Rareș Ilie, decisiv pentru Rapid în amicalul cu SC Popești Leordeni. VIDEO | Concluziile trase de Nicolae Grigore: ”Suntem acolo unde ne-am dorit să fim ca intensitate, ca ritm de joc”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 14:52 Liga 2

Rapid a resimțit gustul victoriei după ce în precedentele două meciuri amicale a remizat la scorul de 2-2, cu Corona Brașov, cât și cu Dunărea Călărași. Astăzi, pe stadionul Regie, giuleștenii au trecut la limită, cu 1-0, de SC Popești Leordeni, ocupanta locului 7 în Seria a 3-a a Ligii 3, unde lider este CS Afumați.

Unicul gol al meciului desfășurat în Regie l-a reușit în repriza a doua mijlocașul de 17 ani Rareș Ilie, în minutul 51, cu un șut din centrul careului, după o pasă primită de la Antonio Sefer. Ilie are 8 jocuri disputate pentru Rapid în prima parte a acestui sezon, în care a și înscris un gol, cel decisiv din victoria cu 1-0 din derby-ul cu ”U” Cluj.

În acest amical, Nicolae Grigore a utilizat jucătorii: H. Moldovan (Devenish-Meares 60′) – Leasă, Cr. Ignat (R. Costin 60′), Dandea (cpt.)(Nastos 46′), Florică – Bg. Barbu, R. Lazăr – Sefer (Pănoiu 60′), R. Ilie, Gab. Toma – Ernest.

În echipa de start a apărut ca noutate mijlocașul Gabriel Toma, un jucător originar din Călărași și pe care Rapid îl are în coproprietate cu Dunărea. Acesta a revenit la giuleșteni de puțin timp, la cerința antrenorului. În sezonul trecut, mijlocașul de 19 ani prindea 7 meciuri pentru echipa din orașul natal.

SC Popești Leordeni: Achiliriloae – Al. Păun, Rob. Anghel, Anghelini, Vincene – Al. Tudor. Boiangiu, Al. Ivan, A. Pătrașcu, Onțel – Dovleac
Rezerve: Al. Dragomir – Arpentin, Parcea, Mih. Sima, Bulai, Al. Anghel, Neață, Bg. Ilie, Cazaciuc, C. Ilie, P. Anghel
Antrenor: Valentin Ivan

Nicolae Grigore: ”Băieții s-au descurcat bine”

La finalul partidei desfășurate pe un gazon prost al stadionului din Regie, antrenorul Nicolae Grigore a vorbit despre acest joc și tactica sa pentru aceste ultimele jocuri de verificare.

”Băieții s-au descurcat bine. Am avut un penultim joc amical și mi-am dorit să ofert, până la finalul acestei pregătiri, câte 90 de minute tuturor jucătorilor, în măsura în care au putut evolua, exceptând accidentații. Am avut, astăzi, șapte jucători care au jucat 90 de minute, iar în meciul următor, de sâmbătă, la Mioveni, vor fi alții care vor juca 90 de minute.

Suntem într-un moment bun al pregătirii, suntem acolo unde ne-am dorit să fim ca intensitate, ca ritm de joc. Ne dorim să promovăm, suntem pregătiți. Să vedem la ora primului joc oficial, modul cum ne vom prezenta, cum vom fi atunci și de acolo trebuie să demonstrăm că suntem pregătiți să promovăm. Eu am încredere că putem să promovăm, după modul în care se antrenează și răspund băieții, la ce le cer. Pe mine, echipa aceasta mă face încrezător că vom promova la sfârșitul campionatului”, a spus Nicolae Grigore.

Grigore, glume pe seama noului stadion din Giulești: ”Poate reușim să ne antrenăm acolo”

Antrenorul a făcut și o glumă pe seama noului stadion din Giulești, care săptămâna trecută a suferit un incendiu. Nu s-a speriat de acest incident, ci a ironizat situația în care se află echipa sa, care nu are prea multe variante unde să joace meciuri oficiale.

”Am văzut că se pregătește montarea gazonului. Poate reușim să ne antrenăm acolo. Dar sperăm să fie gata cât mai repede. Așteptăm cu nerăbdare să mergem pe Giulești. Sperăm să putem sărbători promovarea acolo și poate unele meciuri din acest final de campionat să le disputăm în Giulești”, a mai spus Grigore.

Cinci victorii și două egaluri pentru Rapid în meciurile amicale

Până acum, pe lângă succesul cu SC Popești Leordeni, Rapid a mai disputat amicale cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3, 4-1), Progresul Spartac (Liga 3, 2-0), Universitatea Cluj (Liga 2, 1-0), Mostiștea Ulmu (Liga 3, 4-1), Corona Brașov (Liga 3, 2-2) și Dunărea Călărași (Liga 2, 2-2).

Următorul test îl are programat sâmbătă, 13 februarie, cu colega de campionat CS Mioveni, pe terenul argeșenilor.

În primul meci oficial din 2021, Rapid întâlnește pe teren propriu, probabil la Buftea, pe Ripensia Timișoara. Jocul are loc în jurul datei de 20 februarie, în etapa a 16-a a campionatului Ligii 2.

REZUMAT amical Rapid – SC Popești Leordeni 1-0:

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă