Rapid s-a împiedicat de echipa lui Mugurel Buga. Giuleștenii au fost conduși de două ori în amicalul cu Corona Brașov

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 13:59 Liga 2

Rapid a disputat astăzi, 2 februarie, de la ora 12:00, pe arena Coresi, un nou amical în perioada de pregătire de iarnă, al cincilea în total în 2021. Adversarul giuleștenilor a fost o echipă din Liga 3, Corona Brașov, liderul neînvins după 10 etape din Seria a 5-a (are opt victorii și două egaluri).

Cu Corona, Rapid s-a ”virusat”. Elevii lui Nicolae Grigore au înregistrat primul pas greșit în meciurile amicale, remizând la scorul de 2-2 cu formația brașoveană din Liga 3 pentru care joacă și foștii giuleșteni Mugurel Buga și Marian Cristescu.

2-1 pentru Corona în prima repriză a amicalului cu Rapid

Încă aflați în perioadă de cantonament la Snagov, unde vor sta până la data de 5 februarie, rapidiștii s-au întors la București în această dimineață pentru a disputa un nou meci amical. Corona Brașov, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3, echipă care ar putea fi desființată în curând, dacă primăria Brașov decide să oprească finanțarea trupei ”care nu are foarte mulți suporteri și a fost creată mai degrabă dintr-un orgoliu al fostului primar”, potrivit spuselor edilului șef Allen Coliban, cel care a cerut o anchetă la clubul brașovean care ”cheltuie sume însemnate din bugetul local”.

Corona a deschis scorul în minutul 21, prin Bogdan Roșu, în timp ce Rapid a egalat prin Alexandru Ioniță, în minutul 28, cu un șut puternic la colțul lung. Înainte de pauză, în minutul 44, Vlad Boția l-a învins pe Devenish-Meares și a readus echipa brașoveană în avantaj, scor 2-1.

Octavian Ursu a fost din nou decisiv pentru giuleșteni, de această dată aducând egalarea

În repriza a doua, pentru Corona au intrat pe teren și doi foști jucători ai Rapidului: legenda Mugurel Buga și Marian Cristescu. Pentru giuleșteni, Drăghia a intrat la pauză în locul lui Devenish-Meares, iar din minutul 60 antrenorul Nicolae Grigore a efectuat alte opt schimbări, singurii rămași pe teren fiind Nastos și Lazăr.

Octavian Ursu a restabilit egalitate pentru Rapid în minutul 63. Mijlocașul a mai înscris și în precedentele două amical. A fost decisiv cu ”U” Cluj și a punctat al doilea gol în partida cu Mostiștea Ulmu.

2-2 a și rămas scorul în amicalul dintre Rapid și Corona Brașov, astfel că giuleștenii au înregistrat primul semi-eșec în meciurile amicale disputate în 2021.

Rapid: Devenish-Meares (Drăghia 45′) – Leasă, Nastos, Dandea, Florică – R. Lazăr, Pănoiu – Sefer, Bg. Barbu, Hlistei – Al. Ioniță
Rapid, din minutul 60: Drăghia – I. Voicu, Nastos, Cr. Ignat, Goge – R. Lazăr, Jorza – Oct. Ursu, R. Ilie, Finica – Ernest
Antrenor: Nicolae Grigore

Corona Brașov, prima repriză: D. Mutu – Aszalos, M. Burlacu, Bg. Cîrstian, Dumbravă, R. Leonte, Nicolau, R. Rusu, Bg. Roșu, Boția, Alupoaie
Corona Brașov, a doua repriză: Ciuperceanu – Stăncuțu, Talmaciu, R. Toader, Dumbravă, Linguraru, M. Manole, Iul. Drăgoi, M. Cristescu, I. Olaru, Mug. Buga
Antrenor: Călin Moldovan

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3nOcdf4ysVt5Ly7nDMUOP58spYEgj_JGPfnhvTH02wnZsqKX91KfK-k3Y&v=ik4GYUjsYa4&feature=youtu.be

  • În precedentele amicale au marcat pentru Rapid: Rareș Ilie, Antonio Sefer, Adrian Bălan (două), cu AFC Odorheiu Secuiesc, Adrian Bălan, Cătălin Hlistei, cu Progresul Spartac, Octavian Ursu, cu ”U” Cluj, Adrian Bălan, Octavian Ursu, Alexandru Ioniță și Ștefan Pănoiu, cu Mostiștea Ulmu.
  • În amicale, incluzând și cele două reușite de azi cu Corona, marcatorii Rapidului sunt Adrian Bălan, cu 4 goluri, urmat de Octavian Ursu, cu 3 reușite, și Alexandru Ioniță, cu două, iar Ilie, Sefer, Hlistei și Pănoiu au câte un gol înscris.

Patru victorii în tot atâtea amicale pentru Rapid

Până acum, Rapid a mai disputat amicale cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3, 4-1), Progresul Spartac (Liga 3, 2-0), Universitatea Cluj (Liga 2, 1-0) și Mostiștea Ulmu (4-1).

Astfel, până la acest joc cu Corona, jucătorii antrenați de Nicolae Grigore aveau numai victorii obținute în jocurile de pregătire.

De partea cealaltă, elevii lui Călin Moldovan au jucat până acum, în acest an, două meciuri de pregătire: 2-4 cu FK Csikszereda (Liga 2) și 3-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov).

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corona-brasov-risca-sa-se-desfiinteze-din-nou-primarul-allen-coliban-transant-inainte-de-dezbatere-nu-are-foarte-multi-suporteri-si-a-fost-creata-mai-degraba-dintr-un-orgoliu-al-fostului-p-19167598

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă