OFICIAL | Liviu Goncea i-a cedat acțiunile sale de la Rapid lui Victor Angelescu. Promisiunile finanțatorului care are acum 97 la sută din club: ”Vom asigura toate condițiile necesare pentru marea performanță”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 11:23 Liga 2
OFICIAL | Liviu Goncea i-a cedat acțiunile sale de la Rapid lui Victor Angelescu. Promisiunile finanțatorului care are acum 97 la sută din club: ”Vom asigura toate condițiile necesare pentru marea performanță”

Rapid a anunțat marți dimineață, 9 februarie 2021, că APS Holding și Victor Angelescu au preluat și acțiunile deținute la club de Liviu Goncea, astfel că acum dețin 97 la sută din pachetul de acțiuni al grupării giuleștene.

Cel supranumit ”Milionarul Kia”, afaceristul Liviu Goncea, un apropiat al fostului primar al Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache, se retrage, astfel, de la Rapid, după ce preluase în vara anului trecut 48 la sută din acțiuni. Ulterior, Angelescu spunea în public că Goncea nu a investit deloc la club și că e de negăsit.

  • Interesant este și faptul că Rapid anunța în momentul implicării lui Goncea la club că Victor Angelescu este reprezentantul Casazela Rapid Ltd. De această dată, Angelescu este pus lângă firma APS Holding.

Victor Angelescu: ”Primul pas este promovarea în Liga 1”

APS Holding și Victor Angelescu au acum 97 la sută din acțiunile Rapidului, după ce au preluat de la Liviu Goncea cele 48 la sută deținute din vara trecută.

”Mă bucur că am reușit preluarea acțiunilor deținute de domnul Goncea, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru implicarea sa la clubul nostru. Alături de APS, vom asigura Rapidului toate condițiile necesare pentru marea performanță, iar primul pas este promovarea în Liga 1, obiectiv pentru care muncim zi de zi”, a transmis Victor Angelescu, citat de FC Rapid 1923.

Celelalte 3 la sută din acțiuni sunt deținute de Asociația Academia Rapid.

Reprezentantul lui Goncea în Consiliul de Administrație al Rapidului era vicepreședintele Andrei Nicolescu (foto, alături de Angelescu).

Angelescu era nemulțumit din noiembrie 2020 de neimplicarea lui Liviu Goncea

În toamna anului trecut, Victor Angelescu spunea despre Liviu Goncea că vrea să se retragă din proiect, iar în plan are să preia și procentele acestuia. Transmitea că să rămână principalul acționar până cel puțin când echipa ajunge în Liga 1, iar apoi că se va gândi dacă mai aduce pe cineva lângă el, pentru a face din Rapid o echipă puternică, una cu un buget generos.

”Trebuia să pună banii pentru sezonul în curs și au trecut deja trei, patru luni. Acum înțeleg că vrea să iasă, ne jucăm de-a clubul de fotbal. Sunt deranjat pentru că la începutul sezonului am avut o întâlnire cu partenerul meu. Am spus foarte clar că nu se pune problema să nu punem banii, să formăm bugetul, care s-a micșorat puțin. Nu mai e 2.5 milioane de euro, e 1.8 milioane.

A fost totul bine și frumos, până când, după două luni, a zis că vrea să iasă. Asta e, o să preluăm clubul și o să rezolvăm problema. În momentul de față vreau să preiau tot clubul ca să rezolv din probleme financiare. După care, poate în Liga 1, nu am puterea financiară să susțin singur echipa. Ca să facem o echipă importantă la Rapid, nu aș spune nu să vină cineva să ia din pachetul de acțiuni”, spunea Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Dan Tudorache e acuzat de trafic de influență și spălare de bani 

Altfel, Dan Tudorache, omul care a făcut posibilă venirea lui Liviu Goncea la Rapid, este cercetat penal de DNA. Fostul edil al Sectorului 1 București este pus sub acuzare pentru trafic de influență și spălare de bani. Procurorii DNA au decis ca Tudorache să plătească o cauțiune de un milion de euro, iar fosta sa soție de 200.000 de euro.

Fostul primar ar fi avut în conturi sume mari de bani, mai mari decât cele pe care le-a declarat. Totul a ieșit la iveală după ce s-au descoperit conturi deschise pe numele său și al fostei neveste, dar și pentru faptul că au fost cumpărate mai multe imobile în valoare totală de peste 300.000 de euro și peste 450.000 de euro.

În același timp, în averea celor doi mai intrau și bijuterii de câteva sute de mii de euro. Dan Tudorache a fost audiat de DNA și s-a început urmărirea penală în cazul său, capetele de acuzare fiind trafic de influență și spălare de bani.

  • Altfel, Rapid ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, cu 26 de puncte, fiind la egalitate cu a doua clasată Viitorul Pandurii și la patru puncte în spatele liderului U Craiova 1948 SA.
  • Giuleștenii dispută miercuri, de la ora 11:30, un nou amical în această iarnă, în Regie, cu SC Popești Leordeni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-are-inca-un-investitor-milionarul-kia-a-preluat-48-la-suta-din-procentele-clubului-giulestean-19139169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-victor-angelescu-a-lamurit-toate-problemele-de-la-rapid-ce-se-intampla-cu-clubul-dupa-retragerea-actionarului-liviu-goncea-cand-vor-fi-platite-restantele-si-ce-va-face-interimarul-mihai-iosi-19159208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-rapid-ramane-cu-un-singur-actionar-dar-nu-si-a-luat-gandul-de-la-promovare-victor-angelescu-in-urmatoarele-saptamani-rezolvam-situatia-ce-se-intampla-cu-bugetul-clubului-19160737

 

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă