Ripensia a mai bifat un succes în amicale, dar a făcut și două transferuri. Emanuel Ernest și un internațional din Republica Moldova au semnat cu roș-galbenii

Anda DELIU 09 Jul. 2021, 15:46 Liga 2
Ripensia a mai bifat un succes în amicale, dar a făcut și două transferuri. Emanuel Ernest și un internațional din Republica Moldova au semnat cu roș-galbenii

Ripensia a încheiat cantonamentul de la Buziaș, iar vineri dimineața a disputat un amical cu Șoimii Lipova, pe arena Electrica, câștigat de timișoreni cu 2-0. În aceeași zi, au semnat cu formația de ligă secundă Emanuel Ernest, care se afla în teste, și internaționalul moldovean Dan Taras.

Ripensia, victorie în amicalul cu Șoimii Lipova și alte două transferuri 

În prima repriză, Cosmin Petrescu a utilizat mai degrabă jucători care, cel puțin dacă ne raportăm la sezonul trecut, nu vor fi titulari. Lipova nu a putut opune însă marerezisentență, în contextul în care s-a antrenat doar de luni și a venit la meci la rugămintea ripensiștilor, care au rămas fără amicalul programat cu Reșița, după ce Dan Alexa a decis să anuleze mai multe meciuri de verificare antamate.

Scorul l-a deschis Ion Vasluian, încă din minutul 6, iar în minutul 53, Ernest a majorat diferența.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă, Sturzu,Țieranu, Lalic, GladunStoi, Vidrăsan, Degău, Golda, Vasluian-Sokovic. Au mai intrat: A. Macrițchii, Rogac, Fridrich, V. Macrițchii, Coulibaly, Stoica, Ene, Piftor, Ernest, R. Ciurel, Brașoveanu, S. Dan

Șoimii Lipova: Iliescu, Hațegan, Polgar, A. Popa, Stoin, Ban, Simion, Suslak, Ghighilicea, Filimon, Ciubăncan Au mai intrat: Buta, Bortiș, Pop, Dolga, Aldan, Michel, Salhi, Gavrilă, Bozian, Brad, Trabalka

Au semnat Ernest și Taras, Stoi încă în stand-by

Clubul a anunțat astăzi noi transferuri. Este vorba de atacantul liberian de 21 de ani Emanuel Ernest, venit de la Rapid, dar și de internaționalul moldovean Dan Taras, care este mijlocaș ofensiv. În vârstă de 27 de ani, a mai jucat la Rapid Gidighici, Petrocub Hîncești și Sepsi Sfântu Gheorghe. Taras nu a jucat la amical.

Ernest e un jucător cu niște calități fizice foarte-foarte bune. E un jucător tânăr, un jucător de pespectivă. Despre cel din Republica Moldova avem referințe foarte bune, e un jucător matur, cu experiență, care a bifat prezențe inclusiv în prima națională a Republicii Moldova.

Dar este puțin în urmă cu pregătirea fizică, vine după două săptămâni de pauză, și acesta este motivul pentru care am decis să nu-l introducem astăzi, pentru a nu-l expune un eventuale accidentări, în condițile în care el a făcut un singur antrenament cu echipa în această perioadă”, a spus despre el Cosmin Petruescu.

De asemenea, deși se dorea să se renunțe la ei, și Gabriel Stoi a semnat pe doi ani, la fel ca Ernest și Taras. Denis Golda are și el contractul terminat, iar până acum, nu i s-a prelungit oficial. Sârbii Nikola Radisvlejvic și Nemanja Jerevicic nu au mai rămas, dar mai e în teste Robert Stoica, mijlocaș de bandă de la Voluntari.

Stoica e un jucător cu potențial, care se încadrează în categoria Under, născut 2003, care a fost foarte bine asimilat și acceptat de grup. Din punctul meu de vedere, a fost foarte bine acceptat de noi. Rămâne de văzut din punct de vedere cotnractula dacă ajungem la o înțelegere cu el și cu clubl de care aparține”, a spus despre el antrenorul.

Petruescu așteaptă ca elevii săi să-și revină după cantonament

Cosmin Petruescu spune că acum echipa e încă obosită.

Aveam programat un singur joc cu cei de la Lipova, dar din cauza faptului că Reșița a declinat oferta noastră de a juca, am apelat la Lipova. O partidă bună, intensă din punct de vedere al ritmului  de joc, pe o căldură foarte mare. O primă repriză echilibrată, cu un ritm de joc mai bun, probabil și din cauza temperaturii mai scăzute. În repriza a doua am făcut foarte multe greșeli tehnice, neprovocate, dar le punem pe seama acumulărilor fizice și a căldurii.

Cu siguranța săptămâna viitoare vom câștiga în prospețime”, a mai spus antrenorul.

Flavius Săbău a explicat că meciul nu era programat.

Am încercat să-i ajutăm pe Ripensia pentru că au rămas fără joc. Noi suntem după o săptămână de acomodare la efort. Pentru mine este irelevant tot ce am văzut astăzi, pentru că fotbal fără pregătire fizică este imposibil să joci.

Din punct de vedere tactic săptămâna aceasta nu am lucrat tactic nimic, decât principiile posesiei. Nu am avut prea mult ce să urmăresc. Am luat-o ca pe un antrenament și evident că ne-am atins obiectivele”, a spus antrenorul Lipovei.

Ripensia, amical cu UTA

În amicalele anterior Ripensia a avut un succes cu 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, o înfrângere cu 2-1 cu Avântul Periam și un succes cu 3-1 cu Phoenix Buziaș. Ripensiștii au liber până luni seara. Miercuri vor juca în meciul de prezentare al UTA-ei.

Foto: Sebastian Tătaru/ Mediafax Foto și Ripensia UVT

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-anuntat-primele-trei-transferuri-toti-sunt-jucatori-romani-tineri-19191674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-muncit-pentru-o-victorie-in-amicalul-cu-phoenix-buzias-in-teste-inclusiv-un-sarb-trecut-pe-la-inter-milano-19191535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-surprinzator-in-al-doilea-amical-de-avantul-periam-contra-timisorenilor-a-inscris-si-fostul-ei-atacant-ndiaye-mediop-19191192

 

Anda DELIU 09 Jul. 2021, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă