Unirea Dej, la prima achiziție din pauza de iarnă! Dragoș Militaru l-a convins pe Alexandru Gîț să semneze. Durata contractuală și prima reacție a fundașului

Andrei PASCU 31 Jan. 2022, 18:30 Liga 2
Unirea Dej, la prima achiziție din pauza de iarnă! Dragoș Militaru l-a convins pe Alexandru Gîț să semneze. Durata contractuală și prima reacție a fundașului

Transfer important făcut de Unirea Dej. Prima achiziție a iernii este una bună, ținând cont de faptul că echipa promovată în Liga 2 la finalul sezonului trecut a ajuns la un acord cu fundașul lateral Alexandru Gîț (24 de ani), rămas liber de contract la începutul anului, după despărțirea de ”U” Cluj.

Alexandru Gîț, prima achiziție a iernii a Unirii Dej 

Alexandru Gîț a jucat destul de des pentru Universitatea Cluj în Liga 2, în acest sezon. A prins 13 meciuri, iar în 11 dintre ele a fost titular. Sezonul trecut, fundașul a jucat pentru U Craiova 1948 SA, iar înainte a mai fost legitimat la SCM Gloria Buzău, Sportul Snagov, Dacia Unirea Brăila sau Sănătatea Cluj.

Unirea Dej a anunțat că înțelegerea cu Alexandru Gîț este valabilă un sezon și jumătate, până în vara anului 2023.

Originar din Timișoara, Alexandru a făcut primii pași în fotbal la LPS Banatul, iar apoi a jucat pentru Sănătatea Cluj, Performanța Ighiu și Unirea Jucu.

Fundașul în vârstă de 24 de ani are peste 80 de meciuri în Liga 2, evoluând pentru Sportul Snagov, FC U Craiova 1948, Gloria Buzău, Dacia Unirea Brăila și Universitatea Cluj. În prima parte a acestui sezon a îmbrăcat tricoul clujenilor.

Alexandru – care a semnat un contract valabil un an și jumătate – s-a alăturat deja lotului condus de Dragoș Militaru și i-a cunoscut pe noii săi colegi.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și mult succes, Alexandru!”, se arată în comunicatul Unirii Dej.

În aceeași zi în care a fost făcută publică venirea lui Alexandru Gîț, luni, 31 ianuarie, Unirea Dej a renunțat la Alexandru Papp. La finalul anului trecut, clubul a reziliat contractul și cu Alexandru Blaj.

Dragoș Militaru a contribuit la decizia lui Alexandru Gîț, de a veni la Unirea Dej

Decizia lui Alexandru Gîț, de a veni la Unirea Dej, a fost influențată, în foarte mare măsură, și de faptul că îl cunoaște pe antrenorul Dragoș Militaru. Cei doi se știu de mai mulți ani, de când ”principalul” dejenilor făcea primii pași în antrenorat.

(N.r. – De ce ai ales Unirea Dej?) ”M-a convins în primul rând «mister», ne cunoaștem de mult timp, de când eu eram copil și el la începutul antrenoratului. M-a convins și grupul care e aici, un grup de tineri. Acestea sunt lucrurile care m-au făcut, în primul rând, să aleg Unirea Dej.

(N.r. – Cum ți se par noii colegi?) Foarte talentați, foarte dornici de performanță, am făcut câteva antrenamente împreună și atmosfera e foarte bună. E liniște, e voie bună și asta contează mult pentru viitorul echipei.

Sper să fiu sănătos, să mă pregătesc zilnic, să îmi aduc aportul când e nevoie de mine și să ajut cât pot de bine. Să facem performanțe împreună. Sunt un jucător muncitor, ambițios și un jucător de echipă.

(N.r. – Despre fanii Unirii Dej) I-am văzut la câteva meciuri, i-am văzut în tribune, am văzut că sunt foarte activi și acesta e un lucru bun și pentru echipă, și pentru oraș. S-a făcut o emulație în jurul echipei și lumea vine la stadion. Sper să vină alături de noi, să ne susțină în continuare și abia aștept să ne bucurăm împreună după victorii”, a spus noul fundaș al Unirii Dej.

Alexandru Gîț va debuta, foarte probabil, pentru Unirea Dej, în amicalul cu formația de Liga 3 Sănătatea Cluj, de marți, 1 februarie, de la Iclod.

Foto: Unirea Dej
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-din-2022-pentru-unirea-dej-a-trecut-clar-de-sticla-ariesul-turda-intr-un-amical-disputat-la-iclod-19217870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-inceput-cantonamentul-cu-acelasi-numar-de-jucatori-pe-care-i-a-avut-si-la-reunire-19217454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-invins-la-limita-unirea-dej-intr-un-amical-disputat-la-floresti-concluziile-trase-de-marius-maldarasanu-si-dragos-militaru-si-primele-declaratii-ale-lui-gabriel-serban-in-tricoul-si-19217180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-poate-face-performanta-si-cu-bani-putini-unirea-dej-a-intrecut-toate-asteptarile-cu-un-buget-bunicel-de-liga-3-19216482

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 31 Jan. 2022, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă