Ripensia s-a descătușat contra Lipovei, la Arad. Concluziile lui Cosmin Petruescu și Flavius Sabău

Anda DELIU 17 Jul. 2021, 17:40 Liga 2
Ripensia s-a descătușat contra Lipovei, la Arad. Concluziile lui Cosmin Petruescu și Flavius Sabău

Ripensia Timișoara s-a impus cu 5-0 în amicalul jucat sâmbătă la Arad, pe arena din cartierul Sînnicolau Mic, cu Șoimii Lipova. A fost și primul meci în care a jucat Dan Taras, internațional moldovean care a semnat cu clubul fără să dea probe, iar despre care Cosmin Petruescu spune acum că e în urmă cu pregătirea fizică.

Ripensia, victorie cu 5-0 cu Șoimii Lipova 

Ripensia a deschis scorul încă din minutul 2, printr-un șut al lui Piftor, din 6 metri. Până la pauză, Ripensia a majorta diferența prin Golda, care a marcat din 14 metri în minutul 38. Timișorenii au beneficiat și de un penalty în minutul 73, după un henț al lui Pop. Golda a executat, portarul Șoimilor a repsins în fața, iar Pifotr a venit și a reluat cu capl în plasa porții.

Peste două minute, Golda a fost faultat în careu, iar Sokovic a marcat de la 11 metri. Scorul final l-a stabilti Andrei Macrițchii, în minutul 86, cu un șut dintr-un unghi dificil.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă-A. Macrițchii, Rogac, Lalić, Fridrich-Coulibaly, V. Macrițchii-S. Dan, Taras, Piftor-Golda. Au mai intrat: Rus, D Ciurel, Sokovic.

Șoimii Lipova: Iliescu-Aldan, Polgar; Popa, Gherasim- Sahli, Suslak, Gavrilă-Filimon, Ban, Bozian. Au mai intrat: Buta, Stoin, Dolga, Pop, Simion, Nicholas, Ciubăncan, Abrudan.

Lipova schimbă sistemul de joc

Antrenorul Șoimilor a precizat că la echipă încearcă să implementez un nou sistem de joc, de aceea, sunt nesincronizări în apărare. Lipova trece de la 4-4-2 la 4-3-3 cu fundași de picior de bază inversați.

Am schimbat sistemul de joc un pic. Până facem niște reglaje, pe faza defensivă, 100% o să avem de suferit. Cred că asta e principallu motiv pentru care am primit multe goluri, din situații foarte simplu. Nu le-am rezolvat și am primit. Ba mai mult, primele goluri chiar ridicole.

Dar trebuie să ni le asumăm și pe acestea. Trebuie să învățm din ele și să perfecționăm mai mult perioada de pregătire, pentru că nu am lucrat decât o săptămână în noul sistem de joc”, a precizat Sabău.

Petruescu adună și împarte minute

Cosmin Petruescu a explicat cum a gândit amicalele cu CAO și Lipova.

Un joc bun făcut de noi. Sunt mulțumit de implicarea de care au dat dovadă băieții noștri. Atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic, au încercat să pună în practică ceea ce au pregătit la antrenamentele premergătoare acestor două jocuri, pentru că și ieri am avut un joc.

Mi-am dorit foarte mult ca în acest sfârșit de săptămână să încercăm să jucăm 90 de minute pentru a ne apropia de ritmul competițional și, din acest punct de vedere, consider că ne-am atins obiectivele. Au fost două victorii la scoruri mari, zic eu. Cred că diferența de pe tabelă e cam mare față de realitate din teren.

Chiar dacă sunt două echipe bune de Liga 3, etapa diferită de pregătire în care ne aflăm față de adversarii noștri a făcut ca diferența să fie atât de mare. Trebuie să rămânem echilibrați, pentru că numai așa putem să progrsăm nu am reliazat nimic. Avem încă două jocuri de verificare, după care vom trage linie.

Speărm să vem toți jucători apți medical și disponbili pentru primul joc oficial”, a pecizat antrenorul Ripensiei.

Dan Taras, în urmă cu pregătirea fizică

Cel mai ”bătrân” ripensist semnat vara aceasta, Dan Taras, este în urmă cu pregătirea fizică. Fotbalistul de 27 de ani a semnat fără să dea probe, ca ceilalți, și este în urmă cu pregătirea fizică.

Este un jucător experimentat, cu calitate, care poate să aducă un plus de valoare și experiență în compartimentul median, dar este în urmă cu pregătirea. A jucta astăzi 60 de minute, după cinci-șase antrenamente pe care le-a făcut cu echipa. Rămâne un jucător important.

Sper să devină un jucător important pentru echipă, dar doecamdată este în urmă cu pregătirea. Este un jucător profesionist, încearcă să recupereze cât mai mult din pregătire, se antrenează suplimentar cu preparatorul fizic. Cred că este un transfer reușit pentru echipă, la fel cum sunt și ceilalți jucători pe cara i-am transferat în acestă perioadă, chiar și cu potențial de creștere”, a spus Petruescu despre internaționalul moldovean.

În amicalele de până acum Ripensia a avut un succes cu 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, o înfrângere cu 2-1 cu Avântul Periam, un succes cu 3-1 cu Phoenix Buziaș și apoi altul cu 2-0 cu Șoimii Lipova, plus o înfrângere cu 3-2 cu UTA și o victorie cu 4-0 cu CAO. Ripensia va juca miercuri la Drobeta Turnu Severin cu Viitorul Pandurii, iar Lipova va avea următorul amical sâmbătă, cu Sânmartin.

Foto: Ripensia UVT

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-mizeaza-pe-dorinta-de-afirmare-a-tinerilor-dupa-revenirea-in-liga-2-a-transferat-un-mijlocas-de-20-de-ani-din-liga-3-19192303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-pierdut-amicalul-de-la-kikinda-o-noua-promovata-in-al-treilea-esalon-sarbesc-dorin-toma-nemultumit-de-arbitrajul-din-serbia-si-de-unii-jucatori-19192281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-n-a-avut-mila-de-cs-afumati-si-a-invins-o-clar-intr-un-amical-disputat-in-ghencea-inaintea-partidei-militarii-si-au-prezentat-cea-mai-recenta-achizitie-un-mijlocas-19192271

 

 

 

 

Anda DELIU 17 Jul. 2021, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă