SSU Poli s-a impus în fața Ripensiei la ultima repetiție înainte de începerea ”balului”. Concluziile lui Dorin Toma și Cosmin Petruescu. La alb-violeți a ajuns încă un fost rapidist, Octavian Ursu

Anda DELIU 24 Jul. 2021, 16:44 Liga 2

SSU Poli s-a impus cu 2-0 în amicalul jucat cu Ripensia pe arena Electrica, sâmbătă dimineața. Partida a reprezentat pentru ambele echipe ultimul test înainte de debutul în noul sezon de Liga 2.

Rezultatul a fost concludent referitor la experiența și numele celor din trupa lui Dorin Toma, în concordanță cu deja veșnicele experimente cu tineri sau străini necunoscuți făcute de Ripensia.

Poli a ajuns deja la al patrulea jucător fost rapidist adus, deoarece și Octavian Ursu a revenit la echipa unde a mai jucat acum câteva sezoane.

Octavian Ursu a revenit la Timișoara, Benzar încă n-a ajuns să se alăture echipei. Atât SSU Poli, cât și Ripensia au mai mulți accidentați

Ursu a jucat la alb-violeți fără să facă vreun antrenament cu echipa. În schimb, nu a jucat Daniel Benzar, care va veni abia de luni între noii săi colegi. La Poli nu au jucat nici Serediuc și Bocșan, care sunt ușor accidentați, iar Scutaru a părăsit și el terenul destul de rapid, după o lovitură.

Nici la Ripensia nu e situația roz din punct de vedere al accidentărilor, deoarece Mosoarcă, Ernest, Vasluian și Pădurariu nu au jucat din pricina accidentărilor.

În minutul 32, Denis Radu a marcat cu un șut din colțul careului mare, după un contraatac. La finalul primei reprize, Ioan Mera a stabilit scorul final, 2-0, cu capul, după o lovitură liberă bătută de Ignea.

Dorin Toma mai așteaptă transferuri, și după cel al lui Ursu

Revenind la Ursu, el a și fost prezentat oficial după finalul meciului. Jucătorul cu profil ofensiv a ajuns la 26 de ani a mai jucat la Poli acum două sezoane. În cariera sa a trecut pe la ”U” Cluj, Unirea Slobozia, ACS Berceni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, Poli, UTA și Rapid.

După Devenish-Meares, Oanea și Daniel Benzar, e al patrulea fost rapidist care ajunge în această vară la SSU Poli.

”A venit, a intrat. Ne bucurăm de transferul lui. Ne bucurăm și de transferul lui Daniel, îl așteptăm luni. (n.r. – întrebat dacă există o filieră a transferurile din Giulești). Așa s-a nimerit. Nu este nicio legătură. Am discutat și cu alți jucători. Cu unii am ajuns la o înțelegere, cu unii nu. Mai așteptăm unul-doi jucători, dar nu cred că vor fi rapidiști. Mai așteptăm un juniori și un mijlocaș central defensiv”, a spus Dorin Toma.

Ripensia Timișoara: I. Rus – Morariu, Rogac, Lalic, Fridrich – Coulibaly, V. Macrițchii – Piftor, Mih. Ene, Rotea – Sokovic
Rezerve: Lupu – A. Macrițchii, Țieranu, Gladun, Stoi, Vidrăsan, Stoica, Taras, Mitrov, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

SSU Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, D. Radu, R. Rus, Zaluschi, Bîrnoi
Rezerve: Devenish-Meares – Oct. Ursu, Oanea, Moțiu, C. Jurj, D. Andrei, Hațegan, Ehling, A. Manea
Antrenor: Dorin Toma

Cosmin Petruescu nu e îngrijorat

Cosmin Petruescu a precizat că problema echipei e integrarea transferurilor din vara aceasta.

”Un test binevenit, în compania unei echipe foarte bune de Liga 2. Un test pe teren propriu, am văzut exact unde suntem din toate punctele de vedere. Sperăm ca în săptămâna care urmează, până la jocul cu Călărașiul, să găsim soluțiile tactice cele mai potrivite, pentru ca sâmbăta viitoare la ora asta să avem o altă stare de spirit. Politehnica s-a așezat foarte bine pe două linii, a jucat foarte bine carte contraatacului. Au fost periculoși la faze fixe, ceea ce știam. Din păcate, nu am reușit să-i desfacem. Am fost foarte lenți pe constrcuție, previzibil de multe ori, am făcut atingeri în plus, și asta ne-a costat. Am avut și noi momente bune de joc, dar mi-aș dori o mai mare constanță pe tot parcursul jocului. Din păcate am avut doar anumie sclipiri, anumite momente. Va trebui să fim mai constanți în joc. Nu sunt îngrijorat, sunt realist, pentru că știu ce avem de făcut în săptămâan viitoare. Pe faza de atac trebui să fim mai rapizi, să construim un mai repede, să făm mai repede durmul la minge. Mi-aș dori o dinamică, o circulație mai bună de minge, de jucătroi. A fost și căldura foarte mare, cum sunt convins că va fi și săptămâna viitoare. Din punctul meu de vedere, transferurile s-au încheiat. Trebuie să muncim pentru a-i aduce pe toți la același nivel fizic și să îi aducem la nivel tactic pe cei nou-veniți acum. Sunt jucători tineri, talentați, dar e nevoie de integrarea lor”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Dorin Toma, din nou realist la declarații

Deși Poli are câteva nume interesante, Dorin Toma a punctat că la început va fi greu pentru echipă, pentru transferurile au venit târziu.

”Am arătat mai bine decât în celelalte jocuri. Dar mai avem unele lucruri de pus la punct. Mai avem de integrat jucători în lotul nostru, care o să ajungă, unii au ajuns astăzi, alții vor ajunge luni. Încet-încet, trebuie să legăm relațiile de joc, reperele de joc, ca să arătăm cât mai bine la prima etapă sau la primele etape. Mi se pare mai greu decât anul trecut. Avem și un program mai greu decât cel de anul trecut. Sunt echipe care s-au întărit foarte mult și mult mai repde decât noi. Nu este totuna să ai toți jucătorii la începutl pregătirii și să îcnerci să faci relațiile și reperele de joc. Încercăm să aducme ucători și din păcate, vin pe rând”, a spus antrenorul lui Poli.

Ripensia va debuta sâmbătă, de la ora 11:00, în noul sezon de Liga 2, cu Dunărea Călărați, iar SSU Poli joacă marțea următoare, 3 august, de la ora 18:00, la ”U” Cluj.

  • În amicalele din această vară, SSU Poli a mai înregistrat următoarele rezultate: 4-1 cu Pobeda Dudești Vechi, 2-0 cu CSM Reșița, 0-2 cu OFK Kikinda, o nouă-promovată în Liga 3 din Serbia, și 4-0 cu CA Oradea.
  • De partea cealaltă, Ripensia a înregistrat rezultatele: 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, 1-2 cu Avântul Periam, 3-1 cu Phoenix Buziaș, 2-0 cu Șoimii Lipova, 2-3 cu UTA, 4-0 cu CA Oradea, 5-0 cu Șoimii Lipova și 0-0 cu Viitorul Pandurii.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-noul-sezon-regular-de-liga-2-nu-se-joaca-in-trei-weekenduri-motivul-pentru-care-campionatul-se-opreste-odata-cu-cel-din-liga-1-exclusiv-19192821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-fost-rapidist-la-ssu-poli-daniel-benzar-a-semnat-cu-echipa-timisoreana-si-spera-sa-si-relanseze-cariera-19192786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-scoate-abonamentele-in-vanzare-cerinte-pentru-public-la-amical-cu-ssu-poli-19192727

Anda DELIU 24 Jul. 2021, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă