”U” Cluj nu doar dă jucător la FC Botoșani, ci și ia! Martin Remacle a fost împrumutat la ardeleni după ce n-a impresionat în Liga 1

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 18:31 Liga 2
”U” Cluj nu doar dă jucător la FC Botoșani, ci și ia! Martin Remacle a fost împrumutat la ardeleni după ce n-a impresionat în Liga 1

”U” Cluj l-a cedat pe Victor Dican (21 de ani) la FC Botoșani, însă, pe lângă banii încasați și procentele păstrate la un viitor transfer al tânărului fotbalist, și-a adus de la echipa moldoveană din Liga 1 și un jucător. Este vorba despre mijlocașul central belgian Martin Remacle (24 de ani).

Martin Remacle, împrumutat de FC Botoșani la ”U” Cluj

Martin Christophe Jannick Remacle, adus în România de Pandurii Târgu Jiu, în Liga 2, achiziționat apoi de FC Voluntari și plecat ulterior la FC Botoșani, a fost împrumutat la Universitatea Cluj.

Remacle a jucat la Standard Liege (3 meciuri), a trecut pe la FC Torino, fără să joace, s-a întors în Belgia la URSL Vise, unde a prins alte trei partide, iar în vara anului 2020 a ajuns în România, la Pandurii Târgu Jiu, unde a atras atenția în cele 13 meciuri disputate în eșalonul secund, în care a înscris 4 goluri. Trecere în Liga 1 nu a fost o opțiune prea bună pentru belgian, fiindcă la FC Voluntari a jucat 154 de minute în 6 meciuri. În vara anului 2021 a trecut la FC Botoșani, unde în acest sezon a prins doar 46 de minute în 2 jocuri.

Acum revine în Liga 2, la ”U” Cluj.

Martin Christophe Y Remacle si Razvan Constantin Oaida in meciul de fotbal dintre FC Botosani si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, joi 15 iulie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu FC Botoșani pentru împrumutul jucătorului belgian Martin Remacle (24 de ani). Fostul internațional de tineret al Belgiei evolueză pe poziția de mijlocaș central.

Debut la 18 ani pentru Standard Liege

Martin Remacle a făcut primii pași în fotbal la Standard Liege. La 19 ani a debutat la nivel de seniori la cel mai înalt nivel, într-un meci de campionat al celor de la Standard Liege cu KV Kortrijk.

În 2017 a făcut pasul spre Italia, semnând cu FC Torino, evoluând pentru formația „Primavera” a clubului din nordul peninsulei. Un an mai târziu a ajuns în Cipru la Ayia Napa, bifând 26 de meciuri și două goluri pentru echipa care evolua în a doua ligă cipriotă.

Pandurii Târgu Jiu, prima provocare din România

A revenit în Belgia la URSL Visé, după care a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu. A fost cel mai bun jucător al gorjenilor în prima parte asezonului 2020 – 2021, marcând de patru ori în cele 13 partide în care a fost utilizat.

Pasul spre Liga 1

Evoluțiile bune i-au adus o mutare în Liga 1 la FC Voluntari. Pentru ilfoveni a jucat în șapte partide pe finalul stagiunii precedente. La începutul acestui campionat, Martin Remacle a ajuns la FC Botoșani.

La nivel de echipă națională, Martin Remacle a strâns prezențe pentru naționalele U17, U18 și U19 ale Belgiei.

Bun venit la ”U”, Martin Remacle!”, sună comunicatul clubului ”U” Cluj.

Al treilea transfer făcut de ”U” Cluj

Remacle este al treilea jucători achiziționat de ”U” Cluj în această iarnă. Primul a fost fundașul dreapta Roberto Romeo (31 de ani), ultima dată la Gaz Metan Mediaș, iar al doilea a fost fundașul central Florin Ilie (29 de ani), care s-a despărțit de UTA.

Echipa ardeleană a anunțat despărțirea oficială în această iarnă de Carol Taub, Albert Voinea (CS Mioveni), Daniel Novac, Iaser Țurcan (Petrocub / Moldova), Andrei Blejdea (FC Hermannstadt), Alexandru Gîț, Charles Acolatse, George Micle (reîntors la Campionii FC Argeș) și Victor Dican (FC Botoșani). De la echipă a plecat și Robert Răducanu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-a-anuntat-despartirea-de-victor-dican-si-ii-pune-in-spate-decizia-de-a-merge-la-fc-botosani-am-acceptat-la-solicitarea-expresa-a-jucatorului-club-19217545

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-vrea-o-promovare-in-liga-1-si-cu-u-cluj-doar-cu-gandul-acesta-am-venit-primele-declaratii-ale-fundasului-dupa-mutarea-sub-comanda-lui-erik-lincar-19217335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-a-doua-achizitie-perfectata-de-u-cluj-fundasul-care-in-acest-sezon-aproape-ca-n-a-existat-la-uta-e-prezentat-de-noua-sa-echipa-drept-un-turn-de-control-in-cent-19217197

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă