Poli Timișoara a câștigat ultimul amical dinaintea reluării Ligii 2, cu Phoenix Buziaș. Octavian Benga: ”Mai avem mult de muncă și trebuie să recunoaștem”

Anda DELIU 18 Feb. 2023, 16:42 Liga 2

Poli Timișoara a terminat cu o victorie, scor 2-0 în fața echipei din Liga 3 Phoenix Buziaș, perioada de pregătire de iarnă.

Alb-violeții au început partida cu o echipă aproape de cei ce vor fi, cel mai probabil, titularii în partea a doua a sezonului Ligii 2.

Phoenix Buziașul a opus o rezistență bună

Nu a jucat în meciul disputat pe ”Dan Păltinișanu” Cristian Bocșan, accidentat. Meciul a fost în multe momente destul de echilibrat, cu presiune în ambele careuri.

În minutul 36, Ignea a avut un șut în bară, iar în minutul 39, la o greșeală a defensivei echipei de Liga 3, tânărul Fabian Marincu a marcat pentru Poli. Formația timișoreană a pus mai multe presiune pe final, iar Adrian Gîdea a tras în minutul 87 de la distanță și a înscris. Jucătorul venit de la CFR Cluj a început să-și facă cruci după reușit, surprins și el de gol.

În urmă cu trei zile, tot pe ”Marele Oval”, echipa pe care astăzi a învins-o Poli Timișoara câștiga amical cu cealaltă divizionară secundă timișoreană, Ripensia, cu 2-1.

Poli Timișoara: Murariu – D. Radu, Sekulic, Porumb, Taub – Gîdea, Ignea, Tiihonen, Stojanovic – Marincu, Gavra
Au mai intrat: D. Moldovan – Oanea, Mada, Benzar, Târșa, Bîrnoi

Phoenix Buziaș: Lupu – Rus, Horcea, Nicolescu, Popescu – Butar, Filip, Țugui, Românu – Olariu, Pădurariu
Au mai intrat: Marius Mustețea, Roșus, Mircea, Petruș, Ferțu, Marian Mustețea, Avrămescu, Chistrugă, Matiș

Octavian Benga: ”Mai avem mult de muncă”

Octavian Benga a recunoscut că mai sunt aspecte la care mai are de lucrat. ”O victorie împotriva unei echipe bune de Liga 3 cu un antrenor foarte bun. Nu zic asta doar pentru că este prietenul meu. O echipă care se apară foarte bine, bine organizată și a fost foarte greu de desfăcut și de a găsi soluții. Bineînțeles, jocul în general a fost influențat pentru ambele echipe și de calitatea terenului. Terenul a avut o calitate foarte proastă și în general, pentru ambele echipe mingea nu avea o continuitate. De aici, multe greșeli de transmisie și de preluare la mulți jucători. Per total, suntem mulțumiți pentru acest joc. Desigur, se vede că, și am și simțit-o, că mai avem mult de muncă și trebuie să recunoaștem. Sper și săptămâna aceasta să venim cu ceva în plus, pentru că sunt mulți jucători noi și trebuie să fie mai bine coordonați, mai atenție, să se gestioneze, să se simtă mai bine pe toată durata partidei”, a punctat Benga.

A revenit Daniel Benzar, Tudor Călin va juca în play-out

În afară de Bocșan, alte probleme medicale la Poli Timișoara nu mai sunt.

”Benzar a revenit și el. Spre bucuria noastră, a fost singurul accidentat din luna ianuarie până acum. Înseamnă că am pregătit bine. E bine că a revenit și Benzar. Și așa nu suntem noi un lot foarte numeric, dar încercăm să menținem acest tonus și de ce nu, să devenim mai competitivi”, a punctat Benga.

Tudor Călin a semnat vineri cu Poli, după vreo 2 luni de la despărțirea de Ripensia în care nu a avut echipă. Benga a spus că nu îl va utiliza în meciurile următoare. ”Tudor Călin, abia de ieri a început antrenamentele. Astăzi a dat niște teste și probabil în vreo săptămână-două va intra normal cu echipa. Probabil, în trei-patru săptămâni să facă parte și din lot. Nu putem să riscăm să-l aruncăm și să se accidenteze. Depinde și de rezultatele de la testele pe care le-a dat azi dimineață. În funcție de rezultate vom ști cât de rapidă va fi integrarea lui în echipă”, a mai adăugat antrenorul Politehnicii.

Cosmin Petruescu, mulțumit

Deși a bătut-o pe Ripensia cu scorul de 2-1, Cosmin Petruescu a punctat că echipa sa a evoluat mai bine contra alb-violeților, în față cărora s-a pierdut.

”E prima înfrângere în cele șase meciuri de pregătire și verificare pe care le-am disputat până acum. Trebuie să vină și acest rezultat. Din punctul meu de vedere, consider că am făcut un joc bun, cu intensitate, cu ritm. Chiar mai bun decât meciul de miercuri pe care l-am câștigat. Pâcat de două greșeli personale care au dus la primirea celor două goluri. Dar așa e în fotbal, învățăm. Avem echipa relativ tânără și sunt greșeli copilărești, care cu siguranță pot fi corectate până la ora primului meci oficial. Dar, per ansamblu, sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus băieții noștri, ca atitudine, ca implicare. Suntem în căutarea primului «11», pentru că și acum, în această pauză competițională au venit cinci jucători noi pe care încercăm să-i integrăm și să-i aducem la un nivel de omogenizare cât mai bună. Aș vrea să-i felicit pe cei Poli și în special pe Tavi, pentru treaba bună pe care o face. Din punctul meu de vedere, Poli arată mai bine ca în ultimele partide din toamnă. S-a văzut și astăzi o diferență de nivel de pregătire. Noi avem trei săptămâni până la ora primului joc oficial. Poli doar o săptămână. Sunt un pic mai proaspeți, dar sunt lucruri absolut normale și firești în această etapă a pregătirii în care ne aflăm noi”, a declarat antrenorul Buziașului.

Poli Timișoara a avut în amicale din această iarnă următoarele rezultate: 4-0 cu CS Timișul Șag (Liga 4), 5-1 cu Avântul Periam (Liga 3), 0-1 cu Corvinul Hunedoara, 1-2 cu SCM Zalău, 1-0 cu OFK Vrsac (eșalonul secund Serbia) și 2-0 cu Phoeniz Buziaș (Liga 3).

  • În prima etapă din 2023, Poli Timișoara a fost programată să joace sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00, în deplasare la CSC Dumbrăvița.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Feb. 2023, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă