OFICIAL | Erik Lincar și-a adus la ”U” Cluj încă un jucător pe care l-a antrenat la Turris Oltul. Portarul Aurelian Păun consideră coborârea din Liga 1 în Liga 2 drept ”un pas în față” în cariera sa

Marius ANGHEL 28 Jan. 2022, 12:02 Liga 2
OFICIAL | Erik Lincar și-a adus la ”U” Cluj încă un jucător pe care l-a antrenat la Turris Oltul. Portarul Aurelian Păun consideră coborârea din Liga 1 în Liga 2 drept ”un pas în față” în cariera sa

”U” Cluj și-a anunțat oficial a patra achiziție perfectată în această iarnă. Este vorba despre portarul Aurelian Păun (20 de ani), ultima dată fost la Academica Clinceni, despre care se știa de câteva zile bune că este în negocieri cu clubul ardelean.

  • Păun mărește numărul jucătorilor pe care Erik Lincar i-a mai antrenat în cariera sa, la Turris Oltul Turnu Măgurele, și pe care i-a adus la ”U” Cluj. Denis Ispas, Florinel Mitrea, Florian Haită și Dragoș Tescan au mai rămas la club dintre cei pe care Lincar i-a mai pregătit și la formația teleormăneană.

Aurelian Păun a semnat cu ”U” Cluj după despărțirea de Academica Clinceni

Aurelian Eusebio Păun este născut la Pitești, la 5 mai 2001 și în actualul sezon a jucat în 7 meciuri la prim-divizionara Academica Clinceni. Nu a fost joc în care acesta să nu primească gol (17 a încasat), trupa ilfoveană fiind în acest campionat marea dezamăgire, situată pe ultimul loc, după ce în cel trecut a participat chiar în play-off, realizând cea mai mare performanță din istoria sa clasându-se pe locul 5. În ediția trecută a Ligii 1, Păun a apărat în două jocuri poarta Academicii.

Aurelian Păun a jucat în Liga 1 pentru Academica Clinceni în șapte meciuri în acest sezon și în două în ediția trecută. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”FC Universitatea Cluj își consolidează lotul înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya. Portarul Aurelian Păun (20 de ani) ajunge la ”U”, după ce în prima parte a sezonului a apărat în Liga 1 la Academica Clinceni.
Aurelian Păun a debutat la seniori la vârsta de 18 ani pentru Turris Turgu Măgurele. A bifat 5 meciuri în primul sezon, luptându-se pentru promovare alături de formația de la malul Dunării.
După încă o jumătate de sezon la Turris, noul goalkeeper al Universității a făcut pasul spre Liga 1, semnând cu Academica Clinceni. A strâns prezențe în play-off-ul Ligii 1, clasându-se pe locul 5 alături de ilfoveni.
În prima parte a acestei ediții de campionat, Aurelian Păun a fost utilizat în șapte partide din prima ligă.
Îi urăm bun venit şi îi dorim mult succes, aici, la Universitatea!”, a anunțat ”U” Cluj achiziționarea lui Păun.

Clubul nu anunță sub ce formă de transfer a ajuns jucătorul la Cluj-Napoca, nici durata contractului.

Managerului general Andrei Cordoș și managerului sportiv Gabriel Giurgiu le face plăcere să prezinte împreună achizițiile făcute de ”U” Cluj. Foto: Universitatea Cluj

Păun, despre trecerea din Liga 1, de la Clinceni, în Liga 2, la ”U” Cluj: ”E un pas în față în cariera mea”

În cariera sa, începută la juniori la FC Star Sport Argeș și continuată la CFR Cluj, între 2018 și 2019, Păun a mai jucat la seniori, în Liga 2, pentru Turris Oltul Turnu Măgurele, 5 meciuri în ediția 2019-2020, respectiv 4 în prima parte a sezonului 2020-2021, fiindcă în cea de-a doua a trecut la Academica Clinceni.

Păun a plecat în această iarnă de la echipa din Clinceni, cum au făcut-o majoritatea componenților lotului, din cauza marilor probleme financiare ale clubului, și a ajuns la ”U” Cluj, unde îi va avea ca adversari pentru titularizare pe Andrei Gorcea (20 ani), Dragoș Jișa (18 ani) și Alexandru Bledea (18 ani).

”E un pas în față în cariera mea. Este ceea ce visează toată lumea. Să joace cu un public minunat, cu un stadion minunat și sperăm că toate aceste lucruri vor duce la promovare la final de sezon. Aștept cu nerăbdare să joc cu publicul în spate, să ne susțină pe toată durata meciului. Îmi doresc foarte mult asta.

Am vorbit, vă dați seama, cu toată lumea (n.r. – cu foștii săi coechipieri de la Turris Oltul, acum la ”U” Cluj). Toți m-au îndrumat să vin aici. E un grup frumos și cunosc majoritatea băieților de aici. Asta m-a ajutat să aleg să vin aici. M-au luat în brațe, au fost uimiți. Nu știau chiar toți că voi ajunge acum. M-au primit bine”, au fost primele cuvinte spuse de Păun după ce a semnat cu Universitatea.

Clubul clujean susține că Aurelian Păun s-a antrenat ieri pentru prima dată alături de lotul condus de Erik Lincar. Foto: Universitatea Cluj

Patru achiziții făcute până acum de ”U” Cluj

Păun este al patrulea jucător achiziționat de ”U” Cluj în această iarnă. Primul a fost fundașul dreapta Roberto Romeo (31 de ani), ultima dată la Gaz Metan Mediaș, al doilea a fost fundașul central Florin Ilie (29 de ani), care s-a despărțit de UTA, iar, anterior, mijlocașul central belgian Martin Remacle (24 de ani) a fost împrumutat de la FC Botoșani.

Echipa ardeleană a anunțat despărțirea oficială în această iarnă de Carol Taub (Concordia Chiajna), Albert Voinea (CS Mioveni), Daniel Novac, Iaser Țurcan (Petrocub / Moldova), Andrei Blejdea (FC Hermannstadt), Alexandru Gîț, Charles Acolatse, George Micle (reîntors la Campionii FC Argeș) și Victor Dican (FC Botoșani). De la echipă a plecat și Robert Răducanu, însă clubul se abține momentan să comunice despre atacantul fost la ”FC U” Craiova.

https://www.youtube.com/watch?v=qBDKOwON_gU

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-anunta-ca-si-a-deschis-portile-catre-mediul-privat-si-are-un-prim-membru-asociat-la-club-cu-drept-de-vot-in-forurile-de-conducere-radu-constantea-19217661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-nu-doar-da-jucator-la-fc-botosani-ci-si-ia-martin-remacle-a-fost-imprumutat-la-ardeleni-dupa-ce-n-a-impresionat-in-liga-1-19217591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-a-anuntat-despartirea-de-victor-dican-si-ii-pune-in-spate-decizia-de-a-merge-la-fc-botosani-am-acceptat-la-solicitarea-expresa-a-jucatorului-club-19217545

Marius ANGHEL 28 Jan. 2022, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă