Costel Enache, concluzii din cantonamentul Universității Cluj: ”Băieții au acceptat foarte bine efortul și situația până acum.” Cum decurge integrarea în echipă a celor două achiziții

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 11:58 Liga 2
Costel Enache, concluzii din cantonamentul Universității Cluj: ”Băieții au acceptat foarte bine efortul și situația până acum.” Cum decurge integrarea în echipă a celor două achiziții

Aflată deja de o săptămână în cantonament la Mogoșoaia, Universitatea Cluj mai are câteva zile până să încheie acest stagiu de pregătire de iarnă înainte de partea a doua a sezonului Ligii 2. În cele 11 zile în care stă la baza federației, ardelenii au programate patru amicale, două dintre ele câștigându-le: 5-0 cu CS Tunari și 4-1 cu FC Voluntari 2. În Ilfov mai are de jucat cu Rapid (27 ianuarie) și Steaua (28 ianuarie).

Antrenorul Costel Enache a tras câteva concluzii despre pregătirea efectuată până acum de elevii săi. Acesta și-ar mai dori unul sau două transferuri, vorbește despre integrarea în colectiv a noilor veniți, însă spune și cum este atmosfera în cadrul echipei după aproape trei săptămâni de la reunire.

Costel Enache își mai dorește măcar două achiziții la ”U” Cluj

La capitolul achiziții, ”U” Cluj și-a adus până acum doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani). Costel Enache și-ar mai dori încă unul sau doi jucători, considerând că cele 16 etape rămase până la finalul sezonului sunt destul de multe, iar suspendările și accidentările pot apărea oricând.

”Avem nevoie de concurență pe pozițiii și să acoperim bine posturile. Campionatul e lung, terenurile sunt grele, vremea e destul de dificilă. Vor mai apărea suspendări, sper că nu și accidentări, însă noi trebuie să fim pregătiți pentru orice. Probabil că vor mai veni un jucător sau doi, însă nu depinde doar de noi”, a spus antrenorul Universității Cluj, care în acest moment, în lotul pe care îl are la dispoziție, nu are accidentați.

Daniel Novac, Andrei Mureșan și Robert Neciu nu au făcut deplasarea cu echipa, fiind nerecuperați după accidentări de anul trecut.

Acka și Chacana mai au nevoie de timp ”să ajungă și ei cu viziunea de joc aproape de ce ne dorim și noi să facem”

Despre cei doi nou-veniți în lot, mijlocașii de la Poli Iași, Enache susține că în lot s-au integrat destul de bine, însă mai au de lucrat pentru a înțelege exact viziunea sa despre joc. Antrenorul spune și cum a gândit această perioadă de pregătire relativ scurtă până la primul meci oficial din 2021, cel cu UTA, din optimile Cupei României, programat pentru ziua de 10 februarie, de la ora 17:15.

”E o integrare destul de grea și anevoioasă. Ei vin cu alte idei, cu o altă filosofie. E normal. Noi am forțat puțin lucrurile, pentru că timpul nu ne ajută foarte, foarte mult. Avem doar patru săptămâni de pregătire și trebuie să grăbim puțin desfășurarea lucrurilor pentru a fi pregătiți în vederea meciului din Cupa României și imediat apoi pentru startul din campionat. Nu am avut foarte multe antrenamente de ordin tactic. Va trebui să facem un mix între partea de acumulare fizică și tot ce avem de reglat din punct de vedere tactic, dar mai avem timp să ajungă și ei cu viziunea de joc aproape de ce ne dorim și noi să facem. E clar că sunt jucători cu calitate, fotbaliști buni și muncitori și s-au integrat foarte bine în grup. Mai rămâne să mai conturăm automatismele de joc, să-i integrăm din acest punct de vedere”, a explicat Costel Enache pentru fcucluj.ro.

”Băieții sunt conștienți că perioada asta e una dificilă, dar au acceptat foarte bine efortul și situația până acum”

Antrenorul ”studenților” spune, totodată, că atmosfera din cadrul echipei ”este destul de bună”.

”E o perioadă destul de grea. Antrenamentele se succed rapid, aproape în toate zilele am avut câte două ședințe de pregătire, iar în celelalte zile jocuri. E mult de muncă, iar volumul efortului e foarte ridicat. E absolut normal și știm cu toții lucrum acesta. Băieții sunt conștienți că perioada asta e una dificilă, dar au acceptat foarte bine efortul și situația până acum. Există oboseală, e absolut normală în perioadele acestea de acumulare, însă lucrurile se desfășoară destul de bine”, a mai spus Costel Enache.

În acest sezon de Liga 2, din care au trecut 15 etape, ”U” Cluj ocupă locul 6 în clasament, ultimul care asigură la finalul sezonului regular accederea în play-off-ul de promovare. Echipa are 23 de puncte acumulate în 14 meciuri.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oferta-face-diferenta-u-cluj-il-poate-trimite-pe-gabriel-tamas-in-liga-1-in-schimbul-unei-propuneri-tentante-ultimul-club-care-si-a-anuntat-intentia-transferului-si-reactia-lui-da-19166521

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-jocul-de-deschidere-are-sanse-mari-sa-nu-se-dispute-farul-si-u-cluj-au-meciurile-in-ziua-derby-ului-dinamo-fcsb-19166434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-amical-tot-cu-cinci-goluri-insa-de-aceasta-data-a-si-primit-ardelenii-au-trei-victorii-in-tot-atatea-teste-disputate-in-2021-19166343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă