”U” Cluj continuă transferurile de efect și a mai adus doi fotbaliști din Liga 1. Au semnat Ely Fernandes și Paul Pîrvulescu, dar a plecat Robert Răducanu | OFICIAL

Răzvan STÎNGĂ 31 Jan. 2022, 16:08 Liga 2
”U” Cluj continuă transferurile de efect și a mai adus doi fotbaliști din Liga 1. Au semnat Ely Fernandes și Paul Pîrvulescu, dar a plecat Robert Răducanu | OFICIAL

Încă două transferuri de efect făcute de Universitatea Cluj, ambele anunțate oficial astăzi, 31 ianuarie 2022. Și de această dată, la fel ca toate precedentele achiziții făcute în 2022, ardelenii au adus fotbaliști din Liga 1, acolo unde speră să promoveze în sfârșit în această vară.

De data aceasta, ”studenții” au anunțat venirile lui Ely Fernandes (31 de ani), ultima dată sub contract cu Farul, și Paul Pîrvulescu (33 de ani), plecat de la Academica Clinceni.

Ely Fernandes a semnat cu ”U” Cluj

Extrema are experiență în fotbalul nostru, întrucât acum, odată cu venirea la Universitatea Cluj, a ajuns la al treilea club din România. Înainte de Farul, fotbalistul din Insulele Capului Verde a mai jucat pentru Gaz Metan Mediaș, în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2020.

În acest sezon, în prima parte a campionatului Ligii 1, Ely Fernandes a jucat în nouă meciuri, dar nu a reușit să marcheze. De la venirea în România, a adunat peste 100 de meciuri în prima ligă și a marcat 10 goluri.

”FC Universitatea Cluj își întărește compartimentul ofensiv cu un jucător care a strâns 100 de meciuri în prima ligă. Extrema stânga Ely Fernandes (31 de ani) a fost transferat definitiv de U, după ce în prima parte a sezonului a evoluat pentru Farul Constanța.

Primul contact cu fotbalul profesionist

Născut în capitala insulelor Capului Verde, la Tarrafal, Ely Fernandes a ajuns în Portugalia pentru studii, însă nu a uitat niciodată de marea sa pasiune, fotbalul. Și-a încercat norocul la Sport Lisabona & Marinha, un club din diviziile inferioare ale Portugaliei.

Pasul spre liga secundă

După ce a trecut pe la cluburi mai mici din Portugalia, precum Marinhense, Infesta sau CD Fatima, potențialul lui Ely Fernandes a fost sesizat de către Gil Vincente, echipă din prima ligă, care l-a achiziționat la începutul sezonului 2013 – 2014. A fost împrumutat însă în Liga Sabseg (al doilea eșalon din Portugalia) la Oliveirense. A devenit un om important pentru formația din orașul Oliveira de Azemeis. A jucat în 32 de meciuri, marcând de trei ori în acel prim sezon.

În sezonul 2014 – 2015 a rămas în liga a II-a portugheză, însă a schimbat tabăra, semnând cu Santa Clara. A continuat seria evoluțiilor solide din sezonul precedent, aici bifând 31 de meciuri și două goluri.

Mutarea în fotbalul românesc

În ianuarie 2018, Ely Fernandes era transferat de Gaz Metan Mediaș de la Pinhalnovense și a avut un impact imediat în jocul medieșenilor. În prima jumătate de sezon, Ely Fernandes a bifat 14 meciuri, a marcat patru goluri și a reușit să ofere patru pase decisive.

A evoluat timp de două sezoane și jumătate pentru Gaz Metan, timp în care a bifat 75 de meciuri, marcând 8 goluri și oferind 7 assist-uri. În sezonul 2019 – 2020 a ajuns în play-off-ul primei ligi.

În octombrie 2020, Ely Fernandes a semnat cu Farul Constanța. Pentru marinari, Ely a strâns 30 de prezențe, reușind să înscrie două goluri.

Bine ai venit la U, Ely Fernandes!”, îl prezintă ”U” Cluj pe Ely Fernandes.

Paul Pîrvulescu s-a despărțit de Academica Clinceni și a semnat cu ”U” Cluj

Paul Ovidiu Pîrvulescu, fundaș sau mijlocaș de bandă, a jucat la Academica Clinceni în ultimii trei ani de zile, perioadă în care a promovat cu echipa în Liga 1, în 2019, și a avut evoluții constante pentru ilfoveni în primul eșalon. În actualul sezon a prins 14 meciuri, 13 ca titular, a totalizat 1123 de minute și s-a despărțit în această iarnă de Academica, aflată într-o situație dificilă din punct de vedere financiar.

În cariera sa, jucătorul originar din Mediaș are o mulțime de echipe pentru care a jucat: Gaz Metan Mediaș (în două rânduri), FCSB, Viitorul Constanța, FC Voluntari, ASA târgu Mureș, Sankt Polten, St. Pölten II (ultimele două din Austria), Wisla Plock (Polonia), Poli Iași și Academica Clinceni.

”FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor pentru a doua parte a sezonului. Cel mai nou nume venit în tabăra „studenților” este Paul Pîrvulescu (33 de ani), un fundaș stânga cu o vastă experiență la nivel de Liga 1, care a reușit să câștige de trei ori titlul în România.

Noul jucător al Universității este unul dintre cei mai titrați jucători activi din România, cu trei titluri de campion și cu o Super Cupă a României. Paul Pîrvulescu are 195 de meciuri jucate la nivel de Liga 1 și 13 partide în cupele europene. Pe lângă experiența din fotbalul românesc, fundașul stânga a mai evoluat în campionate tari din Europa, precum Bundesliga (Austria) și Ekstraklasa (Polonia).

Primii pași în fotbal

Paul Pîrvulescu a fost crescut de centrul de copii și juniori al clubului Gaz Metan Mediaș, formație pentru care a evoluat în perioada 2006 – 2012. Alături de medieșeni a debutat în competițiile europene în sezonul 2011-2012, ajungând până în play-off-ul Europa League. Evoluțiile foarte bune și calitățile în joc i-au adus un transfer la FCSB în ianuarie 2012.

Trei titluri de campion

S-a impus ca titular încă din primele meciuri la formația bucureșteană, alături de care încheia pe locul trei în Liga 1.

Pentru Paul Pîrvulescu au urmat trei sezoane la cel mai înalt nivel alături de FCSB , câștigând trei titluri consecutive de campion (2012 – 2013, 2013 – 2014, 2014 – 2015). În vitrina noului jucător al Universității Cluj se află și o Super Cupă a României câștigată în 2013.

Performanță la nivel european

A strâns cinci prezențe la nivel european în sezonul 2012 – 2013, având un rol important în meciul câștigat de bucureșteni acasă cu Ajax Amsterdam, victorie care a adus calificarea în optimile Europa League. În următorul an a evoluat în grupele UEFA Champions League, fiind integralist în duelul dintre FCSB și Chelsea.

Om de bază în Austria

După ce a jucat sub formă de împrumut la Viitorul Constanța, FC Voluntari și ASA Târgu Mureș, Paul Pîrvulescu a fost cedat de FCSB la echipa austriacă SKN St. Pölten. Mutarea din vara anului 2016 s-a dovedit benefică pentru jucătorul medieșean, care a fost titular de drept în apărarea formației austriece, bifând 20 de partide în Bundesliga.

Revenirea în România

Începutul sezonului 2017 – 2018 a venit cu un transfer la Wisla Plock în Polonia, dar a revenit în România după jumătate de an pentru a pune umărul la salvarea de la retrogradare a echipei care l-a lansat în fotbal, Gaz Metan Mediaș.

Promovarea la Liga 1

În următorul an, Paul Pîrvulescu a făcut pasul spre Liga a II-a semnând cu Academica Clinceni. La finalul sezonului 2018 – 2019 a promovat în Liga 1 și a jucat pentru echipa ilfoveană până în prezent (67 de meciuri și un gol marcat).

Bine ai venit la “U”, Paul Pîrvulescu!”, a comunicat ”U” Cluj despre aducerea lui Paul Pîrvulescu.

Roberto Romeo (31 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (29 de ani, ex UTA), Martin Remacle (24 de ani, împrumutat de la FC Botoșani) și Aurelian Păun (20 de ani, ex Academica Clinceni) sunt celelalte veniri anunțate de echipa lui Erik Lincar în această campanie de transferuri.

Robert Răducanu s-a despărțit de ”U” Cluj, care ajunge la 10 rezilieri

În același timp, Universitatea Cluj a anunțat și plecarea lui Robert Răducanu, intuită de ceva timp. Ardelenii au precizat în comunicatul despărțitii că înțelegerea a fost încheiată de comun acord.

Răducanu semnase cu ”U” Cluj după ce campionatul începuse, după despărțirea de ”FC U” Craiova, iar pentru ardeleni a apucat să joace în șase meciuri în Liga 2, doar 146 de minute, fiindcă doar într-unul a început ca titular.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului pe cale amiabilă cu jucătorul Robert Răducanu.

Robert Răducanu s-a alăturat echipei noastre la finalul verii și a strâns cinci apariții în teren în tricoul alb-negru. A debutat în meciul câștigat de U cu 2-0 împotriva formației Unirea Slobozia, bifând apoi minute în duelurile cu Unirea Dej (3-1), Comunal Șelimbăr (2-4), CSA Steaua (1-0) și Petrolul Ploiești (0-1).

Clubul nostru îi urează succes în carieră!”, sună anunțul clujenilor.

Înainte să se despartă de Robert Răducanu, Universitatea Cluj a mai încetat contractele cu Carol Taub (Concordia Chiajna), Albert Voinea (CS Mioveni), Daniel Novac, Iaser Țurcan (Petrocub / Moldova), Andrei Blejdea (FC Hermannstadt), Alexandru Gîț, Charles Acolatse, George Micle (reîntors la Campionii FC Argeș) și Victor Dican (FC Botoșani).

Foto: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-se-faulteaza-singura-plecarea-lui-victor-dican-a-nascut-din-nou-reactii-diferite-ale-clubului-erik-lincar-a-anulat-comunicatul-oficial-19218041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-n-a-avut-emotii-cu-sanatatea-cluj-in-primul-amical-al-perioadei-de-pregatire-erik-lincar-a-rulat-tot-lotul-dar-studentii-tot-au-castigat-la-scor-19217767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intariri-serioase-pentru-claudiu-niculescu-concordia-chiajna-a-transferat-un-fost-fundas-de-la-u-cluj-si-a-adus-in-teste-doi-jucatori-printre-care-paul-batin-atacantul-a-reusit-du-19217687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-anunta-ca-si-a-deschis-portile-catre-mediul-privat-si-are-un-prim-membru-asociat-la-club-cu-drept-de-vot-in-forurile-de-conducere-radu-constantea-19217661

Răzvan STÎNGĂ 31 Jan. 2022, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă