VIDEO | Rapid, victorie de orgoliu contra Progresului Spartac. Giuleștenii și-au luat revanșa după eliminarea rușinoasă din Cupa României

Andrei PASCU 23 Jan. 2021, 17:05 Liga 2
VIDEO | Rapid, victorie de orgoliu contra Progresului Spartac. Giuleștenii și-au luat revanșa după eliminarea rușinoasă din Cupa României

Rapid se descurcă bine în meciurile amicale, reușind să îl câștige și pe al doilea al iernii. După 4-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc, giuleștenii au trecut sâmbătă, 23 ianuarie, tot de o echipă din Liga 3, Progresul Spartac, cu scorul de 2-0. Au marcat câte un gol pe repriză.

Adrian Bălan și Cătălin Hlistei au marcat pentru Rapid 

Rapid a deschis scorul pe finalul primei părți, după ce adversarii din Liga 3 i-au pus câteva probleme. Portarul australian Harrison Devenish a scos două execuții bune pe care Progresul Spartac le-a avut la poarta sa. În cele din urmă, Rapid a marcat prin Adrian Bălan, minutul 39, care a scăpat singur cu portarul Andrei Voican.

Al doilea gol al Rapidului și ultimul al meciului a venit din partea lui Cătălin Hlistei, golgheterul formației din Giulești și jucătorul desemnat de suporteri cel mai bun fotbalist rapidist în 2020. În minutul 70, a marcat de la punctul cu var, specialitatea sa, după ce tot el a scos lovitura de pedeapsă.

Apoi, Progresul Spartac a avut ocazia să marcheze golul de onoare, doar că lovitura de cap a lui Ionuț Costea a fost respinsă de portarul Virgil Drăghia.


Rapid în prima repriză: Devenish-Meares – Florică, Danea, Zunic, Goge – Pănoiu, Jorza – Drăghiceanu, Oct. Ursu, Ad. Bălan – R. Ilie
Rapid în repriza a doua: Drăghia – Leasă, Nastos, Ignat, Finica – Bg. Barbu, R. Lazăr, Sefer, Al. Ioniță – Ernest, Hlistei
Antrenor: Nicolae Grigore

Progresul Spartac: Voican – Mih. Șandru, Vl. Alexandrescu, Parfeon, Stroe – Eug. Lixandru, Sil. Matei, Șt. Pacionel, Dițu – Mih. Ion, Ed. Radu
În repriza secundă au mai intrat: Jipa, Ohaci, Cîrlig, Purice, I. Costea, Ed. Matei, Andr. Matei, D. Ion, Cergan
Antrenor: Andrei Erimia

Nicolae Grigore: ”Obiectivul era să facem un antrenament bun, să închidem această săptămână cu un meci totuși bun” 

Antrenorul Rapidului, Nicolae Grigore, a vorbit despre meciul cu Progresul Spartac la final, pe care l-a văzut extrem de util, mai ales ținând cont de faptul că adversara i-a scos pe giuleșteni din Cupa României în acest sezon.

”Mai puțin contează faptul că am câștigat. Nu acesta era obiectivul, obiectivul era să facem un antrenament bun, să închidem această săptămână cu un meci totuși bun, din punct de vedere al intensității și al dificultăților pe care le-am întâmpinat. Știam de Progresul Spartac că este o echipă bună pentru Liga a 3-a și pentru acest meci, obiectivele au fost realizate.

Am avut parte de un adversar care ne-a pus în anumite momente dificultate. Știam că Progresul joacă agresiv, pentru că așa a fost și în trecut când a jucat contra noastră. Acesta e stilul ei de joc, tocmai de accea am și programat acest meci. Am vrut să întâmpinăm oponență.

Avem concurență pe toate posturile. Din ce am discutat și cu conducerea, campania de achiziții este încheiată. Nu știu dacă s-ar mai putea întâmpla ceva, niciodată să nu spui niciodată, dar în acest moment eu zic să suntem acoperiți cu cel puțin doi jucători pe fiecare post. Cine va fi mai în formă la data jocului oficial, acela va juca. Acum încercăm să le oferim tuturor câte 45 de minute. Acum e o perioadă de acumulare”, a declarat Grigore pentru FC Rapid 1923.

Pentru Rapid urmează cel mai important amical din această iarnă, cel cu Universitatea Cluj, de pe 27 ianuarie.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Progresul Spartac
Video: FC Rapid 1923

Andrei PASCU 23 Jan. 2021, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă