Destinație surpriză pentru Albert Voinea după despărțirea de ”U” Cluj! Atacantul a semnat cu o echipă din Liga 1

Marius ANGHEL 06 Jan. 2022, 18:12 Liga 2
Destinație surpriză pentru Albert Voinea după despărțirea de ”U” Cluj! Atacantul a semnat cu o echipă din Liga 1

Albert Voinea (29 de ani) și-a găsit rapid o nouă echipă după despărțirea de Universitatea Cluj. Atacantul tras pe linie moartă de Erik Lincar după doar câteva jocuri din acest sezon surprinde cu noua sa destinație. A semnat cu CS Mioveni și revine în Liga 1, acolo unde a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu (2011) și UTA (2021).

Albert Voinea s-a despărțit de ”U” Cluj și a semnat cu CS Mioveni

Voinea a semnat cu ”U” Cluj la începutul actualului sezon de Liga 2, unde a fost luat de Erik Lincar, cu care a mai colaborat în trecut, însă nu a apucat să joace pentru mult pentru noua sa echipă. După ce a fost utilizat în primele șase etape de Liga 2 (cu Poli Timișoara, FC Buzău, Unirea Constanța, Poli Iași, Metaloglobus și FK Miercurea Ciuc), în trei dintre ele ca titular (cu FC Buzău, Unirea Constanța și Poli Iași) și a marcat un gol (cu FC Buzău, scor 1-0), a fost exclus din lot. În plus, a evoluat și în cele două meciuri din Cupa României, cu Sănătatea Cluj și CA Oradea, fără să înscrie în acestea.

Despărțirea oficială de clujeni s-a produs abia la începutul acestui an, când Universitatea a anunțat rezilierea contractului lui, dar și a altor șapte jucători: Daniel Novac, Iaser Țurcan, Andrei Blejdea, Carol Taub, Alexandru Gîț, Charles Acolatse și George Micle.

Ca și în cazul trecerii sale la UTA, în Liga 1, chiar dacă nu a avut evoluții remarcabile la Turris Oltul, și transferul său la CS Mioveni, tot în prima ligă, după un sezon de coșmar la ”U” Cluj, este surprinzătoare.

Albert Voinea este primul transfer perfectat de CS Mioveni pentru partea a doua a sezonului de Liga 1, clubul încă nu l-a prezentat, însă a făcut-o impresarul său, Bogdan Apostu, care ne-a comunicat că jucătorul a semnat un contract pe un an și 5 luni cu argeșenii.

  • Voinea a mai evoluat în cariera sa în nouă meciuri de Liga 1, două pentru Pandurii Târgu Jiu, în 2011, în care a strâns 11 minute, și șapte pentru UTA, în 2021, în care a adunat doar 159 de minute. De-a lungul carierei sale de seniori a mai jucat în Liga 2 sau Liga 3 pentru echipele Gloria Bistrița, Damila Măciuca, U Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, ACS Șirineasa, CNS Cetate Deva, CSC Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și Turris Oltul Turnu Măgurele.

CS Mioveni se află în cantonament la Mogoșoaia

Albert Voinea s-a alăturat lotului echipei CS Mioveni de astăzi, în cantonamentul de la Mogoșoaia, acolo unde trupa lui Alexandru Pelici a început chiar azi pregătirea.

Voinea se va lupta pentru un post de titularizare în atacul echipei CS Mioveni cu Bogdan Rusu, căpitanul și golgheterul argeșenilor, Ștefan Blănaru sau Alexandru Buziuc.

CS Mioveni stă în cantonament la Mogoșoaia pentru o perioadă de 10 zile, în care are programate și trei amicale: cu Campionii FC Argeș (8 ianuarie), Dinamo (12 ianuarie) și FCSB (15 ianuarie).

”Încercăm să găsim soluții pentru pozițiile care ne interesează. Dar așa cum am mai spus-o, ne interesează să vină jucători de caracter care să înțeleagă că CS Mioveni este un grup, în primul rând, și că grupul e mai presus de orice individ în parte. Sper să găsim acești jucători, care să înțeleagă lucrul acesta și să aibă valoare, care să crească valoarea echipei”, a spus Pelici, care l-a mai antrenat pe Albert Voinea la CSM Râmnicu Vâlcea și Ripensia Timișoara.

”Vor pleca trei-patru jucători și vor veni alți patru… Vrem să aducem un jucător de bandă, un fundaș, un mijlocaș și un atacant. Ne așteaptă un retur dificil, dar sperăm să rămânem în afara locurilor care retrogradează”, a spus și președintele Dumitru Olteanu.

CS Mioveni s-a reunit marți cu 21 de jucători, printre noutăți fiind și atacantul Tiberiu Coman, revenit la echipă după o primă parte a sezonului fără niciun meci jucat la Campionii FC Argeș. Coman a jucat la CS Mioveni în 3 meciuri în ediția 2020-2021 a Ligii 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-oficializat-cele-sapte-plecari-le-multumim-pentru-munca-depusa-si-le-dorim-succes-in-viitor-carol-taub-era-cel-mai-longeviv-s-a-despartit-de-st-19215241

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-decis-si-va-face-cantonamentul-in-turcia-in-total-va-disputa-sase-meciuri-amicale-cinci-adversari-au-fost-stabiliti-19215483

Marius ANGHEL 06 Jan. 2022, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă