Dunărea și Rapid au remizat într-un amical disputat la Călărași. S-au dat câte două goluri pe repriză

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 14:21 Liga 2

Divizionarele secunde Dunărea Călărași și Rapid au disputat astăzi, 5 februarie, de la ora 12:30, pe stadionul ”Ion Comșa” din Călărași, un nou amical în această perioadă de pregătire de iarnă. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce giuleștenii au condus de două ori.

În clasamentul Ligii 2, echipa lui Cristian Pustai ocupă locul 4 după 15 etape, cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri, în timp ce formația lui Nicolae Grigore se află pe poziția a 3-a, cu 26 de puncte strânse în tot atâtea jocuri ca adversara de azi.

Alexandru Ioniță și Bodo Kanda au înscris în prima repriză a amicalului dintre Dunărea și Rapid

În acest sezon de Liga 2, Dunărea Călărași și Rapid încă nu s-au întâlnit, jocul lot direct urmând a avea loc în etapa a 20-a, penultima. În campionatul trecut, la Călărași cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0, dar au jucat și în Cupa României, unde Rapid s-a impus cu 3-0, în Regie.

Alexandru Ioniță a deschis scorul în acest amical pentru Rapid, în minutul 28, cu o lovitură de cap, după o centrare din corner a lui Ursu.

Dunărea a reacționat însă destul de repede, în minutul 33, când Baudoin ”Bodo” Kanda a egalat la 1-1 cu un șut plasat din marginea careului.

  • În echipa pe care o are Dunărea în acest meci amical se regăsesc numai puțin de cinci jucători foști și la Rapid. În primul ”11” sunt Radu Crișan, Alin Cârstocea și Valentin Alexandru, iar rezerve sunt Sandro Djuric și George Tudoran. Și Cristian Pușcaș a fost aproape să semneze cu Rapid, în 2016, în vara în care echipa avea să fie declarată falimentară, astfel că transferul a picat. Saifeddine Alami e accidentat și nu joacă pentru Dunărea. Totodată, antrenorul Cristian Pustai a condus Rapidul în perioada ianuarie-aprilie 2015.

La pauza amicalului desfășurat la Călărași, pe un teren excelent al stadionului ”Ion Comșa”, cele două echipe sunt la egalitate, scor 1-1.

Antonio Sefer și Alexandru Ciucur au marcat în partea a doua

Și în a doua repriză s-au înscris tot două goluri, câte unul de fiecare echipă.

Tot Rapid a înscris prima, în minutul 65, prin Antonio Sefer. Acesta a șutut din 15 metri în dreapta portarului Krell. Ambii au intrat pe teren la pauză.

Alexandru Ciucur a reușit să egaleze din nou pentru Dunărea. A înscris în minutul 76 cu un șut la colțul lung din careul mic.

Cum în minutele finale nu s-a mai marcat, amicalul dintre Dunărea Călărași și Rapid s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Giuleștenii au înregistrat, astfel, al doilea 2-2 consecutiv în jocurile de pregătire.

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu, Wiktorski, Bg. Șandru (cpt.), Sălceanu – Cr. Pușcaș, R. Crișan – M. Fotescu, Kanda, Cârstocea – Val. Alexandru
Rezerve: Krell – Andr. Rus, Djuric, A. Lopez, G. Tudoran, Tache, Ciucur
Antrenor: Cristian Pustai

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Dandea, Cr. Ignat, Finica – Jorza, Pănoiu – Oct. Ursu, Al. Ioniță, Hlistei – Ad. Bălan
Rezerve: H. Moldovan – Leasă, Goge, R. Lazăr, Bg. Barbu, Sefer, Nastos, R. Ilie, Ernest
Antrenor: Nicolae Grigore

Dunărea are două victorii, un egal și o înfrângere în amicalele precedente

Dunărea a mai disputat amicale cu Kids Tâmpa Brașov (Liga 3, 6-0), Petrolul Ploiești (Liga 2, 1-2), Recolta Gheorghe Doja (Liga 3, 1-0) și Progresul Fundulea (Liga 4 Călărași, 0-0).

Echipa lui Cristian Pustai ar trebui să joace săptămâna următoare (9 februarie, ora 17:45) primul meci oficial din 2021, în optimile Cupei României, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, însă teleormănenii nu s-au reunit nici până acum, altfel că Dunărea are șanse mari câștige la ”masa verde” dacă nu va interveni o minune în cazul adversarilor.

Următorul amical îl are la data de 13 februarie, cu Unirea Slobozia.

Rapid are patru victorii și un egal în amicale. Giuleștenii au încheiat azi cantonamentul de la Snagov

De partea cealaltă, până acum, Rapid a mai disputat amicale cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3, 4-1), Progresul Spartac (Liga 3, 2-0), Universitatea Cluj (Liga 2, 1-0), Mostiștea Ulmu (Liga 3, 4-1) și Corona Brașov (Liga 3, 2-2).

Giuleștenii au încheiat astăzi cantonamentul de la Snagov și au mers direct la Călărași pentru acest meci amical cu Dunărea.

”Alături de băieții noștri, de experiența acestei deplasări se vor bucura și doi suporteri, Ionuț Cenușă și Alex Pascariu, cei care au donat 8000 lei pentru micuțul Teo, la licitația organizată de clubul nostru”, a anunțat Rapid pe pagina sa de Facebook.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nici-nu-a-venit-bine-la-rapid-ca-deja-s-a-impus-si-i-a-impresionat-pe-cei-din-club-ovidiu-burca-e-uimit-e-cel-mai-mare-plus-in-acest-sezon-19167870

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă