Adevăratul motiv pentru care Rapid l-a readus pe Alexandru Ioniță: ”Rapidiștii sunt foarte sensibili când vine vorba despre asta” | VIDEO

Andreea VISU 25 Jan. 2021, 17:08 Liga 2

Ovidiu Burcă (40 de ani), fostul președinte al Rapidului, acum antrenorul echipei a doua a clubului giuleștean, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE, printre altele, despre readucerea lui Alexandru Ioniță (31 de ani), pus pe liber de UTA în această iarnă.

La începutul acestui an, UTA s-a despărțit de câțiva jucători, printre care și de Alexandru Ioniță, atacant care în acest sezon de Liga 1 a apucat să joace în nouă meciuri (318 minute), fără să înscrie. În ediția trecută a Ligii 2 a evoluat în 25 de jocuri pentru arădeni și a înscris 6 goluri, ajutând echipa să promoveze.

Ovidiu Burcă, despre readucerea lui Alexandru Ioniță I la Rapid

Ovidiu Burcă a explicat de ce giuleștenii au decis să îl readucă pe Ioniță. Pe lângă nevoia de un atacant, afinitatea jucătorului pentru Rapid i-a convins pe cei din conducere să facă acest transfer, spune fostul președinte al clubului giuleștean.

”Problema Rapidului anul trecut a fost lipsa unui atacant, dar nu neapărat a unui atacant golgheter, ci a unui atacant ca reper, pivot, un 9 clasic, puternic, care să țină și să dea timp echipei să urce. De multe ori, am avut această problemă, mingiile ajungeau la atacant, se întorceau, nu aveau această calitate. Ioniță poate avea această calitate și poate ajuta foarte mult din punctul ăsta de vedere.

Este un jucător extrem de puternic din punct de vedere fizic. Din punct de vedere tactic și tehnic, poate da timp echipei să urce, poate oferi acest moment care este extrem de important pe parcursul unui joc. Apoi, este golgheter, înscrie goluri, cel puțin la nivelul Ligii 2 și, în al treilea rând, este un mare rapidist și asta contează foarte mult. Rapidiștii sunt foarte sensibili când vine vorba despre jucătorii care au făcut ceva pentru clubul ăsta, care au crescut la clubul ăsta”, a spus Ovidiu Burcă, la ProSport LIVE.

De astăzi, 25 ianuarie, Rapid se află în cantonament la Snagov. Echipa a disputat două meciuri amicale de când și-a reluat antrenamentele, însă Alexandru Ioniță n-a înscris niciun gol dintre cele șase marcate de giuleșteni în victoriile cu AFC Odorheiu Secuiesc (4-1) și Progresul Spartac (2-0).

Andreea VISU 25 Jan. 2021, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă