Phoenix Buziaș a produs încă o surpriză în Cupa României. După Poli Timișoara, echipa lui Cosmin Petruescu a eliminat-o și pe CSM Reșița. ”Ne-am ridicat nivelul clubului pe toate palierele”

Anda DELIU 17 Aug. 2023, 00:22 Cupa României

Una dintre marile surprize ale Turului 3 al acestei ediții a Cupei României s-a produs miercuri, 16 august, la Lugoj. Phoenix Buziaș, formația de Liga 3, a eliminat-o pe CSM Reșița, după ce s-a impus cu 1-0, cu gol marcat în prelungiri.

Un rezultat poate nesperat pentru echipa lui Cosmin Petruescu, în fața formației revenite în eșalonul secund în această vară, cu mai multe pretenții, deocamdată neconcretizate însă și de evoluțiile cărășenilor din campionat și, iată, acum și în Cupă.

Cristian Grancea a dat lovitura pentru Phoenix Buziaș în fața Reșiței

A fost pentru a doua oară când Phoenix a jucat la Lugoj, orașul antrenorului Cosmin Petrescu. Asta pentru că în orașul-stațiune din Timiș se tot lucrează de peste doi ani la o bază sportivă de Tip 1 în locul stadionului ce ocupa anterior locația de la marginea localității. Buziașul a fost ”exilată” la Carani, dar în satul de lângă Timișoara se lucrează la cosmetizarea totală a clădirii vestiarelor, iar munca nu a fost finalizată. Însă la Lugoj, la fel ca la meciul cu Poli Timișoara din runda trecută a Cupei, a venit multă lume, înfometată de fotbal, căci de câțiva ani echipa locală e în Liga 4, după ani întregi de prezență în al treilea eșalon.

Jocul a fost unul deschis, cu toate că Petruescu avea o reputație de adept al unui joc de tip ”catenaccio”. În minutul 90+4, după o acțiune în flancul stâng și o combinație în careu, Cristian Grancea a tras cu dreptul din 10 metri, direct în poartă. A fost golul care a decis partida și i-a asigurat calificarea în Play-off Phoenixului Buziaș.

Phoenix Buziaș: Lăpădăt – Nagy, Mada, Nicolescu, Horcea – Românu (Paleacu 82’), Ferțu, Mitre, Pamfile (Grancea 82’) – Bădăuță (Chistruga 70’), Pădurariu (Savu 89’)
Antrenor: Cosmin Petruescu

CSM Reșița: I. Rus – Cega, Ardei, Al. Sabău, Rimovecz – I. Popescu, Velcotă – Chera, Lascu, Cociș – Godwin
Au mai intrat: Dolghi, Al. Negru, Fr. Cristea, Szijj, Domil
Antrenor: Călin Cheregi

Cosmin Petruescu: ”Clar este o surpriză”

Cosmin Petruescu nu se aștepta la acest rezultat și la calificare. ”Clar este o surpriză. Este o surpriză prin prisma ligilor în care evoluăm, dat în același timp aș vrea să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că am dat o replică destul de bună celor de la CSM Reșița. Un rezultat după un meci deschis oricărui rezultat. A fost un joc deschis, disputat pe contre. Nu în ultimul rând, o victorie și cu puțină șansă. Am rămas surprins de emulația din jurul acestei partide. Pentru al doilea meci disputat la Lugoj, chiar dacă au fost două reprize de ploaie torențială, pentru o zi de miercuri, ora 17:30, chiar a fost foarte multă lume. Nu așa multă ca și cu Poli, dar au fost mulți oameni. Vreau să le mulțumesc celor de la CSM Lugoj pentru sprijinul acordat în organizarea acestei partide. Acum un an și jumătate jucam în Liga 4 și acum jucăm meciuri cu Poli, Reșița, am jucat un amical cu FC Bihor. Toate acestea pentru că ne-am ridicat nivelul clubului pe toate palierele”, a declarat Petruescu pentru Liga2.ro.

Anterior, Phoenix Buziaș a trecut de Pobeda Star Bisnov, 7-1 în deplasare cu retrogradata din Liga 3, în Turul 1, iar în Turul 2 a învins cu 2-0, după prelungiri, Politehnica Timișoara, echipă retrogradată din Liga 2.

CSM Reșița a evolua în Cupă și în turul trecut, când a învins cu 3-1 în deplasare formația din Liga 3 Voința Lupac.

Urmează în Cupa României faza Play-off, în care intră și opt echipe din SuperLigă. Jocurile se stabilesc de această dată prin tragere la sorți și se vor disputa în jurul datei de 30 august.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-nu-a-stat-la-discutii-cu-ghiroda-in-cupa-romaniei-19280758

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Anda DELIU 17 Aug. 2023, 00:22 Cupa României
Pe aceeași temă