A reziliat cu ”U” Cluj, dar rămâne în cursa pentru promovare. Andrei Blejdea a semnat cu FC Hermannstadt și devine rivalul ”studenților”

Andrei PASCU 10 Jan. 2022, 19:03 Liga 2
A reziliat cu ”U” Cluj, dar rămâne în cursa pentru promovare. Andrei Blejdea a semnat cu FC Hermannstadt și devine rivalul ”studenților”

Plecat de la Universitatea Cluj, Andrei Blejdea va continua în Liga 2, ba chiar și în lupta pentru promovarea în prima divizie. Atacantul de 25 de ani a ajuns la un acord cu FC Hermannstadt, care l-a prezentat oficial pe pagina de Facebook, luni, 10 ianuarie, dar nu precizează și durata contractuală.

Clubul avea în plan să aducă un atacant, lucru recunoscut și de antrenorul Marius Măldărășanu, cum de altfel au intenționat și intenționează mai multe formații din divizia a doua. Jucătorii de atac au fost și sunt la mare căutare pentru cluburi, în actuala pauză competițională.

Andrei Blejdea a semnat cu FC Hermannstadt! 

Blejdea a părăsit prematur Universitatea Cluj, dar asta pentru că nu a oferit satisfacție. Practic, atacantul a jucat în toate meciurile din prima parte a campionatului Ligii a 2-a, 16, marcând doar două goluri. Din cele 16 apariții, de opt ori a făcut parte din echipa de start și de opt ori a fost introdus pe parcursul meciurilor.

Atacantul speră ca acum să dea un randament mai bun și să pună umărul la promovarea sibienilor în Liga 1.

Andrei Blejdea este primul fotbalist transferat de FCH în pauza competițională a sezonului 2021-2022/ Liga 2. Acesta a semnat cu noi din postura de jucător liber de contract, ultima echipă pentru care a evoluat fiind Universitatea Cluj-Napoca. În prima parte a acestui campionat, pentru U Cluj, Andrei a marcat de trei ori și a oferit 5 pase de gol în 16 meciuri disputate în toate competițiile. Pe C.V.-ul său se mai regăsesc echipe ca Dinamo București, F.C.Argeș, Pandurii Tg.Jiu, Academica Clinceni, NK Domzale (Slovenia), Zarica Kranj (Slovenia), Braunschweig (Germania) și F.C.Will 1900 (Elveția).

Tânărul în vârstă de 25 de ani este cotat la suma de 125.000 euro pe siteurile de specialitate și poate evolua ca mijlocaș lateral pe ambele părți ale terenului, dar și în ofensivă – vârf de atac sau mijlocaș ofensiv.

Îi dorim mult succes lui Andrei și avem încredere că ne va ajuta în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”, l-a prezentat FC Hermannstadt pe Andrei Blejdea.

Imediat după ce formația lui Marius Măldărășanu a anunțat transferul, atacantul de 25 de ani a postat și un scurt mesaj pe pagina personală de Facebook: ”Un nou capitol, din suflet îmi doresc sa fie cât mai longeviv!”.

FC Hermannstadt a cedat patru fotbaliști. Venirea lui Andrei Blejdea e prima  

Chiar dacă Marius Măldărășanu preciza la final de an precedent că FC Hermannstadt nu va face prea multe schimbări de lot, asta nu s-a întâmplat, pentru că sibienii au renunțat, deja, la patru jucători: Lucian Buzan (22 de ani), Andrei Sîntean (22 de ani), Andrei Lungu (32 de ani), cât și Alexandru Vodă (23 de ani). Acesta din urmă e plecat sub formă de împrumut la CS Comunal Șelimbăr.

Venirea lui Andrei Blejdea nu va fi ultima la trupa din Sibiu. Deși clubul nu a anunțat deocamdată nimic cu privire la negocierile sau aducerea lui Daniel Paraschiv (22 de ani), Liga2.ro a anunțat în exclusivitate că FC Voluntari este foarte aproape să îl cedeze sub formă de împrumut.

Un alt atacant care poate semna cu FC Hermannstadt este Ioan Hora (33 de ani), care a ajuns la un acord pentru rezilierea contractuală cu UTA.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-marius-maldarasanu-despre-ce-a-realizat-pana-acum-la-fc-hermannstadt-si-ce-va-urma-sunt-destul-de-multumit-avand-in-vedere-ca-am-construit-o-noua-echipa-de-abia-astept-sa-jucam-19215801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-si-ingrijorarea-care-l-apasa-inainte-de-reluarea-ligii-a-2-a-multi-fotbalisti-nu-inteleg-asta-antrenorul-hermannstadtului-atent-in-lupta-pentru-promovare-19215745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

 

 

Andrei PASCU 10 Jan. 2022, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă