Un liberian fost jucător la Rapid, testat de Ripensia în cantonament, la amicalul cu Pobeda. Timișorenii au dat o mulțime de goluri

Anda DELIU 01 Jul. 2021, 11:01 Liga 2

Ripensia a jucat, miercuri, primul meci de verificare din perioada de pregătire, chiar pe terenul din Buziaș, unde echipa e în cantonament de duminică seară. Timișorenii s-au impus cu 7-1 cu Pobeda Star Bisnov (Dudeștii Vechi), formația care a promovat anul acesta în Liga 3 și care nu se antrenează încă, ci doar a venit la joc ca antrenorul lor să înceapă să vadă jucători în probe. Probele au loc într-un context ”interesant”, în care noul manager Vlad Bura este în… concediu.

Vidrăsan, Ernest, Robert Stoica sau Aleksandar Ivanovic, jucătorii noi din lotul Ripensiei

Ripensia a avut patru jucători în probe la acest meci. Unul este Raul Vidrăsan care și-a terminat înțelegerea cu ASU Poli și despre care Cosmin Petruescu ne-a declarat că e ca și semnat. Mijlocașul central are 22 de ani și a fost împrumutat la Unirea Ungheni în sezonul 2020-2021, fiind format la Academia Hagi.

În teste e și liberianul de 20 de ani Emmanuel Ernest, trecut pe la Sporting Roșiori și Rapid, care a dat probe recent la Campionii FC Argeș. Atacantul a și marcat, deși a venit abia ieri la club. De asemenea, a evoluat și Robert Stoica, un mijlocaș lateral de 18 ani de la FV Voluntari. Tot neantrenat a venit și Aleksandar Ivanovic, un mijlocaș central de 20 de ani venit din Austria, de la Maria Saal.

Festival de goluri sub canicula. Managerul e în concediu, Petruescu, cu geacă negră tot meciul!

Jocul disputat pe arena din Buziaș s-a jucat pe o mare caniculă, cu 36 de grade la umbră. Cu toate acestea, antrenorul Cosmin Petruescu a stat, ca un ”martir”, cu o geacă negră cu fermoarul închis pe el tot jocul! În schimb, pentru că la Ripensia accentele de amatorism sunt încă existente din plin, managerul Vlad Bura nu se ocupă de a vedea jucătorii testați, din simplul motiv că se relaxează într-un concediu.

Din informațiile Liga2.ro, era ca nici măcar Octavian Mosoarcă să nu rămână la Ripensia, după ce Bura nu a putut face acest transfer, rezolvat de altă persoană din club!

Sokovic, menajat

Singurul care nu a jucat la Ripensia a fost Nemanja Sokovic, care a făcut exerciți cu coarda elastică pe marginea terenului.

Altfel, Emmanuel Ernest a deschis scorul în minutul 10, cu un șut plasat. „Bulgarii” de la Pobeda au egalat rapid prin Radovan. Până la jumătatea meciului au mai marcat Denis Golda și Alexandru Piftor. Din minutul 62, scorul s-a făcut 4-1, după golul lui Vlad Degău. Ion Vasluian a marcat și el două goluri, iar Mihai Ene a închis tabela în minutul 89 pentru 7-1.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Morariu, Țieranu, Fridrich, A. Macrițchii – Stoi, Ivanovic, Rob. Stoica, Golda, Piftor – Ernest. Au mai intrat: Brașoveanu, Coulibaly, Sturzu, Rogac, Lalic, Gladun, Degău, V. Macrițchii, Ene, Vasluian, Pădurariu, Vidrăsan, D. Ciurel, R. Ciurel, S. Dan

Pobeda Star Bisnov: Toma – Chistrugă, Bilia, Boboiciov, Gașpar, Vincu, Galea, T. Budur, S. Budur, Mitre, Radovan. Au mai intrat: Cârstean, Miron, Furdean, D. Vasilcin

Cosmin Petruescu: ”O mișcare foarte bună”

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de primul amical.

”O mișcare foarte bună. Contează mai puțin rezultatul. Importantă era mișcarea, implicarea jucătorilor. A fost un antrenament foarte bun cu mingea. Mă bucur că și-au gsit poftsa de joc dpă o pauză destul de lungă. Înc nu avem reperele pe care trebuia să le avem în mod normal. Dar, dacă ținem cont de faptul că am avut doar șase săptămâni de pauză și 10 zile de pregătire, cred eu că suntem destul de bine din punct de vedere fizic”, a spus Cosmin Petruescu.

Pobeda face tranziția spre Liga 3

Pobeda nu s-a reunit încă, dar antrenorul-jucător Daniel Vasilcin caută jucători ”Under”.

”Se pare că am luat destule goluri. Astăzi am urmrit cu totul altceava. Am chemat o serie de juniori, deoarece asta este problema cea mai mare la Divizia C. Din 18 jucători îți trebuie șase jucători sub 2001 și 2002. De asta am insistat, am luat în toate părțile să aleg șase jucători. Nu ne-am reunit, astăzi a fost o selecție pentru a vedea mai mulți juniori, să formăm un lot competitiv pentru Liga 3”, a spus Vasilcin.

Sâmbătă, Ripensia va juca într-un sat de lângă Buziaș cu Avântul Periam, altă echipă din județul Timiș prezentă în Liga 3.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gemenii-macritchii-continua-la-ripensia-sa-fie-intr-un-ceas-bun-19190007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-tudor-calin-s-a-despartit-de-ripensia-si-semnat-cu-uta-am-ajuns-exact-unde-mi-am-dorit-19189615

Anda DELIU 01 Jul. 2021, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă