Victorie accesibilă pentru Ripensia cu CA Oradea. Portarul Ionuț Rus vine la Timișoara

Anda DELIU 17 Jul. 2021, 10:33 Liga 2
Victorie accesibilă pentru Ripensia cu CA Oradea. Portarul Ionuț Rus vine la Timișoara

Ripensia s-a impus cu 4-0 în amicalul jucat cu CA Oradea, primul amical pentru bihoreni, care spun că în acest sezon nu au ca obiectiv stringent promovarea în Liga 2. Cea mai importantă noutate este că la Ripensia a venit Ionuț Rus, portar timișorean ajuns sub proprietatea CFR Cluj.

De altfel, Rus a și fost titular. Deoarece timișorenii au și sâmbătă amical, Petruescu nu a utilizat toți jucătorii. Din minutul 30, Nemanja Sokovic a eschis scorul, după o centrare a lui a lui Gladun. Diferența a crescut din minutul 63, după un gol marcat de Ion Vasluian. Diferența a crescut în minutul 72, când Sokovic a valorificat pasa lui Ene. Scorul final s-a stabilit șapte minute mai târziu, când Vasluian a mai marcat și el, după o combinația cu Morariu.

Rus, trecut și pe la Lazio, a ajuns la Ripnsia

Portarul timișorean Ionuț Rus a ajuns la 21 de ani și în ultimul sezon nu a apărat prea mult. Tânărul a fost împrumutat de CFR Cluj la Hermannstadt, unde nu a fost titularizat. Format de LPS Banatul, a mers de junior la Lazio Roma, iar apoi a ajuns la CFR, club care l-a împrumutat la Luceafărul Oradea, Turris Oltul Turnu Magurele și apoi la sibieni. ”Cu siguranță, e un portar tânăr, dar experimentat în același timp. Un jucător cu potențial. Corespunde din plin profilului de jucători care îl caută Ripensia, tineri și cu potențial de creștere. Sperăm să îi calce pe umăr lui Dobre și să reivnă în Liga 1, acolo de unde vine, dar unde din păcate, a apărat foarte puțin”, a spus despre el Petruescu.

Ripensia Timișoara:  Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, Morariu – Degău, Ene, Vasluian – Sokovic.Au mai intrat: Rogac, Brașoveanu, R. Ciurel. 

CA Oradea: Bob-Copil, Mintaș, Letan, Ioviță- Gunie, Ardelean – Roșu, Lezeu, Chitaș – Gheorghiță. Au mai intrat: Barabas, Urbanowski, Stan, Alex Popa, Kovacs, Meșter, Săutiuț, Cherman, Marina, Cârjan, Chindlea și Porumb.

Ripensia a odihnit mulți jucători

Timișorenii au odihnit jucători pentru meciul cu Lipova.

Un joc bun făcut de echipa noastră, în condițiile în care ne-am dorit să acordăm cât mai multe minute tuturor jucătorilor. Am avut un meci miercuri seara, astăzi, mâine. Ideea este de a da cât mai multe minute apropia de ritmul competițional, să încercăm să ne apropiem cât mai repede rimul competițional. Sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus băieți, atât în plan ofensiv, cât și denfensiv.

Cred eu că a fost o partidă reușită de verificare pentru noi. Am împărțit lotul în două. O parte dintre băieți vor juca astăzi, cealalăt parte vor juca mâine cu Șoimii Lipova”, a spus Cosmin Petruescu.

Roș-galbenii au câțiva accidentați, între care și Robert Stoica, cel încă neacontat oficial de Ripensia.

Din păcate, am avut anumite probleme de efectiv după partida de la UTA. Stoica a acuzat anumite probleme, o contuzie la picior, și am decis că e mai bine să-l menajăm. La fel și Vidrăsan, Pădurariu, care încă sunt indisponibili”, a mai punctat Petruescu.

Pentru CAO a fost primul amical

În acest an, CAO nu vrea neapărat să forțeze promovarea în Liga 2.

A fost primul joc după șapte antrenamente. Din punct de vedere al joculu și normal că a fost mai mult o singură echipă pe teren, ținând cont de forma în care se află și nivelul la care e Ripensia. Am venit cu încredere și plăcere de a juca. Suntem în perioada de acumulare și suntem mulțumiți că am putut să jucăm cu o echipă de Liga 2.

Noi avem obiectiv de formare și creștere a unei echipe tinere, competitive, pentru un proiect mai lung, așa că obiectivul nostru e de a da șansa cât mai multor copii de a fi angrenați și folosii la Liga 3”, a declarat antreorul Florin Fărcaș.

În amicalele anterioare Ripensia a avut un succes cu 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, o înfrângere cu 2-1 cu Avântul Periam, un succes cu 3-1 cu Phoenix Buziaș și apoi altul cu 2-0 cu Șoimii Lipova, plus o înfrângere cu 3-2 cu UTA.

Foto: Sebastian Tătaru/  Ripensia UVT

 

 

Anda DELIU 17 Jul. 2021, 10:33 Liga 2
Pe aceeași temă