Ripensia i-a oferit o replică bună UTA-ei, la meciul de prezentare al lotului arădenilor pentru Liga 1! Ce spune Petruescu despre eșecul la limită de pe Mureș

Călin MNERIE 15 Jul. 2021, 10:25 Liga 2
Ripensia i-a oferit o replică bună UTA-ei, la meciul de prezentare al lotului arădenilor pentru Liga 1! Ce spune Petruescu despre eșecul la limită de pe Mureș

UTA, echipă aflată la al doilea sezon pe scena primului eșalon, a trecut cu 3-2 de Ripensia, în meciul de prezentare al lotului din sezonul 2021-2002. Împotriva teamului timișorean, de la care arădenii a utransferat doi jucători, pe Mociu și Călin, dar și pe medicul Mihart, Laszlo Balint a aliniat formula obișnuită din amicalele din Slovenia.

Excepția a constituit-o Bustea, care l-a înlocuit pe Antal în banda dreaptă a liniei din spatele atacantului Hora.

În prima repriză au marcat doar utiștii, odată chiar în proprie poartă

Chiar acesta din urmă a reușit să deschidă scorul destul de repede pentru arădeni. Era minutul 8, când golgheterul UTA-ei din stagiunea precdentă a tras de la marginea careului, mingea atinsă de Coulibaly a prins înălțime și a intrat sub transversala porții apărate de Mosoarcă.

Inițial, Miculescu a facut o fază de toată frumusețea, slalomând printre trei aadversari în stânga, dar colegii săi din centru nu au reușit să reia pe poartă. Și Batha a avut un șut periculos, de puțin pe lângă, după care Ripensia a reușit să restabilească egalitatea.

După ce Iacob parase ”capul” lui Golda, din cornerul rezultat, bătut pe scurt de Piftor, Medjimorec și-a trimis balonul în propria poartă. UTA a avut inițiativa, a și ajuns periculos în careul advers, dar șutul lui Passaglia s-a dus în blocaj, iar lovitura de cap a lui Miculescu (centrare Bustea) a fost respinsă de Mosoarcă.

Nici Roger nu a avut mai mult noroc, căci șutul său din alergare, de la 20 de metri a fost respins în corner. Și totuși, mijlocașul brazilian al UTA-ei și-a trecut numele pe lista marcatorilor la ultima fază a primei reprize. Adică exact în minutul 30, Roger a trimis puternic, la vinclu, dintr-o lovitură liberă de pe linia de 16, dictată la un henț al timișorenilor. 2-1, scor la pauză.

Antal a anulat egalarea lui Stoica

Cu excepția fundașilor centrali, pe motivul că are doar doi apți, Laszlo Balint a schimbat tot ”1”-le la pauză. Chiar fundașul său golgheter, Erico da Silva, a avut două situații mari de a marca în primele 10 minute ale mini-mitanului secund, dar loviturile sale de cap nu au găsit spațiul porții adverse. Și dacă nu a marcat UTA, a făcut-o Ripensia, prin Stoica, care a profitat de o nouă lejeritate în defensiva arădeană la o fază fixă și l-a bătut pe Balauru cu un voleu din 10 metri: 2-2 (min. 49)

Exact 5 minute scorul a fost egal, Rogac a făcut fault în careu asupra lui Negoescu, iar Antal l-a bătut de la punctul cu var pe Mosoarcă. Minutele finale le-au aparținut publicului care a cântat și a scandat ca în vremurile bune, dar în casa nouă din Calea Aurel Vlaicu. 3-2 a fost rezultatul final al ultimului test al verii pentru ”roș-albi” înainte de debutul în Liga 1, de duminică, contra celor de la Farul.

UTA (prima repriză): Iacob – Vukčević, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Bustea, Roger, Miculescu – Hora.
UTA (repriza a doua): Balauru (50 Mociu) – Tomozei, Erico (50 C. Mihai), Medjimorec (50 Mar), Baravykas – T. Călin, Vorobjovas – Antal, Ubbink, Negoescu – Mercioiu (50 Dangubic).

Ripensia: Mosoarca – A. Macritchii (50 Sturzu), Rogac, Lalic (52 Țieranu), Fridrich (50 Gladun) – Stoica (50 Vasluian), Coulibaly, V. Macritchii (50 Morariu), Piftor (31 Stoi) – Sokovic (42 Ene), Golda

Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Cășuț, Alina Mihoc

Balint, nemulțumit de golurile luate din momente fixe și jocul lent

Pentru utiști era foarte importantă reîntâlnirea cu proprii suporteri, cu galeria ce și-a luat locul în peluza ”Iosif Petschovski”, dar, evident, Laszlo Balint a primit și un feed-back din punct de vedere tehnico-tactic.

Am avut emoții cu toții pentru că e prima oară după multă vreme când ne reîntâlnim, chiar și așa într-un cadrul neoficial, cu suporterii noștri. Ne bucurăm că am putut face acest meci de prezentare, chiar dacă a fost pentru un format mai redus, în două reprize de câte 30 de minute. Le mulțumim celor de la Ripensia pentru că au acceptat invitația noastră și ne bucurăm că am resimțit din nou atmosfera de pe stadionul nostru.

Trecând la meciul propriu zis, au fost multe momente de care am fost dezamăgit. Trebuie să discutăm destule lucruri, pentru că – practic – am primit două goluri nepermise din două faze fixe. Apoi, am jucat destul de lent, ceea ce nu aș fi vrut, dar putem găsi și anumite aspecte ce au influențat acest lucru, mai ales că ieri am avut un antrenament destul de intens. Important este ca duminică, la ora jocului oficial, să fim bine”, a spus antrenorul roș-albilor după succesul cu 3-2 contra lui ”Ripi”.

Vor să-l ajute pe Hidișan

Ieri, vestea că Florin Hidișan (39 de ani) suferă de o formă gravă de cancer a căzut ca o ghilotină peste lumea fotbalului românesc și mai ales asupra celor cu care a fost coleg. Unul dintre aceștia este și antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, care a împărțit același vestiar cu ”Hidi” în sezonul 2006-2007 chiar la echipa arădeană. Ca și Ioan Hora, de altfel.

O să discutăm pe marginea acestui subiect trist chiar mâine, să vedem dacă putem să contribuim și noi cu ceva. Indiferent cum, vrem să îi alinăm într-un fel suferința. Chiar îi transmit pe această cale lui Florin multă sănătate, să fie puternic și să lupte, asta contează cel mai mult”, a fost mesajul ”principalului” arădenilor.

Petruescu: ”Un joc diferit față de cele anterioare, UTA ne-a pus foarte multîn dificultate”

Chiar dacă a pierdut, Ripensia i-a dat o replică curajoasă „Bătrânei Doamne”, confirmând evoluțiile în general bune din testele verii. La rândul său, Cosmin Petruescu s-a declarat încântat de prezența spectatorilor, chiar dacă aceștia au fost doar susținători ai UTA-ei.

Cred că a fost un test util atât pentru noi cât și pentru echipa gazdă. A fost un joc diferit față de cele anterioare, în sensul că am întâlnit o echipă dintr-un eșalon superior, care ne-a pus foarte mult în dificultate și am avut posibilitatea să vedem din punct de vedere defensiv la ce nivel suntem. Apoi, din punct de vedere ofensiv am contat mai puțin, aș fi dorit mai mult în mini-partida de astăzi, dar a fost dorința gazelor de a disputa acest joc în acest format cu reprize de 30 de minute, în condițiile în care peste câteva zile au primul joc oficial.

Noi ne-am adaptat la condițiile lor, pentru noi primul joc oficial este peste trei săptămâni. Chiar ne era dor să jucăm cu fani în tribune, nu am mai jucat de foarte mult timp în compania lor. I-am simțit alături de ambele echipe, ne-au încurajat atât pe noi, cât și mai ales echipa gazdă. Parcă arată altfel fotbalul cu spectatori în tribună, sper ca în viitorul apropiat să se ridice restricțiile și să trecem cu bine peste perioada asta dificilă.

Dacă se întâmplă asta, cred eu că stadioanele vor fi arhipline cel puțin în prima parte a campionatului”, a punctat antrenorul principal al Ripenisiei. Roș-galbenii” au programate vineri și sâmbătă următoarele teste, cu CAO Oradea și returul cu Șoimii Lipova.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-fara-probleme-astra-intr-un-amical-disputat-in-ghencea-giurgiuvenii-au-facut-un-meci-modest-iar-florin-rasdan-a-fost-cel-mai-bun-fotbalist-de-pe-teren-cu-doua-goluri-in-trei-minute-19192095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorii-pe-linie-in-meciurile-amicale-nou-promovata-arata-bine-inaintea-debutului-in-liga-2-a-castigat-si-al-cincilea-test-al-verii-19192074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-continuat-testarea-unor-tineri-fotbalisti-si-cu-ocazia-amicalului-cu-csm-resita-declaratiile-lui-dorin-toma-si-dan-alexa-19192060

 

Călin MNERIE 15 Jul. 2021, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă