Ripensia a muncit pentru o victorie în amicalul cu Phoenix Buziaș. În teste, inclusiv un sârb trecut pe la Inter Milano

Anda DELIU 07 Jul. 2021, 14:01 Liga 2
Ripensia a muncit pentru o victorie în amicalul cu Phoenix Buziaș. În teste, inclusiv un sârb trecut pe la Inter Milano

Ripensia Timișoara s-a impus cu 3-1 în al treilea amical disputat vara aceasta, cu Phoenix Buziaș, echipă din Liga 4 Timiș. Roș-galbenii sunt încă în cantonament, iar la acest meci, Cosminn Petruescu i-a testat pe sârbii Nikola Radisavljevic și pe Nemanja Jevericic. Primul a fost și pe la Inter Milano, ca junior.

Ripensia, victorie cu 3-1 în fața echipei Phoenix Buziaș

Jocul s-a disputat tot pe stadionul din Buziaș, unde terenul nu e tocmai unul foarte tăvălugit. În aceste condiții, cu ripensiștii ”storși” de antrenamentele fizice din cantonamentul din orașul-stațiune Buziaș, Phoenix, locul 3 în Liga a 4 primăvara aceasta, a marcat din minutul 38 prin Dan Silaghi-Perju.

În minutul 42, Golda a egalat, iar apoi Ernest, liberianul în probe, a marcat pentru 2-1. În repriza a doua, Sokovic a marcat în prelungiri pentru 3-1.

Un ripensist, accidentat

Mai trebuie spus că Coulibaly de la Ripensia și Birău de la Buziaș au fost eliminați, dar au fost înlocuiți de alți fotbaliști. Pe final, David Ciurel, jucător de doar 15 ani, încă firav pentru a juca în asemenea condiții, s-a accidentat, după un contact cu Brian Filimon, fotbalistul-primar din comuna cărășeană Măureni.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Sturzu, Rogac, Fridrich, Gladun – Stoi, V. Macrițchii – Degău, Golda, Vasluian- Ernest. Au mai intrat: Nemanja Jeverici Morariu, Stoica, Piftor, Ene, A. Macrițchii, Țieranu, Lalič, Vidrăsan, Coulibaly, Sokovic, David Ciurel, Radu Ciurel, Brașoveanu, S. Dan și Nikola Radisavljevic

Phoenix Buziaș: Rusu, Marta, Negrei, Horcea, Szalkai, Stancu, Birău, Rus, Nanu, Silaghi-Perju, Viali. Au mai intat: Filimon, Panta, Dobra. Antrenor: Sorin Toma

Noi sârbi în probe, unul a fost și la Inter

Dacă săptămână trecută, Ripensia a testat un austriac cu origini sârbe, Aleksandar Ivanovic, venit cam de pe nicăieri, acesta nu mai e în teste. Au rămas liberianul Emanuel Ernest și Roebrt Stoica, și au mai venit doi sârbi. Mijlocașul dreapta Nikola Radisavlejvic are 22 de ani și are și cetățenie italiană.

A trecut la juniori pe la Inter Milano, după care a ajuns la Rad Belgrad, Zeleznicar Pancevo, Smederevo și FK Vrsac, fiind acum liber de contract. Tot liber a venit și portarul Nemanja Jevericic, care are 27 de ani. A mai trecut pe la Iavor-Maris, Sloga Pozega, FK Indjija, FK Loznica și FK Vrsac.

Petruescu, mulțumit de aspectul fizic

Antrenorul Ripensiei soune că pregătirea fizică a echipei îl mulțumește.

Un joc tipic de pregătire, disputat aproape pe final de cantonament. Era un antrenament cu mingea, în condițiile în care în dimineața acestui joc am avut un antrenament foarte solicitant la sala de forță. Dar, una peste alta era un meci în care am vrut să dau minute aproximativ egale tuturor jucătorilor pe care i-am avut la dispoziție.

Din punct de vedere fizic, cred că ne-am atins obiectivele. Din punt de vedere tactic, mai puțin, pentru că terenul a fost destul de prost, clădura destul de mare. Dar sunt mulțumti de atitudinea pe care au arătat-o jucătorii noștri, chiar dacă din punct de vedere al reușitelor, nu am fost la cel mai bun nivel al nostru. Sper să nu o accidentare foarte gravă cea a lui David Ciurel”, a spus Petruescu.

Despre sârbii veniți în teste, antrenorul a spus că sunt în urmă cu pregătirea.

Aveam informați despre ei, echipele de unde au venit. De la Vrșeț, Liga 3. Celălalt tot din Liga 3 vine. Din păcate, nu este vina noastră că în momentul în care am intrat în conatct cu ei nu erau în cea mai bună formă sportivă, pentru că s-a întrerupt campionatul la ei. Au altă etapăde pregătrie și consider că sunt puțin în urmă cu pregătirea.

Iar noi suntem foarte aproape de terminarea cantonamentului. Intră, în perioada pre-competițională”, a mai adăugat ”Conferențiarul”.

Anterior, Ripensia s-a impus cu 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi și a cedat cu 2-1 cu Avântul Periam. Vineri, Ripensia încheie cantonamentul. Va juca dimineața, la revenirea la Timișoara, cu Șoimii Lipova.

Foto: Sebastian Tătaru/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-plecat-in-cantonament-pe-plan-intern-adrian-mihalcea-a-programat-trei-meciuri-amicale-19191504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transferul-lui-robert-hodorogea-la-poli-iasi-a-picat-din-motive-medicale-iesenii-cauta-un-alt-stoper-razvan-plesca-dorit-antrenor-de-portari-a-refuzat-propunerea-19191511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-a-lui-marius-lacatus-dupa-ce-a-aflat-ca-steaua-retrage-numarul-7-mi-a-venit-sa-zambesc-dar-si-sa-plang-19191481

 

Anda DELIU 07 Jul. 2021, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă