, văd lucrurile mai ușoare, vom avea alți sponsori, drepturi TV, acum primim doar 25 de mii de euro de la FRF. N-am avut nici suporterii, n-am putut să vindem bilete.

Dacă promovăm anul acesta, vom fi bine și din punct de vedere financiar. Se știe că nu am avut nicio treabă cu politicul, cred că prin această tranzacție s-au clarificat lucrurile și rămâne să ne concentrăm să promovăm”, a declarat Victor Angelescu, la DigiSport.

Victor Angelescu încă se gândește la Alexandru Ioniță II 

Angelescu a vorbit, din nou, și pe seama situației lui Alexandru Ioniță II, implicat într-un scandal de dopaj în acest moment. Deși fotbalistul a pledat vinovat și își va primi pedeapsa, omul care aduce banii la Rapid îl va aștepta pe acesta până când va putea să revină pe teren.

”Suntem foarte interesați de Alex Ioniță, dar după perioada de suspendare, pentru că sigur va fi suspendat. Îl așteptăm, dacă e undeva unde poate să renască, aici e locul. Poate peste un an. Ne putem ajuta reciproc, la noi va avea ușile deschise sută la sută”, a spus Angelescu.

Amicalul Rapidului cu CS Mioveni, transmis live doar pentru ”subscriberi”

Rapid va juca sâmbătă un meci amical cu CS Mioveni, de la ora 12:00, la Buftea. Partida nu va fi însă transmisă, pentru că, potrivit informațiilor oferite de clubul giuleștean, antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici, s-a opus.

”Din păcate, partida amicală dintre CS Mioveni și Rapid nu va putea fi transmisă, deoarece antrenorul gazdelor s-a opus categoric acestui lucru.
În ciuda eforturilor făcute, nu l-am putut îndupleca pe Alexandru Pelici, astfel că vă vom ține la curent cu tot ce se va întâmpla la Mioveni printr-un LIVETEXT”, anunță FC Rapid 1923.

UPDATE: Ulterior, după ce Liga2.ro a publicat această informație, CS Mioveni a acceptat ca Rapid să transmită meciul live pentru suporterii ei care plătesc abonament lunar. ”În cele din urmă, clubul CS Mioveni a acceptat ca partida amicală de mâine, dintre formația argeșeană și Rapid, să fie transmisă în direct, pentru subscriberii paginii oficiale de Facebook, FC Rapid 1923. Pe această cale, le mulțumim celor de la Mioveni că au înțeles cât de important este pentru rapidiști să-și vadă echipa favorită, chiar și într-un meci amical. Astfel, ne vedem mâine, de la ora 12:00, pentru ultimul joc amical al iernii”, a transmis Rapid.

Rapid va disputa al șaptelea meci amical al acestei perioade de pregătire. Pânâ acum, până la confruntarea cu CS Mioveni, a înregistrat cinci victorii (4-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc,  2-0 cu Progresul Spartac, 1-0 cu Universitatea Cluj, 4-1 cu Mostiștea Ulmu și 1-0 cu SC Popești Leordeni) și două rezultate de egalitate (2-2 cu Corona Brașov și 2-2 cu Dunărea Călărași).

CS Mioveni a jucat amicale cu Olimpic Zărnești (4-2), Kids Tâmpa Brașov (6-0), FCSB 2 (2-1), CS Afumați (3-1) și Unirea Bascov (2-1).

Foto: FC Rapid 1923 și Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto

 

 

 

 

Andrei PASCU 12 Feb. 2021, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă