Phoenix Buziaș n-a mai putut elimina încă o echipă din Liga 2 și și-a luat rămas-bun de la Cupa României, după meciul cu Chindia. Cosmin Petruescu: ”Ne-a fost frică”

Anda DELIU 30 Aug. 2023, 11:38 Cupa României
Phoenix Buziaș n-a mai putut elimina încă o echipă din Liga 2 și și-a luat rămas-bun de la Cupa României, după meciul cu Chindia. Cosmin Petruescu: ”Ne-a fost frică”

Phoenix Buziaș a cedat la scorul de 0-3 în Play-off-ul Cupei României, într-un meci jucat la Lugoj, în fața mult mai ”țapenei” Chindia Târgoviște. A fost pentru prima dată când echipa timișeană din Liga 3 a jucat în faza națională a competiției KO și a ajuns până în ”buza” grupelor, iar, după ce trage linie, Cosmin Petruescu nu poate fi decât mulțumit.

  • Trupa din Buziaș eliminase în turul trecut o echipă din Liga 2, pe CSM Reșița, însă acum n-a mai putut repeta aceeași reușită. Anterior cărășenilor, trupa lui Cosmin Petrescu învinsese Poli Timișoara, retrogradată în această vară în Liga 3.

Chindia a marcat repede și, astfel, și-a făcut viața ușoară

Din primele minute, forța trupei dâmbovițene, care a odihnit destui titulari în acest joc, a fost destul de vizibilă și clară. Primul marcator a fost însă un jucător cu destulă experiență în prima ligă, Cătălin Golofca, care a primit excelent de la Andrei Șerban și l-a executat pe tânărul portar Flonta. Peste cinci minute, dâmbovițenii au construit atacul și mai ușor, iar același Șerban a trimis tot din dreapta spre centrul careului, acolo unde de data aceasta a fost Victor Bogaciuc, care a marcat.

Chindia parcă a slăbit un pic ritmul, mai ales că a simțit că buzieșenii pot avea doar momente mai bune de joc.

Chiar și așa, pe final, în minutul 88 a venit și golul trei. Bogaciuc a pasat, iar Andrei Șerban a trecut de doi adversari și a înscris din fața careului cu o minge plasată lângă bară, după cele două pase decisive din prima repriză.

Cosmin Petruescu, și mândru, dar și dezamăgit

Antrenorul Buziașului a recunoscut că elevii săi au fost temători, dar e mulțumit până unde a ajuns echipa, după ce în tuturile anterioare a trecut de Pobeda Star Bisnov (L3, 7-1 în deplasare), Politehnica Timișoara (L3, 2-0 după prelungiri, la Lugoj) și CSM Reșița (L2, 1-0 la Lugoj).

”O primă repriză modestă a noastră, în care am intrat temători. Ne-a fost frică de joc, ne-a fost frică de rezultat. În schimb, o a doua repriză în care cred eu că am arătat mai bine, din toate punctele de vedere. Paradoxal, din punct de vedere fizic am stat mai bine în repriza a doua, chiar dacă în urmă cu câteva zile, două zile, am avut un meci pe o cădură de 38 de grade la Timișoara. Și echipa adversă a jucat sâmbătă dimineața la Liga 2, dar a avut posibilitatea să ruleze mai mulți jucători. O diferență evidentă de valoare, de experiență, de calitate individuală. Dar asta nu diminuează cu nimic din meritele băieților mei. Chiar aș vrea să-i felicit pentru parcursul foarte bun pe care l-au avut până acum în Cupa României. De acum înainte, nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe partidele din campionat”, a spus Petruescu.

Totuși, el a avut și aspecte pe care le-a criticat, din punct de vedere tactic. ”Sunt un pic dezamăgit, pentru că am luat niște goluri foarte ușoare. Pe niște greșeli persoanel, niște goluri care puteau fi evitate. La fel de adevărat e că cei de la Chindia au avut niște faze bine lucrate. Dar din fazele respective am gestionat destul de bine faza de apărare, ne-am poziționat destul de bine. În schimb sunt puțin dezamăgit de usurința cu care am primit cele trei goluri. Al treilea, când aveam deja cinci sau șase juniori în teren. Dar nu este o scuză. Acesta e proiectul pe care îl avem noi la Buziaș”, a mai adăugat Petruescu.

Phoenix Buziaș în meciul cu Chindia: Flonta – Al. Nagy (Paleacu 85′), Mitre, Românu (Sturzu 85′), Fertu, Grancea (Angheli 46′), Pamfile, P. Nicolescu (cpt.), Mada, Băbăuță (D. Savu 80′), Pădurariu (Chistrugă 46′). Rezerve neutilizate: Lapădat – Loga, Murgu, Borca.

Petruescu se simte bine acasă, la Lugoj, unde vrea din nou echipa în Liga 3

Între orașul-stațiune Buziaș și municipiul Lugoj sunt doar 26 de km. Arena refăcută, despre care Liga2.ro va oferi zilele viitoare un amplu material, a fost casă bună până când la Carani, unde joacă Phoenix, se termină vestiarele.

”E o plăcere să mă întorc acasă. Ne-a purtat noroc în toate partidele pe care le-am disputat până acum, începând cu Liga 4, barajul de promvoare în Liga 3, meciurile din Cupa României. A fost destul de multă lume la meciuri. Nu știu în țara, în această fază a Cupei României prezența publicului, dar pentru un oraș ca Lugojul, într-o după-amaiză de marți, ora 17:30, cred că a fost destul de multă lume. Se vede că este un oraș iubitor de fotbal și sperăm ca într-un viitor apropiat și echipa locală să promoveze în Liga 3”, punctat Petruescu despre acest subiect.

În campionatul Ligii 3, unde Phoenix Buziaș a debutat cu o remiză în deplasare la Poli Timișoara (scor 0-0), se află pe locul 5 după prima etapă, iar în runda a doua va juca tot la Lugoj, cu FC Bihor Oradea, sâmbătă, de la ora 17:00.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

Anda DELIU 30 Aug. 2023, 11:38 Cupa României
Pe aceeași temă