”U” Cluj a plecat în Antalya cu 23 de jucători, dintre care șase sunt crescuți de club și, deocamdată, fără noua achiziție Ely Fernandes

Marius ANGHEL 01 Feb. 2022, 12:06 Liga 2

”U” Cluj și-a prezentat ieri, 31 ianuarie, ultimele două achiziții, a oficializat despărțirea de Robert Răducanu și după-amiază s-a îmbarcat în avion și a decolat spre Turcia, unde în următoarea perioadă, până la 10 februarie, va efectua cantonamentul.

24 de jucători va avea Erik Lincar la dispoziție în Antalya, în avion urcând în prima fază doar 23 dintre ei, Ely Fernandes, unul dintre cei doi fotbaliști tocmai semnați, urmând să se alăture noilor săi coechipieri pe parcursul acestei săptămâni.

”U” Cluj va avea un lot de 24 de jucători în cantonamentul din Turcia

Echipa clasată pe locul 3 în Liga 2 după 16 etape va fi cazată la Asteria Kremlin Palace din Antalya și în acest cantonament va susține trei meciuri amicale, două dintre ele urmând a fi cu Korona Kielce (locul 3 în liga a doua din Polonia), la 5 februarie, și Kaspij Aktau (locul 8 în prima ligă din Kazakhstan), la 7 februarie.

”U” Cluj a ținut să precizeze însă că din lotul de 24 de jucători pe care se vor baza Erik Lincar și ajutoarele lui fac parte șase care sunt crescuți în academica clubului: Andrei Gorcea, Tudor Vomir, Albert Hofman, Vlad Moraru, Dragoș Jișa și Iustin Neacșu.

Comunicatul emis de ”U” Cluj înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia:

”După că s-au pregătit timp de 13 zile pe plan local, “studenții” se mută în Turcia, unde au programate trei partide amicale.

Hotelul de cinci stele Asteria Kremlin Palace din Antalya va fi casa „bianconeri-lor” pentru următoarele zece zile.

Iată lista celor 24 de fotbaliști care fac deplasarea pentru cantonamentul din Turcia:

Portari: Andrei Gorcea, Aurelian Păun, Dragoș Jișa.
Fundași: Roberto Alarcon, Costinel Gugu, Florin Ilie, Denis Ispas, Tudor Vomir, Paul Pîrvulescu, Roberto Romeo, Florinel Mitrea, Iustin Neacșu.
Mijlocași: Cristian Balgiu, Sergio Ribeiro, Vlad Moraru, Dragoș Tescan, Martin Remacle, Florian Haită, Marius Ciobanu, Nicolae Pîrvulescu.
Atacanți: Alexandru Boiciuc, Valentin Alexandru, Albert Hofman, Ely Fernandes (acesta din urmă se va alătura echipei pe parcursul săptămânii).

Erik Lincar se va baza pe un lot format din 24 de jucători, din care nu lipsesc transferurile din această iarnă, Ely Fernandes, Martin Remacle, Paul Pîrvulescu, Roberto Romeo, Florin Ilie și Aurelian Păun.

De remarcat că șase dintre cei 24 de jucători convocați sunt crescuți în Academia Universității Cluj.

Juniorii Dragoș Jișa (18 ani) și Iustin Neacșu (17 ani) au impresionat în sezonul de toamnă din Liga Elitelor, cu evoluții foarte solide ce au contribuit la primul loc ocupat de micii „studenți” în play-off-ul seriei Vest. Cei doi au fost chemați de Erik Lincar să se antreneze alături de prima echipă în această iarnă și au reușind să impresioneze la fiecare ședință de pregătire.

Transferat vara trecută de”U”, Dragoș Jișa este un portar cu potențial, cu un fizic impunător și cu reflexe foarte bune.

Iustin Neacșu este un jucător polivalent, ce poate evolua pe trei posturi: mijlocaș defensiv, fundaș stânga și fundaș central. Pe lângă calitățile defensive, Iustin s-a dovedit a fi un jucător cheie și pe faza de atac pentru echipa de juniori U19 a Universității. Constanța și capacitatea de efort l-au adus în vederile lui Erik Lincar pentru prima echipă, unde a ieșit în evidență atât la antrenamente, dar și în primul amical cu Sănătatea Cluj, când a evoluat timp de o repriză la centrul terenului.

Albert Hofman (19 ani) și Vlad Moraru (18 ani) au intrat în circuitul echipei mari încă din 2021. Albert a ieșit în evidență, fiind cel mai bun marcator al echipei în prima parte a sezonului, în timp ce Vlad a fost jucătorul care a adus un plus de prospețime în echipă și este văzut ca un mare talent.

Andrei Gorcea și Tudor Vomir au crescut de centrul de copii și juniori al Universității Cluj și au devenit deja certitudini pentru echipa noastră.

Andrei Gorcea este la al patrulea sezon alături de echipa de seniori a Universității Cluj. În total, Andrei a strâns 13 meciuri în prima parte a sezonului. A reușit să încheie șapte meciuri fără gol primit: Sănătatea Cluj vs ”U” (0-4); ”U” vs Viitorul Pandurii Târgu Jiu (1-0); Dacia Unirea Brăila vs ”U” (0-3); ”U” vs Unirea Slobozia (2-0); Ripensia Timișoara vs ”U” (0-3); ”U” – FC Brașov (1-0), CSA Steaua vs ”U” (0-1).

Tudor Vomir, revenit după perioada de împrumut de la Unirea Dej în această vară, are 6 apariții pe teren în această stagiatură și a acumulat un număr de 359 de minute de joc. A fost titular în meciurile cu Metaloglobus București (2-1) și Csikszereda (3-1), și a intrat în teren și în partidele cu Unirea Dej (3-1) și CSC Șelimbăr (4-2). În Cupa României a fost titular în ambele meciuri disputate de Universitatea, având și un gol în partida cu Sănătatea Cluj (0-4).”

  • În această iarnă, Universitatea Cluj s-a despărțit de: Carol Taub (Concordia Chiajna), Albert Voinea (CS Mioveni), Daniel Novac, Iaser Țurcan (Petrocub / Moldova), Andrei Blejdea (FC Hermannstadt), Alexandru Gîț (Unirea Dej), Charles Acolatse, George Micle (reîntors la Campionii FC Argeș), Victor Dican (FC Botoșani) și Robert Răducanu.

”U” Cluj a disputat un singur amical în cele 13 zile de pregătire efectuate pe plan local în acest an, cu Sănătatea Cluj, pe care a învins-o în weekendul trecut cu 4-1.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 01 Feb. 2022, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă